Cookie- og Privatlivspolitik

Skytten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
28.02.2013
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skytten
|

I thrilleren 'Skytten' har Danmark netop fået ny regering, der vandt valget på at have en grøn profil.

Men regeringen foretager en kovending og går nu ind for at støtte en kontroversiel aftale med USA om klimabelastende olieboringer i det sårbare Nordøstgrønland.

Journalisten Mia Moesgaard (Trine Dyrholm) kommer på sporet af denne politiske skandale, som involverer udenrigsministerens (Nikolaj Lie Kaas) forestående aftale med den amerikanske regering.

Hun bliver kontaktet af geofysikeren og den tidligere olympiske skytte, Rasmus (Bodnia), der har afgørende viden i sagen.

I 1977 var det diskussionen for og imod atomkraft, der var centrum for handlingen i den danske film 'Skytten', og i denne nye genindspilning af filmen er miljøet også et vigtigt emne.

Olieboringer, "grønne" politiske løftebrud, suspekte aftaler og et sårbart naturområde i Grønland erstatter frygten for nedsmeltninger, og Kim Bodnia overtager titelrollen fra Jens Okking. Bodnias medspillere i filmen tæller bl.a. Trine Dyrholm (Hævnen), Nikolaj Lie Kaas (Dirch, Sover Dolly på ryggen?) og Lars Ranthe (Dirch).

Instruktøren Annette K. Olesen har senest stået bag ’Lille soldat’ (2008), også med Trine Dyrholm i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (156 votes)
3.3
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historiefortællingen og æstetikken minder ret meget om den slags TV-serier, som DR efterhånden kan producere i søvne uden at falde igennem." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Den er ikke dårlig, men mister modet og forpasser chancen for at blive en højaktuel thriller, der både kunne underholde og skabe debat." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er et par irriterende huller (...) og en lidt søgt slutning, men generelt er det professionelt og underholdende gjort." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der er mange fine ting på spil i 'Skytten', men sat sammen lykkes det ikke at gøre det til en interessant film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "De politiske og moralske dilemmaer gennemsiver aldrig dramaet på en måde, så det er tilstrækkeligt anfægtende." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Skytten' er hverken god eller dårlig. Den ligner bare husmodellen i skandinaviske krimier: kedelig, kølig og meget korrekt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Desværre.

Wayne

Er det bare mig det er begyndt at irritere grænseløst? Den blå tone, som lægges til en film når det skal understreges at der er tale om en thriller.

Historien og dialogen er for tynd. Ærgerligt for potentialet var der.

Jesper

Kim Bodnia og Trine Dyrholm gør hvad de kan i denne remake af Skytten. Men rigtig spændende bliver det ikke.

Lars Michael

Filmen kommer aldrig p ved siden af den gamle udgave fra 77, Trine Dyrholm synes jeg ikke er en super god skuespiller , det er Kim Bodnia som prøver at gøre filmen god ,og det er også tæt på.Filmen er tør lidt for lang osv.

Dittepigen94

Den er ikke dårlig, men hæver sig bare aldrig til at blive en film man vil huske for noget særligt.
5 minutter mere her og der ville have gjort meget for historien og karaktererne i særdeleshed. Dog synes jeg at Carsten Bjørnlund gør det fremragende som PET-agent.
Filmen slutter underligt uforløst. Det virker som om at kampen hele filmen har centreret sig om, til sidst er ligegyldig.
.

Jonas

Skytten var en rigtig god film efter min mening, fordi i 1977 da Tom hedegaard lavede den første film altså skytten var det gammeldags altså den fantasi man havde den gang er ikke lige som i dag. I dag er der meget mere action på og effekterne har også ændrede sig gennem tiden fx. lyden fra geværet i den gammel vision lyder ikke helt realistisk som den gør i den nye film. Men handlingen var måske lidt mere realistisk dengang med hensyn til atomkraft ( Risø ). Jeg synes at der var nok spænding i den især til sidst hvor Bodnia skal til at skyde den danske udenrigsminster, men rammer kun en liv vagt. Det havde været mere spændende hvis Bodnia havde ramt den danske udenrigsminister også bagefter havde været skudt.

Dot

Havde da håbet på lidt mere spænding/thrill. men ok film.
Er i forvejen ikke vild med politik og indviklede forhandlinger, der går ud over mennesker/dyr/natur.
Og hvorfor skulle det gå ud over en hund foran en gruppe bhv. børn - mærkelig scene

Thomas the vampire

Det var en ok film, Trine Dyrholm spiller godt, synd at Bent Mejding bliver skudt....... så tideligt.

Henriette

Det var godt nok en kedelig film. Der var ikke meget spænding i den film. Trine Dyrholm spille endnu en gang super godt ***** stjerner til hende.

Bibiuser/92103

"Skytten" er bare kedelig. Så er det sagt. Traileren oversælger totalt den film. Havde forventet en bare nogenlunde spændende film, men det var godt nok en flad omgang. Utroligt, at man med det skuespillermateriale ikke kan få noget bedre ud af det. Øv. Sikken en skuffelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.