Cookie- og Privatlivspolitik

Monumenternes mænd

Tilladt for børn over 11 år
Filmen rummer flere krigsscener med skyderier og soldater som dør. I en intens scene beskydes to soldater af en tysk barnesoldat, som den ene soldat er tæt på at dræbe. I en anden scene dvæles der ved en dødeligt såret soldat, der forbløder på lazaretet. I en tredje scene dør en soldat ved sin soldaterkammerats side uden at denne kan forhindre det. Scenerne er imidlertid ikke udpenslede, samt indlejrede i ellers lange og rolige passager i filmen. Den vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Monuments Men
|

Filmen 'Monumenternes mænd' handler om en enhed kaldet Monumenternes mænd, der af Præsident Roosevelt bliver beordret under Anden Verdenskrig til at redde alverdens kunstgenstande, før de bliver destrueret af den tyske hær, der har fået direkte ordrer på at ødelægge alt inden rigets fald.

Missionen virker fuldstændig umulig, da kunstværkerne er godt gemt bag fjendens linjer, og den udvalgte gruppe består af  kunsthistorikere, kuratorer og museumsinspektører, der alle er mere bekendte med Michelangelo end med militære operationer.

George Clooney har både skrevet, produceret og instrueret denne krigsfilm, der med god vilje kan kaldes ’Ocean’s Eleven’ (2001) møder ’Kellys helte’ (1970).

Og som om det ikke var nok, indgår han også i rollebesætningen, der består af bl.a. Matt Damon, Jean Dujardin, John Goodman, Cate Blanchett og Bill Murray.

Den humoristiske krigsfilm er baseret på Robert M. Edsels autentiske bog med den mundrette titel ’The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History ’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
3.8
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På papiret så idéen ellers god ud, og et lille stykke ad vejen føler man sig i godt selskab med skuespillerne." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] dejlig gammeldags filmunderholdning med masser af varme og fortælleglæde." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Monumenternes mænd' mangler både dynamik, troværdighed og dybde og ender derfor som en basalt set ret ligegyldig film, som det er svært at hidse sig op over på både den ene og den anden måde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] over lange stræk er filmen uden egentlig dramatisk orientering og minder mere om en halvhjertet komedie for ikke at sige farce, der betænkeligt nærmer sig en amerikansk version af 'Soldaterkammerater'." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] sikke et spild af chancer for bred kunstformidling! Og så uden at få en rigtig spændende krigsfilm ud af det!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Sjældent er så megen goodwill sat så spektakulært overstyr." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
osj2507

Det er en meget typisk George Clooney film indenfor den humoristiske genre, denne har en mere seriøs baggrund end andre, men den byder stadig på specielle karakterer der på samme hvis skal udfører eller gennemfører underlige opgaver.

Det er en meget underholdende film, den byder på drama, action og komedie, det hele supporteres af et godt hold der leverer nogen gode skuespiller præstationer.

Nikolaj

Og godt gjort af George Clooney.

Wayne

Både i form af halvgamle, og gamle mænd - men også i måden den er optaget.

I betragtning af krigens alvor, er det nærmest en hyggelig film som selvfølgelig har et budskab, man aldrig tager sig selv for alvorligt.

Birgitte P

En god og underholdende film, men så heller ikke så meget mere. Historien er god, men der manglede noget som giver lige det mere. Kan kun blive en okay film. Kunne godt have ventet med at se den til den kom i fjernsynet.

Anne Kathrine

Synes da at det var en okay interessant film, men den fangede mig aldrig rigtig - hvilket egentlig overrasker mig, for det lød ellers som en film, der var lige til mine smagsløg.
Der var dog nogle rigtige gode budskaber gemt i det hele.

Maiken

Utrolig kedelig og langsommelig film, med ringe skuespil.

maiuser/505959

synes det var interessant om hvad der skete med kunsten under krigen.,
Og rart at se en film om krigens tid,hvor det ikke hele tiden var kampe.Lidt halvkedelig ellers,men absolut værd at se.
Ikke en af de film man ser flere gange

Marlene

... meeeen, den er en halv time for lang.
Der er nogle underlige og kunstige scener i filmen, som man krummer tæer over, og undrer sig over, hvorfor de ikke er blevet klippet ud.
Men det skal dog siges at historien vejer godt op, og samtidig så er der et par humoristisk og smukke scener, som gør at filmen ikke dør fuldstændig hen i akavet og langtrukne scener.

Se den - men vent gerne indtil den kommer på dvd.

Jan Engel

Det er altid vidunderligt at se så mange gode skuespillere i en og samme film. Og de ser sandelig ud at have nydt at lave filmen. Det skinner igennem og gør filmen til en absolut seværdig film.

God idé af Clooney at lave nogle af scenerne nærmest farceagtige med ‘Gøg og Gokke’ baggrundsmusik; det bryder den selvhøjtidelighed, som en film med et emne som dette og med alle de heltemodige gerninger altid vil føre med sig.

Rimshauser/1082986

En rodet film med lidt af det hele. Gode skuesspillere, men filmen prøver at komme med alt for mange ting på en gang, og det bliver derfor hurtigt rodet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.