Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og dramatisk grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener, hvor man ser mennesker, der bliver skudt og beskudt med bomber. Man ser dog kun selve beskydningen og ikke konsekvenserne af beskydningerne. I en scene ser man nogle mennesker, der bliver henrettet med skud. Det er dog filmet sådan, at man kun ser selve skuddet reflekteret i bøddelens hjelm. I en anden ser man døde og forkullede lig ligge i bunker. I en tredje scene ser man en kvinde, der bliver angrebet af en tydeligt syg mand, som forsøger at kvæle hende. Da filmen foregår i et urealistisk science fiction univers, da de voldlige scener er klippet sådan, at volden ikke fremstår voldsomt detaljeret, og da hovedpersonen fremstår særdeles stærk og handlekraftig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2014
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' har Katniss Everdeen været igennem to Dødsspil og overlevet.

Sidste runde endte med, at hun blev reddet af modstandsbevægelsen, der holder til i det ellers formodet ødelagte Distrikt 13. Men selvom Katniss har bragt uorden i det mægtige Capitol og sat en midlertidig stopper for Spillet, står den tidligere vinder over for sin hidtil vanskeligste opgave.

Oprørernes leder, Præsident Coin, udnævner hende nemlig til maskot for Distrikt 13, hvilket betyder, at hun skal stå i spidsen for kampen mod Capitol. Problemet er bare, at Capitols Præsident Snow holder hendes ven, Peeta, fanget, og at den brutale hersker hele tiden synes at være et skridt foran i det endelige opgør mellem de undertrykte og de undertrykkende.

Mockingjay er titlen på den sidste bog i Suzanne Collins’ bogserie, som nu bliver delt i to film i stil med afslutningerne på Harry Potter og Twilight. Dødsspillet er slut, men kampen mod Capitol er endnu vanskeligere, og de personlige sammenstød har aldrig været mere udtalte. Jennifer Lawrence spiller igen heltinden, der også bliver kaldt ”Pigen med ild i”, mens Josh Hutcherson og Liam Hemsworth er de to mænd i hendes liv.

Filmserien afsluttes med The Hunger Games: Mockingjay - del 2 i 2015. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1057 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Trods rystende flotte krigsscener, er stemningen præget af tilbageholden ventetid [...]. Filmen mangler den dramatiske motor som selve spillet – The Hunger Games – udgjorde i de to forrige film 'The Hunger Games' og 'Catching Fire', og det gør handlingen tungere og mindre spændingskoncentreret." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... forløbet i Collins tredje bog kunne lige som det var tilfældet med de to første snildt være indeholdt i en tætpakket film. [...] 'Mockinjay: Part 1' bliver derfor den hidtil svageste i serien, hvilket dog siger mere om forgængernes slagkraft." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Ovenpå de to første films farverige mediekritik er 'Mockingjay del 1' en klaustrofobisk krigsfilm, der mest foregår i en grå bunker under jorden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

 • Politiken

  "[...] en højst usædvanlig kraftfuld og begavet omgang ungdomsunderholdning [...]. Når 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' er så medrivende, skyldes det i høj grad den ekstravagante satsning på kvalitetsskuespillere." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Universet i The Hunger Games er gennemført i alle detaljer. De andre serier blegner i forhold og ligner kopier af Collins’ vision. Som sagt var Katniss Everdeen den første. Jeg tror også, hun bliver den største af de futuristiske rollemodeller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Caroline

Jeg syntes det er en fantastisk film.
Jeg forstår ikke, hvorfor der er så mange der ikke kan lide den. Jeg kan godt give dem ret i, at det er lidt langtrukkent, men det er der en grund til.

Jeg kan selv godt lide, den måde den er blevet lavet på.
Ved at de har gjordt den langtrækkende. Det er fordi, man mere af vide hvad der ligger bag det hele. Og hvad der foregår i de forskellige distrikter, og ikke kun fortæller hvad der foregår i distrikt 13 og i Capitol.

Filmen er godt lavet, og det er en vidunderlig handling. Under helefilmen sad jeg ikke i et sekundet og kede mig. Jeg havde ikke regnet med at, de havde puttet nogle sjove replikker ind. Og det gjorde den faktisk bedre.

Men alle har vær deres mening, og de har lov til at sige hvad de mener...

Henning

Det her var nok den værste film jeg nogensinde har set.. Det er en mosaik af knuste mursten. Der bliver næsten ikke dræbt nogle! KEDELIGT, det’ en ommer Jennifer Lawrence.

Udover det har oversætterene gjort et forfærdenligt job med denne film, Mockingjay bliver tilsyneladende oversat med Sladredrosslen, skuffende... Det er jo en spætte.

