Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og dramatisk grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener, hvor man ser mennesker, der bliver skudt og beskudt med bomber. Man ser dog kun selve beskydningen og ikke konsekvenserne af beskydningerne. I en scene ser man nogle mennesker, der bliver henrettet med skud. Det er dog filmet sådan, at man kun ser selve skuddet reflekteret i bøddelens hjelm. I en anden ser man døde og forkullede lig ligge i bunker. I en tredje scene ser man en kvinde, der bliver angrebet af en tydeligt syg mand, som forsøger at kvæle hende. Da filmen foregår i et urealistisk science fiction univers, da de voldlige scener er klippet sådan, at volden ikke fremstår voldsomt detaljeret, og da hovedpersonen fremstår særdeles stærk og handlekraftig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2014
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' har Katniss Everdeen været igennem to Dødsspil og overlevet.

Sidste runde endte med, at hun blev reddet af modstandsbevægelsen, der holder til i det ellers formodet ødelagte Distrikt 13. Men selvom Katniss har bragt uorden i det mægtige Capitol og sat en midlertidig stopper for Spillet, står den tidligere vinder over for sin hidtil vanskeligste opgave.

Oprørernes leder, Præsident Coin, udnævner hende nemlig til maskot for Distrikt 13, hvilket betyder, at hun skal stå i spidsen for kampen mod Capitol. Problemet er bare, at Capitols Præsident Snow holder hendes ven, Peeta, fanget, og at den brutale hersker hele tiden synes at være et skridt foran i det endelige opgør mellem de undertrykte og de undertrykkende.

Mockingjay er titlen på den sidste bog i Suzanne Collins’ bogserie, som nu bliver delt i to film i stil med afslutningerne på Harry Potter og Twilight. Dødsspillet er slut, men kampen mod Capitol er endnu vanskeligere, og de personlige sammenstød har aldrig været mere udtalte. Jennifer Lawrence spiller igen heltinden, der også bliver kaldt ”Pigen med ild i”, mens Josh Hutcherson og Liam Hemsworth er de to mænd i hendes liv.

Filmserien afsluttes med The Hunger Games: Mockingjay - del 2 i 2015. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1057 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Trods rystende flotte krigsscener, er stemningen præget af tilbageholden ventetid [...]. Filmen mangler den dramatiske motor som selve spillet – The Hunger Games – udgjorde i de to forrige film 'The Hunger Games' og 'Catching Fire', og det gør handlingen tungere og mindre spændingskoncentreret." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... forløbet i Collins tredje bog kunne lige som det var tilfældet med de to første snildt være indeholdt i en tætpakket film. [...] 'Mockinjay: Part 1' bliver derfor den hidtil svageste i serien, hvilket dog siger mere om forgængernes slagkraft." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Ovenpå de to første films farverige mediekritik er 'Mockingjay del 1' en klaustrofobisk krigsfilm, der mest foregår i en grå bunker under jorden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

 • Politiken

  "[...] en højst usædvanlig kraftfuld og begavet omgang ungdomsunderholdning [...]. Når 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' er så medrivende, skyldes det i høj grad den ekstravagante satsning på kvalitetsskuespillere." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Universet i The Hunger Games er gennemført i alle detaljer. De andre serier blegner i forhold og ligner kopier af Collins’ vision. Som sagt var Katniss Everdeen den første. Jeg tror også, hun bliver den største af de futuristiske rollemodeller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Birgituser/227495

super godt lavet
Super fed film.

Segoyuser/116755

Jeg giver den hermed 5 stjerner, jeg vil skrive har endnu ikke læst bøger derfor er jeg ikke låst fast på nogen måde, så når jeg giver den 4 er det pga. velspillet følelsesmæssigt, manipulation, barsk,realistisk på nogen områder, det handler for min person ikke altid om action men hvad film vil fortælle, som altid når film er delt op(penge)vente et år , kunne de da godt gøre anderledes(om 2 mdr. måtte del 2 gerne være i bif:-)) for er film en succes kommer dem der vil se den jo afsted.

Anna Tamarauser/931457

Flot opfølger til 2'eren, der skildrer det begyndende oprør mod the Capitol. Ligeledes var spændingen i top helt til slutningen, hvor jeg - fanget i historien - blev efterladt hungrende efter fortsættelsen.

Salliuser/357899

Super fed film.....!!
Ejh hvor jeg glæder mig til den sidste del kommer.. og super godt lavet ..

charlotte

en film, skal man lede længe efter! Det gik så godt med de andre film, men både spænding og historie er forsvundet i denne - ærgerligt!

Lena

Mockingjay part 1 var fantastisk! Jeg elsker bare theh hunger games! Slutningen gav mig kuldegysninger og jeg var lige ved at græde mange gange! Filmen havde ikke rigtig den største handling men fra mig før den alligevel 5 stjerner! Den fyldte bogen 100%! Glæder mig sygt meget til næste år allerede!

