Cookie- og Privatlivspolitik

Interstellar

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange passager en intens og spændingsladet stemning, og indeholder flere dramatiske scener med farefulde rumflyvninger, slagsmål og mennesker i stor fare. I en scene med slåskamp ødelægges den enes rummaske og han kan ikke få vejret. I en anden angstpræget scene slynges en astronaut ud i rummet og mister al kontrol. I en tredje intens scene fanges en mand af en mega-bølge på en fjern planet og ses på voldsom vis blive slynget bort. Scener som disser er imidlertid ikke udpenslede, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.11.2014
| |
2 timer 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Interstellar
|
Versioner: se alle
IMAX (u/undertekster), Originalversion, 70MM, Særvisning, Særvisning m. debat
|

Science fiction-filmen 'Interstellar' foregår i en fremtid, hvor kloden er ved at løbe tør for ressourcer, og menneskets tid på Jorden nærmer sig enden.

Et hold forskere, deriblandt familiefaren Cooper, må derfor udføre den vigtigste mission i menneskehedens historie: Rejse ud til andre galakser for at undersøge om vi har en fremtid blandt stjernerne.

Instruktøren Christopher Nolan er ikke hvilken som helst filmskaber. Med værker som Inception og The Dark Knight-trilogien har han skabt det ene stort anlagte, anmelderroste og massivt indtjenende værk efter det andet. 

Nolans nyeste projekt er ligesom 'Inception' en science fiction-film, men handlingen, der er yderst hemmelig, har denne gang elementer af både 2001: A Space Odyssey,  Contact og Armageddon og baseres på astrofysikeren Kip Thornes teorier om tidsrejser og ormehuller, der selv har ageret videnskabelige rådgiver på filmen.

'Interstellar' har Matthew McConaughey, der efter et par gode år og en Oscar-sejr er en af tidens absolut største stjerner, i hovedrollen som Cooper, mens Anne HathawayMichael Caine og Jessica Chastain også er at finde på den imponerende rolleliste. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1435 votes)
5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Idémæssigt er 'Interstellar' ambitiøs, grænsende til det uladsiggørlige, til gengæld er filmen tynget af alt for tydelige knæfald for Hollywoods slidte dramaturgiske skabeloner." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] hele vejen igennem er den visuelle side af ’Interstellar’ så banebrydende og fantastisk, at den fine og tankevækkende handling nærmest kan anses som en ekstra bonus." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Interstellar' er en visuelt opfindsom oplevelse, men både menneskeligt og intellektuelt lader den desværre en lige så kold som de fjerne planeter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Tænk ikke på 'Interstellar' som en film, men som en vild vision, som en instruktør, der giver fuld skrue, der skider på kynikerne når de uundgåeligt vil fnise hånligt af hans naivt undersøgende verdensbillede, en instruktør, der går fuldstændig efter en ren følelse [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Når begejstringen for Nolans æstetik er blevet udløst, efterlades man med en træthed over, at der er så lidt på spil." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Interstellar' er bogstaveligt talt visionær, og jeg elsker den side af filmen. Men det er en pionerindsats, der desværre ikke er voldsomt velfungerende som drama." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Lang spilletid er en forpligtende luksus, men her er der god brug for alle tre timer. Rejsen gennem ormehullet prøver ikke at overgå den psykedeliske passage gennem tid og rum i 'Rumrejsen år 2001'. Det er trods alt heller ikke en film i samme urørlige klasse, men bestemt en bevægende oplevelse, som også er visionært tankestof." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Putte

Norj mand. De der rum film i tiden er godt nok ikke noget at skrive hjem om. Det er da spild og tid.
A whole lot of nothing.
Men Gravity var da værre. Gaaab hvor kedeligt!

Wayne

Vi står tilbage med et resultat, som skal røre os på flere planer.

Jeg købte også historien et langt stykke af vejen, lige til det berømte sorte hul. Jeg medgiver at ingen ved hvad der sker i sådan et - jeg kan bare ikke acceptere den version Nolan gav os. Jeg mener, hvis man kan komme SÅ langt - hvorfor er den eneste kontaktform som er mulig at morse?

Filmen har flere fine pointer, og et fint dramatisk niveau - men den hænger i en for tynd tråd med sin konklusion, for køber man ikke den så falder det hele til jorden med et brag.

Jeg hylder Nolan, som en dygtig og visionær instruktør - men der er for mange huller i fortællingen, især i slutningen som hvis den skulle være bygget på sin egen logik kunne have haft en helt anden afslutning.

Men fordi filmen alligevel er debatskabende, så fortjener den en højere karakter end den tamme slutning berettiger den til.

Nolan; Bedre held næste gang - du kan gøre det bedre.

lucky_iqbal93

Perfekte skuespillere. Perfekt historie. Nu forstår hvorfår den fik så mange nomeneringer alle mulige steder :)

Moviemaniac.dk

Rum-æstetik og lommefilosofi mødes i et fantastisk match. Denne film har delt vandene mellem samtlige anmeldere derude, men hvis man tør sig lade rive med, er den det hele værd.
Se min anmeldelse her:
https://www.youtube.com/watch?v=eNq2vc4pUJs

Larsuser/479816

Kan kun sige at jeg mener denne film kommer til at stå som en milepæl i filmhistorien; blandingen af fiction og videnskab med et drys action pakket ind i det mest æstetiske univers! Wow! Og skuespillet holder hele vejen - måske med især Matt Damons kujon-figur som højeste overligger.

Om ikke andet har filmen lige overtaget min top-1 position fra Blade Runner, som ellers har holdt den position i 30 år for mig... :-) Og Blade Runner modtog, som nogle måske husker, også meget ringe anmeldelser - indtil det gik op for journalisterne hvad de havde med at gøre!

Marie-Louise

og meget forudsigelig film

Simon

Og at bølgen kom? Og hvordan rumrejsen endte? Du er godt nok dygtig...

Det Hvide Lærred

Det er som med Inception. Det bliver mere og mere forvirrende som filmen skrider frem. Til sidst fattede jeg bare ingenting. Jeg spurgte så min ven om han forstod hvad der skete - men han fattede heller intet.
Men en visuelt flot film, og på trods af at den varer meget meget længe, føltes det ikke sådan, det indikerer som regel at man er underholdt.
Men må indrømme at jeg foretrækker at se film, hvor jeg rent faktisk forstår handlingen :-D

Aske

Skynd dig nu og se den i biografen!

Knaldhamrende god film

nicklas

2014 bedste film. Andet er der ikke at sige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.