Cookie- og Privatlivspolitik

Mænd & høns

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en galgenhumoristisk stemning. Den indeholder en lang række scener med brutal vold. Mennesker tæves, køres ned, trues og spærres inde. I flere scener ses lig af mennesker og dyr, der er konserveret på forskellig vis. Da filmen foregår i et udpræget crazy-humoristisk univers, og også har en varme i personfremstillingen, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mænd & høns
|

Den danske komedie 'Mænd & høns' handler om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden.

Da deres far dør, går det op for søskendeparret, at de i virkeligheden er adopterede, og at deres biologiske far bor på en lille ø.

Fast besluttede på at finde deres fædrene ophav drager Elias og Gabriel til øen, der er fyldt med skæve personligheder, og hvor de præsenteres for sandheden om deres herkomst og ikke mindst deres mildest talt usædvanlige slægt.

Anders Thomas Jensen er med 'Mænd & høns' tilbage i instruktørstolen for første gang siden Adams æbler. Og har man først set en af hans tidligere film, som fx Blinkende lygter og De grønne slagtere, ved man, at han har sans for sort humor og overraskende plotdrejninger.

'Mænd & høns' mønstrer en stjernespækket rolleliste med flere Jensen-gengangere, deriblandt Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Ole Thestrup, mens David Dencik og Søren Malling er nye ansigter i instruktørens særprægede univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (866 votes)
3.8
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] trods glæderne undervejs og mange beviser på, at [Anders Thomas Jensen] ikke er blevet rusten efter den lange instruktørpause, gætter jeg på, at vi stadig har hans bedste film til gode. Så lad os få nogle flere og gerne meget hurtigere." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Men den befriende galskab er der, i Anders Thomas Jensens fortællestil, i detaljerne, i de små udenomshop." (Per Juul Carlsen)

 • BT

  "Humoren fungerer hele tiden på flere planer, spændt ud mellem karakterer, dialoger og de kontante øretæver." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen er gennemsyret af den forfriskende galskab, som i den grad må siges at være en mangelvare i dansk film i disse år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Mænd & høns' [er] en herligt syret afsindig historie, gennemstrømmet af anarkistisk humor. Så, Anders Tohmas Jensen: Velkommen tilbage på lærredet!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Bibelen og Frankenstein støder sammen i en skønt rundtosset og kulsort skrøne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jensens film deler publikum. Var man ikke til Adams æbler, vil man heller ikke være til Mænd & Høns. Men for fans er filmen gefundenes fressen. Man kan sige meget om Jensen, men han er ofte morsom og altid original. Endvidere gør han sig tanker, og det er mainstreamfilmen ikke forvænt med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

Anders Thomas Jensen står bag mange danske manuskripter, men vi oplever ham kun siddende i instruktørstolen når drengene samles til en sort komedie. Veteraner i genren Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Bodil Jørgensen og Ole Thestrup bliver denne gang slået sammen med David Dencik og Søren Malling, og fællesskabet er til at mærke igennem filmen. Thomas Jensen går igen til ekstremer, når han skaber en atmosfære af ”det kunne være en gyser, hvis ikke det var så forbandet humoristisk”. Min største bekymring var at filmen ville fokusere mere på ekstremer og tabuer, end en konsistent rød tråd – resultatet var blandet.

Den første halvdel er gylden. Scene efter scene er filmet spændende, byder på interessante temaer, og er hylende morsomme. Mads Mikkelsen har haft travlt de seneste år, men det er komfortabelt at se ham gå helt i dybden med en excentrisk karakter. Han styrer showet, og kommanderer publikums latter joke efter joke. Dencik’s karakter falder desværre lidt i baggrunden og fungerer egentlig kun for at aktivere Mikkelsen. Lie Kaas var også underholdende, men næst efter Mikkelsen stjal Nicolas Bro næsten alle scener han var i. I historien fungerer hans karakter som en monoton, hyper-intelligent, autistisk guldklump, der har læst fagbøger hele sit liv og derfor formulerer sig gennem lange, rationelle sætninger. Hans leveringer af oplæsning fra f.eks. biblen er storslåede, underholdende, og bliver faktisk serveret med en smule undertone.
Filmens fysiske humor var også virkelig god. Der var flere scener der egentlig ”bare” involverede mænd der slog hinanden med dyr og redskaber, men kameraret og skuespillet gjorde det ufattelig morsomt.