Camillauser/11116

Den er mega fed. Taler utrolig meget til ens følelser, godt lavet, smuk film der virkerlig berører nogle af de mest frygtelig aspekter ved krig... Der er tåre, men helt klart også nogle smil og grin :D
Alt i alt er den mere alvorligt og ligger vægt på andre ting end de foregående. (Knap så meget aktion). Kærligheden mellem Peeta og Katniss er tydelig. Og jeg vil stadig sige at 1'eren er klart den bedste. Men glæder mig sygt meget til den næste i serien :D

Katja

Jeg var helt oppe at køre da filmen var slut, det sker oftes når jeg har været inde og se en rigtig god film - og det var lige hvad det var. Jeg elsker det hele. Skuespillerne, skuespillet og ikke mindst hele konceptet. Man kommer virkelig til at føle med Katniss, og jeg skal da gerne indrømme at jeg flere gange fik kuldegysninger og fældet en tåre. Det er en meget smuk og stærk film, og nu kan jeg bare slet ikke vente til del 2!

Dog er det virkelig træls at der sidder nogle der både snakker, griner, tager billeder, tjekke mobil under filmen...! Jeg synes virkelig at det er respektløst, når man faktisk er nogle der gerne vil sidde og fordybe sig i en god film.

Jakob P.

Jeg var rigtig spændt på hvordan denne første film af den sidste bog ville være, fordi hele historien leder jo op til opgøret, og hvordan oprøret imod The Capitol foregår og kommer til at gå. Igen må jeg sige at The Hunger Games: Mockingjay del 1, er mindst lige så godt lavet som de 2 foregående Hunger Games-film, og er ligeledes også lige så god som de andre film. Historien foregår efter tiden da hun blev reddet ud af arenaen i The Hunger Games: Catching fire, og The Capitol har indledt bombardementer imod forskellige distrikter, og stort set jævnet Distrikt 12 med jorden og dræbt næsten samtlige indbyggere. Historien er fængende, handlingen er god, og man får fornemmelsen af den alvor som ligger og lurer om hjørnet for Katniss Everdeen.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) lever i en hverdag med oprøret i Distrikt 13, som ellers skulle være udslettet, men som langt fra er det. Præsident Coin (Julianne Moore) ønsker at bruge Katniss som frontfigur for oprøret, i opgøret mod The Capitol, og Katniss indvilger i at være oprørets "Mockingjay". I mellemtiden bruger præsident Snow fra The Capitol Peeta som deres frontfigur, med det formål at snakke andre distrikter fra at slutte sig til oprøret, og til at lave propaganda med. Peeta er fanget i The Capitol, og bliver brugt mod hans vilje som et værktøj, imod oprøret. Katniss må involvere sig yderligere som frontfigur for oprøret, for at afsløre de hensynsløse gerninger og folkedrab som The Capitol indleder mod distrikterne, hvis de ikke makker ret, og hvis de hjælper oprøret og Katniss.

Man sidder spændt og venter på at se hvad der nu sker, og hvilke udfordringer Katniss nu står over for, og om hun får hendes livs kærlighed. Slutningen var helt klart en overraskelse, uden at afsløre hvad filmen slutter med, så havde man helt klart ikke ventet den slutning. Jennifer Lawrence spiller godt, og gør det godt i rollen som Katniss, effekterne er rigtig godt lavet, især kampscenerne. Man sidder som tilskuer, og glæder sig endnu mere til den afsluttende film, og ærgrer sig over at der går et helt år før den sidste film kommer. The Hunger Games er helt klart en spændende serie, det er helt klart forfærdeligt så langt ude og diktatorisk at The Capitol er i historien, og jeg glæder mig personligt til den sidste film i serien. Jeg hepper naturligvis på Katniss og på oprøret. The mockingjay lives!!!

The Hunger Games: Mockingjay del 1 får 4 stjerner af Anmelderen ****

Hejlouser/1080994

Min første opfattelse af The Hunger Games:Mockingjay - part 1, var, at den var virkelig dårlig. Jeg kunne slet ikke fatte, at jeg netop havde brugt et helt år, på dén slutning, som Mockingjay gav mig.

SPOILER!: Jeg havde regnet med, at filmen ville ende i distrikt 2, hvor Katniss ville blive skudt til sidst, og at Part 2, ville starte med, at hun vågnede op på hospitalet. Men nej, i stedet endte den der, hvor vi havde mest brug for action, men vi fik den ikke.

SLUT SPOILER!: Så filmens slutning, var jeg bestemt ikke glad for. Men efter et par timer, hvor jeg virkelig tænkte over filmen, gik det op for mig, at den faktisk var meget god. Den fulgte næsten bogen (fra side 130) selvom filmen ikke begyndte samme sted som bogen. Det gik også op for mig, hvor meget Katniss (Kattua) har ændret sig. Altså hun var slet ikke sådan,i de andre film eller bøger, men jeg forstår da godt, at hun er blevet traumatiseret af Spillet. Det samme ville også ske for mig, hvis jeg f.eks. var med i spillet. Og især 2 gange! Men det, jeg godt kunne lide, ved Katniss' forandring var, at hun viste mere følelser end de andre film. Man kunne nærmest mærke hendes sorg, hendes kærlighed til Peeta, og det med distrikt 12, der ødelagde hende. Men bare fordi hun begynder at vise følelser, så er den gamle Katniss der stadig et sted, men hun dukker desværre først op i part 2. Det kan I allerede begynde at glæde jer til! Og så den sidste ting, jeg havde lagt mærke til var, at selvom Peeta ikke var meget med i filmen, kunne man bestemt mærke kærligheden mellem dem. Så alt i alt, vat filmen faktisk en god efterfølger, men desværre, lidt for lang.

Nu kan man da ikke andet en at glæde sig til den sindsopdrivende finale i Part 2. Det vil ændre hele verden. PS: Læs bøgerne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.