Cookie- og Privatlivspolitik

Interstellar

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange passager en intens og spændingsladet stemning, og indeholder flere dramatiske scener med farefulde rumflyvninger, slagsmål og mennesker i stor fare. I en scene med slåskamp ødelægges den enes rummaske og han kan ikke få vejret. I en anden angstpræget scene slynges en astronaut ud i rummet og mister al kontrol. I en tredje intens scene fanges en mand af en mega-bølge på en fjern planet og ses på voldsom vis blive slynget bort. Scener som disser er imidlertid ikke udpenslede, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.11.2014
| |
2 timer 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Interstellar
|
Versioner: se alle
IMAX (u/undertekster), Originalversion, Særvisning, Særvisning m. debat
|

Science fiction-filmen 'Interstellar' foregår i en fremtid, hvor kloden er ved at løbe tør for ressourcer, og menneskets tid på Jorden nærmer sig enden.

Et hold forskere, deriblandt familiefaren Cooper, må derfor udføre den vigtigste mission i menneskehedens historie: Rejse ud til andre galakser for at undersøge om vi har en fremtid blandt stjernerne.

Instruktøren Christopher Nolan er ikke hvilken som helst filmskaber. Med værker som Inception og The Dark Knight-trilogien har han skabt det ene stort anlagte, anmelderroste og massivt indtjenende værk efter det andet. 

Nolans nyeste projekt er ligesom 'Inception' en science fiction-film, men handlingen, der er yderst hemmelig, har denne gang elementer af både 2001: A Space Odyssey,  Contact og Armageddon og baseres på astrofysikeren Kip Thornes teorier om tidsrejser og ormehuller, der selv har ageret videnskabelige rådgiver på filmen.

'Interstellar' har Matthew McConaughey, der efter et par gode år og en Oscar-sejr er en af tidens absolut største stjerner, i hovedrollen som Cooper, mens Anne HathawayMichael Caine og Jessica Chastain også er at finde på den imponerende rolleliste. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1420 votes)
5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Idémæssigt er 'Interstellar' ambitiøs, grænsende til det uladsiggørlige, til gengæld er filmen tynget af alt for tydelige knæfald for Hollywoods slidte dramaturgiske skabeloner." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] hele vejen igennem er den visuelle side af ’Interstellar’ så banebrydende og fantastisk, at den fine og tankevækkende handling nærmest kan anses som en ekstra bonus." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Interstellar' er en visuelt opfindsom oplevelse, men både menneskeligt og intellektuelt lader den desværre en lige så kold som de fjerne planeter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Tænk ikke på 'Interstellar' som en film, men som en vild vision, som en instruktør, der giver fuld skrue, der skider på kynikerne når de uundgåeligt vil fnise hånligt af hans naivt undersøgende verdensbillede, en instruktør, der går fuldstændig efter en ren følelse [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Når begejstringen for Nolans æstetik er blevet udløst, efterlades man med en træthed over, at der er så lidt på spil." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Interstellar' er bogstaveligt talt visionær, og jeg elsker den side af filmen. Men det er en pionerindsats, der desværre ikke er voldsomt velfungerende som drama." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Lang spilletid er en forpligtende luksus, men her er der god brug for alle tre timer. Rejsen gennem ormehullet prøver ikke at overgå den psykedeliske passage gennem tid og rum i 'Rumrejsen år 2001'. Det er trods alt heller ikke en film i samme urørlige klasse, men bestemt en bevægende oplevelse, som også er visionært tankestof." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/167837

Nolan brødrene og Kip Thorne, formår sammen at skabe en helt utrolig fusion af deres visioner omkring filmen. Videnskaben er på fundamentet fuldstændig solid. Detaljerne er som taget fra '2001: A Space Odyssey' med påførelsen af realistiske scenarier, baseret på grundig gennemtanke. Det er en film der uden tvivl vil briste eller bære, baseret på hvem du er, da den kræver din tålmodighed, i den bedste fortællerstil. Nolan vil sætte dig ind i verdenen, før han lader dig forlade den. I stedet for at appellere til dagens standard, hvor mediernes tempo fjerner en hver form for tålmodighed, holder Nolan fast i et jævnt tempo der minder om 90'ernes 'Contact'.

Og som en CG elsker, er det dog fantastisk når du har et vfx hold med et enormt budget, der laver simuleringer baseret på en fysikers matematik. Du sidder ikke og kigger på fede effekter.. du sidder og kigger på et rigtigt ormehul, såvel som sort hul! CLIMAX! :D

Dennis

Jeg føler at Nolan har alle dage været en instruktør som prøver at presse de større ideer ud end bare at tage det normale og gennemprøvede. Dette giver nogle film som kunne være gode men som falder sammen af deres egen vægt men i det mindste prøver han.