Desværre falder manuskriptet fra hinanden i den sidste halvdel. Pludselig griner publikum ikke meget længere. Det kommer af to ting. For det første er den utroligt forudsigelig. Scener, twists og afsløringer der skulle være chokerende er længe forudsete. For det andet føler Anders Thomas Jensen, at alle hovedpersonerne skal eskaleres til det yderste, men uden belæg eller investering i karakter-arken. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre hvad der sker, men jeg kan dog sige, at hovedpersonernes forløsninger føles meget malplaceret. Filmen forsøger også at bruge sin tredje akt på at komme tæt på hjertet, og smide budskaber ud til højre og venstre. At kunne se det smukke i det grimme, eller alle søger fællesskab, er gode budskaber, men den ellers fantastiske komedie havde intet belæg for at tage den drejning den tog.
Det værste er, at det er unødvendigt. Filmen kunne sagtens formidle sine budskaber med sin humor, hvilket den gjorde mange gange, i begyndelsen.

Hvis du elsker Anders Thomas Jensens tidligere film vil jeg helt sikkert anbefale denne, da den virkelig ER sjov i den første halvdel, og jeg kan godt forestille mig, at andre vil nyde anden halvdel mere end jeg kunne.

Læs flere anmeldelser på: http://martinrodal.blogspot.dk/

torbenuser/231079

En film, som jeg havde høje forventninger til. Jeg havde regnet med at skulle grine fra start til slut, det gjorde jeg ikke. Men mange grin blev også til eftertænksomhed, over hvordan de "skøre" kunne anskue verden på et plan, hvor vi almindelige dødelige ikke kunne følge med.
Absolut seværdig, meen den levede desværre ikke helt op til mine høje forventninger.

ingeuser/328504

Biografen var næsten fuld, og alligevel kunne man høre at der var en mand der sov og snorkede let. En film der ikke helt ved hvad den vil, så prøver den at være sjov, så sindssyg og så alligevel også lidt filosofisk uden at være noget af det ordentlig. Skuespillerne var ok, men filmen var kedelig.

Mr. Truman

Mænd & Høns er navnet på den mest sindsyge danske film til dato! I starten er den gal og jo længere man kommer ind i den, destro mere gak gak bliver den. Da jeg lige var kommet ud af biografen havde jeg ingen anelse om hvad jeg lige havde været vidne til, men efter at jeg har fået tid til at reflektere nærmere over den, er alle de små detaljer kommet. Filmen giver faktisk mening, selvom meningen er svær at finde for al den madness, så er den der. Som Anders Thomas Jensen's andre film ( Adam's Æbler, De grønne slagtere og Blinkende Lygter) så bliver der også her tilbudt en del grin. Skuespillet er eminent fra alle fronter, faktisk består de helt små biroller af folk som har en hovedrolle i en anden dansk film, hvilket er meget sjovt.

Mænd & Høns vil jeg klart anbefale at man ser, men det behøves ikke at være lige nu og her, den kan sagtens vente til hjemme i stuen. Mænd & Høns er langt fra bedre end Adam's Æbler, men er skam værd at se.

Niclas

MEGA skuffelse!!!
Selvfølgelig kan man ikke forvente en ny blinkende lygter..
Men hold da op hvor føler man bare at de har ansat nogle kendte navne for at sælge billetter, og ikke tænkt på at skrive et ordenligt manuskript..

De har ansat nogle enormt dygtige skuespillere, men man tager ind og ser denne film for at grine røven ud af bukserne..
Hvilket desværre ikke sker...

De FÅ sjove øjeblikke var allerede blevet vist i traileren.
Jeg havde haft store forventninger til denne film, og vi blev alle enormt skuffet!