Camilla

Så en film er dårlig, hvis ingen bliver dræbt?
Spoiler alert: Du synes ikke, at det at de f.eks. bomber et helt "hospital" er mange tabte liv? No? Eller alle dem der lader livet i mange af revolutions-scenerne i de forskellige distrikter er nok? Måske du skulle have set Motorsavsmassakren i stedet...
Og btw. Mockingjay er ikke en fugl, der eksisterer i virkeligheden, og det er da i hvert fald ikke en spætte. Det lægger sig nok op af det der på engelsk hedder en "mockingbird", hvilket på dansk er en spottedrossel, så sladredrossel(mockingjay) er nu egentlig ret godt oversat.

Christian

Men du tabte mig virkelig da du skrev "der bliver næsten ikke dræbt nogle! KEDELIGT! Det er en ommer Jennifer Lawrence"... Undskyld mig, but are you freaken kidding? Siden hvornår har mangel på DRAB været skyld i at en film blev ringere? Det er da tåbeligt. Hvis du vil have noget så tomt og meningsløst, så foreslår jeg Expendables serien.

Bjarne Vitting Hougaard

Hvilken film har du lige set?

Lasse

Hvis jeg ikke vidste bedre.
Har du ikke underdrevet hvor kedelig filmen bekvavler sig ?
Om ikke andet så har du da ikke den næreste ide om hvorvidt en spætte kan ligne en sladredram ?

Henning

Udover det smagte mine popcorn af vand! :(

Heidi S. Pedersen

Jeg synes at denne film absolut er værd at se, ingen tvivl om det! Men dog vil jeg sige at den ikke rigtig er "ligesom" de andre - Det er som om at den er lidt en helt anden verden end dens forgængere!

Mangler også en del af det fra bøgerne som jeg synes er vildt gode og rigtig godt beskrevet osv. :)

<3

Kim

Der har været meget snak herinde om hvorvidt den tredje bog skulle deles op i to film, og om resultatet så blev godt nok... det korte svar på sidstnævnte, efter min ydmyge mening, er JA ! Resultatet blev afgjort godt nok ! Jo, Mockingjay part 1 bærer da præg af at være mellemspil til den store grand finale, men den holder fuldstændig som selvstændig film. Ja, faktisk mener jeg den klarer det bedre end fx. første film i Hobbitten-serien. DEN var træg at komme igennem, men det er en debat til et helt andet sted.

Mockingjay part 1 starter præcis hvor vi slap i 'Catching Fire'. En desorienteret Katniss Everdeen vågner op til starten af en revolution hun helst ville undgå, men som hun ved hun MÅ tage del i. Hun må tage en svær beslutning, stille nogle krav, se realiteter i øjnene, og lede de 13 distrikter ud af undertrykkelsen, og dette nu i direkte krig med den brutale Præsident Snow, der ingen midler skyr for at nå sine mål !

Den tredje film i rækken er som ventet lige så effektfuld, dramatisk og indlevende som sine foregængere. Der bliver spillet meget på følelserne, fordi især forfatteren, men også instruktøren, tilsyneladende gerne vil formidle vigtigheden af de følelsesmæssige begivenheder der leder op til enhver større konflikt. Ingen større end dem der involvere undertrykkelse og slaveri. Og de gør det virkelig godt ! Historien er dramatisk og følelsesladet fortalt, og skuespillerne leverer fremragende præstationer i denne henseende.

Effekter, kameraføring og lydside er selvfølgelig helt i top ! Der er ikke noget at røre ved dér. Det eneste der trak LIDT ned i min vurdéring er længden af filmen. Den føltes egentlig ikke lang, men der ER nogle få momenter, man godt kunne have skåret væk, eller i hvert fald have gjort kortere. 2 timer og 9 minutter er langt for et mellemspil, der i praksis egentlig bare skal lægge op til finalen i den næste film. Der ER vigtige begivenheder i part 1 der retfærdiggør opdelingen, helt klart, men det KUNNE være gjort lidt kortere.

Men Mockingjay part 1 er klart godkendt ikke desto mindre ! Jeg var så rigeligt underholdt, og flere steder i filmen var jeg mere intenst og hårrejsende spændt end jeg nogensinde var i de to foregående film ! Derfor : SE DEN I BIOGRAFEN ! God fornøjelse !

Helena

Endnu engang blev jeg overrasket over det høje niveau i Hunger Games-serien. Vi har her at gøre med en velspillet, velskrevet, velproduceret ungdomsactionfilm, og det er så fedt at se, at der ikke er sparet på noget, hverken effekter, gode skuespillere eller storladne øjeblikke, selv om kernepublikummet nok var kommet alligevel. Der plads til både fine, rørende øjeblikke, nervepirrende scener og flotte krigsscener, og alt var udført på fornemste vis.
Jennifer Lawrence gør det endnu engang godt, Julianne Moore er en fed tilføjelse, og det er skørt at se Philip Seymour Hoffman i levende live - også han gør det (igen) godt. Det samme med resten af holdet.
Eneste anke mod filmen er, at det der med at dele den i to, virker mere som en økonomisk spekulation end en kunstnerisk overvejelse - det kunne nok godt have været gjort med én film. Men det skal bestemt ikke holde mig fra at glæde mig til den næste!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.