Cookie- og Privatlivspolitik

Lucy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og spændingspræget grundstemning. Der er mange scener med blodige drab, udpenslet vold, og i enkelte scener ses også uhyggelige forvandlinger. I én scene lukker hovedfiguren sig fx inde på et flytoilet, og vi ser hendes ansigt undergå en nærmest dæmonisk forvandling, bl.a. med øjne der hænger langt ned af kinderne. I en anden scene lænkes en mand til en lænestol ved at han får stukket knive i begge hænder, og man ser blodet strømme fra hænderne. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.08.2014
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lucy
|

I 'Lucy' er fremtiden et dystert sted styret af gangstere, korrupte betjente, narkomaner og hårde gadekriminelle. I Taiwans hovedstad Taipei er det særligt slemt, og her bliver den unge kvinde Lucy hyret som narkosmugler for mafiaen.

Stoffet bliver implanteret i hendes krop, men hun bliver opsnappet af fjenden, der banker hende til plukfisk. Hvad ingen havde regnet med, er, at stoffet går i forbindelse med hendes indre system og gør hende i stand til at bruge langt mere end de normale 10 procent af hjernen.

Lucys nye superkræfter øges konstant med uforudseelige konsekvenser, og mens hun bliver et yndet mål for personer på begge sider af loven, viser det sig, at hun måske har svaret på nogle af menneskehedens ældste gåder. 

Scarlett Johansson er ikke fremmed for action-genren, der for hendes vedkommende begyndte for alvor med The Island (2005) og blev fuldbragt som superhelten Black Widow i en række Marvel-film.

Lucy er også en slags superhelt, men hører hverken til Marvel eller DC Comics. I stedet bygger filmen på en original idé af Luc Besson (Léon), der både har skrevet manuskriptet, produceret, klippet og instrueret.

'Lucy' inkluderer også en rolle til veteranen Morgan Freeman og ikke mindst danske Pilou Asbæk. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (398 votes)
3.7
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En ikke ligefrem subtil fortællestil til trods, er 'Lucy' dog langt hen ad vejen voldsomt underholdende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] en historie så ulogisk og kluntet fortalt, at selv Michael Bay ville blive pinligt berørt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Luc Besson viser endnu en gang sit håbløse talent som voldsfetichistisk manuskriptforfatter og instruktør i denne vrøvlende actionfilm." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Den franske instruktør har altid været mere glad for det visuelt spektakulære end det opsigtsvækkende tankegods, men her kombinerer han finurligt og med originalitet de to ting." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Lucy' er alternativ action med lige præcis eftertanker nok til at have alibiet i orden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Besson holder samtlige bolde i luften og har held til at forene det kinetiske og det cerebrale. For en gangs skyld ser han stort på, om alle i salen er med hele vejen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
osj2507

Jeg har virkelig set mange film med Scarlett Johansson og ligeledes hold meget af film med Luc Besson i instruktør sædet, så havde virkelig set frem til denne film og at de arbejde sammen. Men filmen ødelægger det for sig selv, den falder simpelthen fra hinanden jo tættere vi kommer på slutningen, det bliver mere og mere spektakulært og mere og mere underligt & uvirkeligt.

Filmen har et rigtig fedt koncept og første halvdel af filmen fungerer også rigtig fint, den er interessant & teoretisk og så længe vi er i den teoretiske fase fungerer det meget fint. Træder vi ind i faserne vi ikke kender til, ved brug 40% af ens hjernekapacitet bliver det hele for fantastisk, kæden hopper af og filmen løber løbsk.

Den har nogen rigtig fine action og kamp scener ind imellem, præcis hvad vi kunne forvente af Luc Besson, den traditionelle biljagt gennem menneskefyldte café områder er også med :)

Historien hænger ikke sammen når man ikke holder styr på hvor meget man kan med den udvidede hjerne aktivitet det ene øjeblik og at det pludselig ikke kan bruges det næste. Krydser man grænsen til The Matrix, skal man mene det, man skal gå all in og lave noget der er urealistisk på en måde at det er helt der ude hvor man overhoved ikke holdes fast i jordens tyngdekraft og lænker, ihvertfald hvis man som denne film starter på at bevæge sig derhen.

Wayne

Hvad ville Luc så med den?

Skabe en meningen med livet action film?

Ingen af delene lykkedes rigtigt, der er alt for mange - hvorfor nu det? i filmen.

Hvis man er alvidende, og i stand til alt - hvorfor så køre dødskørsel, og hvorfor lade nogen mennesker dø i en ligegyldig skudduel?

Det kunne have været en herlig actionfilm, med en mutant - men ender som ligegyldig vrøvl.

Nina Bogicevic

Jeg synes at det var en god og dejlig film. Der er en masse subtile tanker og filosofi. Slutningen var dog alt for sci-fi til mig, den han ikke sammen med resten af filmen..

Palasse

Jeg så den på grund af Scarlett Johansson og Morgan Freeman. Filmen var ikke noget for mig og slutningen var til at grine over - og det var vist ikke meningen.

God på fjernsynet derhjemme, ikke billetprisen værd.

Frank

Dårlig

Claus

Lommefilosofi og pseudovidenskab er sjovt nok de to første ord jeg tænker på og det er ikke positivt ment. Filmen starter egentlig meget fornuftigt og underholdende men halvvejs inde i filmen er man åbenbart løbet tør for penge til manuskriptet. Det virker som om man spoler gennem den anden halvdel for at blive hurtigt færdig.

Idéen omkring hvad der sker når vi kan bruge en større del af hjernen kunne de sagtens have fået meget mere ud af.

Marishen76

Som overskriften siger, en lidt skuffende film. Blev sådan lidt for meget. Ved ikke helt af hvad, men der var noget der manglede, eller som var forkert. Måske fordi jeg ikke er den store fan af Scarlett Johansson?? På den anden side er jeg stor fan er Luc Besson, eller i hvert fald af de film han lavede til og med 2001. Måske jeg skulle nøjes med at gense de gamle film....

Ida

Jeg synes det lød som en virkelig interessant film, men jeg må sige den skuffede lidt. Jeg blev ikke helt overbevist om præmissen for filmen, og det skyldes den et eller andet sted prøver at overbevise mig om at det der sker KUNNE ske, hvis vi kunne udnytte hjernen bedre.
Når det så er sagt er det en lidt skæv og anderledes film, og det var forfriskende! Jeg var bestemt underholdt hele vejen igennem, men det er også en film der ikke nødvendigvis skal ses i biografen..

TheKillingJoke

Den her film har et fantastisk koncept, som de kunne have fået meget ud af, men med det de gør med den, falder det helt til jorden. Jeg tror nok det havde strukket sig længere ud i verden end en japansk mafia, hvis der fandtes sådan en kvinde. Jeg tror nok verden ville reagere lidt mere voldsomt. Denne film kunne være til ære for kvindelige superhelte, men i stedet for bliver den alt for kunstnerisk og plottet bliver tyndt. Jeg kan kun give 2 stjerner.

Henrik

Glæden var egentligt stor - Når Luc er på banen plejer der at ske noget :-9

Men skuffelse var da ret stor - Javist at det tydeligt at se Luc Besson's aftryk på filmen - men længe siden jeg har set så dårlig en actionfilm

Rodet handling og svær at følge med i

Til trods for gode skuespillere

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.