Cookie- og Privatlivspolitik

Teorien om alting

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og positiv grundstemning, som dog enkelte steder brydes af alvorsfulde, knugende og let dramatiske scener. I én scene snubler og falder filmens hovedfigur, og man ser i slow motion hans ansigt ramme asfalten, hvorefter han ligger bevidstløs på jorden. I en anden, knugende scene forsøger samme hovedfigur hjælpeløst at kravle op af en trappe, hvor hans lille søn står og ser ned på ham. Endelig er der en let dramatisk scene, hvor hovedpersonen får et ildebefindende, spytter blod og bæres væk på en båre, hvorefter han ses på hospitalet i koma med slanger i munden. Da filmen er roligt fortalt, da den grundlæggende stemning er varm og kærlig, og der kun er ganske få let dramatiske scener, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
26.02.2015
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Theory of Everything
|

Biografien 'Teorien om alting' er historien om videnskabsmanden Stephen Hawking, hvis teorier om kosmos og kvante-tyngdekraft har gjort ham til en superstjerne inden for fysik.

Filmen tager sin begyndelse, da han som ung mand starter på det prestigefyldte Cambridge University i 1960erne, hvor han forelsker sig i den kunsthistoriestuderende Jane Wilde. Hawking får kort efter konstateret den nervesvækkende sygdom Amyotrofisk lateral sklerose, men i kampen mod hårde odds og dystre forudsigelser fra lægerne bliver kærligheden deres stærkeste våben. Samtidig arbejder Hawking på en banebrydende teori.

Vor tids svar på Albert Einstein. Et geni og en ener i udformningen af teorier om sorte huller og termodynamik. Stephen Hawkings betydning for teoretisk fysik kan næppe overvurderes, men vinklen i den biografiske film om den ikoniske mand sker fra hans kone Janes synspunkt og er baseret på hendes bog 'Travelling to Infinity: My Life with Stephen'.

Den krævende rolle som Hawking udfyldes af Eddie Redmayne (My Week with Marilyn), og hans hustru spilles af Felicity Jones (Den usynlige kvinde). Begge har fået Oscar-nomineringer, mens Redmayne blev hædret med en Golden Globe for sin hovedrollepræstation.

Eddie Redmayne modtog en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (403 votes)
5
4.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] fortalt af James Marsh med et særligt blik for lys, stemninger, følelsesmæssige nuancer og humoristiske øjeblikke, der gør 'Teorien om alting' til en både optimistisk, meget rørende og til tider ligefrem finurlig film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] 'Teorien om alting' er både smuk og rørende. [...] Samtlige roller er besat af skønne skuespillere - Især imponerer Charlie Cox og Felicity Jones som hhv. nær ven og hustru. Men 'Teorien om alting' tilhører i den lange ende Eddie Redmayne, der i den grad kropsliggører Stephen Hawking." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Dette er filmhåndværk udført efter alle kunstens regler, men også fuldstændig blottet for kunstnerisk temperament." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den enorme interesse for Redmaynes præstation understreger manglen ved ’Teorien om alting’, at den ikke når ind til miraklet i midten, underet Hawking. Den ved ikke hvad den skal stille op med ham. For hvordan får man en hel verden af tilskuere til at identificere sig med den begavede hjerne i en defekt indpakning? synes instruktøren James Marsh at spørge." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Teorien om alting' står på lærredet som en nænsom og afdæmpet, empatisk og betagende historie, der tilmed er så pålidelig, at Stephen Hawking har erklæret sig tilfreds." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "James Marsh og manuskriptforfatteren Anthony McCarten håndterer stoffet brillant. Symbolkræfter gløder uden at blive banale, og følelserne river med uden at blive sentimentale eller urealistiske." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] Marsh skaber livsbekræftende filmkunst uden at give køb på kompleksiteten." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Biancauser/93057

Hvorfor udkommer den så pokkers sent i Danmark?

Simon

Det er meget enkelt for at udnytte det forventede Oscarbuzz omkring filmen.

Emiruser/774268

Hvorfor kino, hvorfor? Hvorfor skal den først udkomme næsten 2 måneder efter den rigtige release date?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.