Interstellar lyder som en spændende film og har også godt tag i det billedlige, lad os bare sætte det på plads nu, det er en ufattelig flot film! :)

mit problem ligger i at historien er så bekymrende meget gennemskuelig og forudsigelig. Alle de plot punkter der bliver introduceret i de første 40 minutter gør at man ved præcist hvad der kommer til at ske,og halvanden time inden i filmen for man dem så bekræftet så det virker ikke til at de prøvede overhoved.

på trods af lave forventninger blev jeg alligevel skuffet da de pæne billeder er bare ikke nok til at holde interessen i 3 STIVE timer. Bedre held næste gang.

den skal have 3 stjerner og 4 tårer ud af 6 i alt :)

Henning

En omgang juks

Vickiuser/898311

Da man for tredje gang i filmen brugte det der føltes som et kvarter på at koble to rumskibe sammen, overdramatiseret ved virkelig hæftig lyd, må jeg indrømme jeg blev lidt træt. Selve filmen er egentlig rigtig god, der bliver bare brugt voldsomt lang tid på små detaljer som på mig virker lige gyldige. Alt i alt en god oplevelse, men også en lang oplevelse, som jeg mener godt kunne være gjort kortere uden nogen havde tabt noget ved det.

Anbefaler så absolut at se den i biografen, det er en oplevelse, men ikke ligefrem en uforglemmelig oplevelse.

IM STEPH

Jeg tog i biografen med kæmpe forventninger når det er en Nolan film.
Filmen er rigtig flot og godt skrevet.
Den har et fantastisk godt tempo i det meste af filmen, hvor den fortæller godt om de dilemmaer og teorier der er i filmen.
Jeg er især fascineret af ormehullet, jeg ser mange dokumentare om rummet, men Interstellar animerer på et helt andet niveau. Planeterne var mere kedelige.

Filmen er en perfekt kombination mellem science Fact og fiction. Sætter også fokus på det store dilema:
Hvad er vigtigst at redde den menneskelige race eller de mennesker der er tilbage.
Matthew McConaughey gøre en fantastisk indsats, en Oscar værdig!
Men slutningen er meget rodet og forvirrende, og min reaktion efter filmen var ?!?!

Maleneuser/550699

En af de smukkeste film - en helt helt særlig filmoplevelse. Tak for den Nolan og tak til McConaughay, fordi du formåede at tage mig med hele vejen.

Katja

Wow, for en film!

Matthew McConaughey er dagens mand i skysovs i den her film! Jeg er normalt ikke så meget til rumrejsefilm, da jeg bliver så forbandet anspændt ved tanken om rummet.. Men McConaugheys rolige og balancerede karakter gør, at jeg slapper heeelt af og virkelig kan nyde filmen og historien som den udfolder sig!

Og så er der nogle som mener den er for lang.. men det synes jeg bestemt ikke! Om den så varede yderligere 30 min. + jeg skulle tisse - sku' jeg nok blive siddende i mit sæde - for SÅ spændende var den!

Sebastian

Var man i tvivl, er man det ikke længere efter knap 3 timer i selskab med Nolans nye rumdrama Interstellar: Nolan er ved at falde af på den.

Filmen starter fint med en lovende historie, og fortsætter også således langt hen af vejen. Desværre er Nolan faldet for et par genreklichéer, ligesom lydsiden buldrer der-ud-af nærmest uafbrudt. Det gør at der ikke er en eneste følelsesmæssig stærk scene.

Det visuelle er til gengæld fantastisk i en sådan grad, at man ved et par lejligheder, er ved at tabe kæben på gulvet af bare begejstring.

Til sidst klumper sovsen så desværre fuldstændigt for den kære Nolan, i en af historiens mest langhårede slutninger.

bigbro69

Nolan er en dygtig instruktør. Ingen tvivl om det, men her vil han ganske enkelt for meget i den samme film. Jeg var lidt forbeholden ved traileren, men de mange gode brugeranmeldelser fik mig i biffen. De 2½ time var desværre en lidt blandet fornøjelse, og i hvert fald en lille times tid for lang. Jeg ville ind og se science fiction med noget action ind over, men får serveret et drama i stedet. Menneskelige relationer med alle vore håb, kærlighed, loyalitet, skuffelse og vrede mod hinanden, garneret med forvrøvlede scener om sorte huller, relativitetsteori og femdimensionel tyngdekraftsforskydning i tid/rum. Det er voldsomt langhåret, og selv om skuespillerne ihærdigt prøver at oparbejde intensitet og spænding i scenerne, så forbliver det noget rod i alle temaernes indbyrdes sammenhæng og kompleksitet. Der skal bestemt gives point for originalitet og opfindsomhed, især i den sidste ½ time, men generelt er der for mange historier i historien, for lidt action og CGI og for meget volapyk.

Henrik Sallyuser/759946

Det lyder som om at det er dine forventninger om action, der gør at du ikke kan se hvad du får.
Du beskriver det selv:
"Menneskelige relationer med alle vore håb, kærlighed, loyalitet, skuffelse og vrede mod hinanden".

Præcis!
Læg dertil forældre kærlighed kontra karriere, ærlighed kontra løgn, videnskab kontra kærlighed..
Hvad vej skal vi gå?
Hvad styrer os?
Gå ind og se den igen. Nu ved du at du får et drama.
Den er genial.
Og du kan godt håndtere mere end kun action.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.