Spar pengene og lad vær med at tage i biografen!

Nicolaiuser/938985

Lidt en film hvor man tænker. Ej den tissemand hørte da ikke hjemme der. Men ok skuespil. Syntes dog supermand eller Die Hard var lidt bedre.

Joachimuser/192842

Jeg ved nu ikke hvad jeg skal skrive elle føle for denne film.

Skuespillerne spillede vel som de skulle, så det er ikke dem den er galt med.

jeg tror bare at de hele blev lidt for mærkeligt og at der skete for lidt i filmen.

der dog nogle sjove scener men selve hele filmens handling var gabene kedelig.

man kunne sagtens havet omskrevet denne historie og give den mere liv og en anden slutning der ligesom fik slukket og lukket denne sindssyge historie.

Lise-Lotteuser/295871

Godt spillet - men ingen sammenhæng i historien og jah--- faktisk ingenting at komme efter.

De stakkels skuespillere gjorde hvad de kunne med det sølle manuskript - men det må have været en hård arbejdsdag - hver dag!

Søren

Lidt sjov, og meget lang og kedelig :(

Torben

”Så er der anmeldelser drenge”. ”En opsang til den dårlige smag. Claus Volter vælger den ultimative objektivitet, ved ikke at kreditere sig selv men maskerer sig snedigt som filminstruktøren Anders Thomas Jensen”.
Claus Volter siger: ”Altså, jeg laver ikke film for folks skyld, jeg laver film for min egen skyld. Måske er det bare lille Danmark, der ikke helt har forstået hvad jeg går og laver”.

”Nu skal du høre. Jeg mister måske lysten til at se danske fil på grund af dig. Og hvis det sker er din røv en sommerhat resten af dit liv. Men indtil videre kan du gi’ mig mine 471 kroner som du skylder mig, og dem vil jeg godt ha’ lige nu. Og jeg gider ikke at høre mere lort du”.

Man må spørge Anders Thomas Jensen: ”Hvad fanden har du gang i?”,
”Ku’ du li’ min film?”. Nej – det kan vi ikke.
”Nu er det jo ikke nemt at lave en god film, vel?”.

Nej, åbenbart ikke. Men så sku’ man måske ha’ tænkt sig lidt bedre om inden man gik i gang.
”Men sådan er det. De satser økonomisk vi satser kunstnerisk. Det er hele ideen, altså.”

Det økonomiske sats står Det Dansk Filminstitut for med 8 mio. offentlige støttekroner, sammen med penge fra DRs licensmidler, Disney Danmark og flere offentlige kroner fra Film Fyn. ”Men derfor er det da synd for ham alligevel”. Og ja, det er altså mest synd for det sagesløse publikum.

Lidt indtryk fra biografen, mens Claus Volters ”mesterværk” gled over skærmen:
”Jeg gider fa’me ikke sidde og se det her. Jeg skrider”.
”Hvorfor fanden skal de rende rundt og lave sådan noget pis”.
”Gi den nu en chance. Ida hun er vild med den”.
”Jeg keder mig far. Den er pisse dårlig den film. Der opfører sig underligt.”
”Ja, ja. Spis nogle popcorn, så.. drik lidt cola, så hygger vi os, ikk”.
”Se - en lille høne”
”Ja, der er sgu da en lille høne. Den er da meget sød, ikk?”
”Hønen må dø”.....

”Det går ikk’ Thomas, at de der skuespillere opfører sig så mærkeligt når de ikke er fulde. Alle folk blir’ pisse irriterede. Bare spørg mig. Jeg ved ikke hvorfor du begynder på det der”.

Hold da helt op hvor vi dog savner den intelligente humor fra Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere og Adams Æbler – eller for den sags skyld Sprængfarlig Bombe. Det er der INTET af i Mænd og Høns. Den smule humor der er, fremgår af traileren til filmen. Resten er et langt, kedeligt freak-show, krydret med vold af forskellig art, og en historie som slet ikke hænger sammen.
”Giv mig så de 471 kroner din snyder”.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.