Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Marvel vs. DC

BLOG: Marvel vs. DC

Kampen er i gang - men hvem vinder?

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Superheltefilm har næppe været i større konkurrence med hinanden, end de er nu, og superhelteforlagene Marvel og DC er begge på banen med langvarige planer om kommende film i genren. I dette blogindlæg vil jeg give min vurdering af forholdet mellem de to giganter fra 2015 til 2020.

DC og Marvel Comics har siden 1960erne konkurreret om verdensherredømmet inden for superheltetegneserier. Karakterer som Superman, Batman og Wonder Woman er DC’s flagskibe, mens Spider-Man, X-Men og The Avengers trækker det store læs hos Marvel.

I dag er den dyst i lige så høj grad flyttet over til biograflærrederne med det konstante flow af superhelteproduktioner. Rettighederne til Marvels tegneserier er spredt ud på selskaberne Disney (der ejer Marvel), 20th Century Fox og Sony Pictures, mens Warner Bros. har eneret på DC’s univers.

Disney har i en årrække styrret slagets gang med deres faser af Marvel-film afsluttet af en Avengers-film (vi er derfor i fase 2 nu), mens hhv. Sony og Fox har haft temmelig stor succes med deres Spider-Man- og X-Men-franchises. Warner Bros.' udmeldinger i sidste uge om en hel række DC Comics-filmatiseringer helt frem til 2020 skal nok opfattes som direkte konkurrence med Disneys faser, men som tegneseriefan er man i grunden ligeglad, hvem de som filmselskab konkurrerer med. Marvel og DC vil altid være de to store spillere.

Men hvordan ser det ud med superheltefilmene frem til 2020? Og hvem sidder med de stærkeste kort på hånden - DC eller Marvel? Lad mig ridse op, hvad man ved om de kommende superheltefilm og give mit bud på, hvilket forlag, der vil klare sig bedst.

2015:
Marvel: Avengers: Age of Ultron, The Fantastic FourAnt-Man
DC: Hm, ingen.
Dommen: Warner Bros. rykkede deres 'Batman v Superman' for ikke at konkurrere med 'Avengers: Age of Ultron', hvilket nok viser sig at være en god idé. Marvel ejer 2015 - intet mindre.

Ant-Man

2016:
Marvel: Captain America 3, X-Men: Apocalypse, Sinister Six, DeadpoolDoctor Strange
DC: Batman v SupermanSuicide Squad
Dommen: Den er svær. På den ene side virker 'Batman v Superman' som en oplagt blockbuster af karat, men hvis rygterne er sande, og Iron Man vitterligt medvirker i en stor rolle i 'Captain America 3', bliver det sandsynligvis Marvels stærkeste kort i 2016. Man skal heller ikke undervurdere 'X-Men: Apocalypse'. Mit bud er en snæver Marvel-sejr.

Batman v Superman

2017:
Marvel: The Fantastic Four 2, Guardians of the Galaxy 2, en unavngiven Wolverine-film samt to nye Marvel-film fra Disney
DC: Wonder WomanJustice League Part One
Dommen: DC ligner en lille vinder pga. 'Justice League', men også 'Wonder Woman', der er en interessant joker. Marvel har flere film ude end konkurrenten og skal samlet nok indspille flere penge, men hver for sig synes de at have mindre pondus. De to ukendte Marvel-film kan dog ændre balancen, hvis den ene fx er 'Avengers 3'.

Wonder Woman

2018:
Marvel: The Amazing Spider-Man 3, fire andre unavngivne Marvel-film
DC: The FlashAquaman
Dommen: Her begynder det at blive svært, da flere af Marvels film er ukendte, men hverken The Flash eller Aquaman er stærke brands. Tv-serien om The Flash kan dog gøre en forskel, når det handler om kendskabet til den lynhurtige superhelt. Alligevel skal Spider-Man blot have følgeskab af en enkelt højt profileret Marvel-karakter for at hive sejren hjem.

The Amazing Spider-Man 2

2019:
Marvel: En enkelt Marvel-film fra Disney
DC: ShazamJustice League Part Two
Dommen: Hvis året kun byder på en enkelt Marvel-film (og det gør det næppe), så virker Justice League Part Two som en vanskelig konkurrent og DC som en vinder.

Justice League

2020:
Marvel: Ingen endnu
DC: Cyborg, Green Lantern
Dommen: Der skal næppe de helt store Marvel-film til for at knuse ukendte Cyborg og uheldige Green Lantern, så det er omsonst at begynde at kommentere på 2020.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er felterne trukket skarpt op i løbet af de næste år. Marvel har umiddelbart de bedste kort på hånden og flest helte med bred appel. Men hvis DC, med deres mere alvorlige tilgang, formår at ramme en målgruppe, som måske finder Marvels film for pjattede, kan selv mindre kendte helte som Aquaman og The Flash få succes.

Samtidig har Warner meldt ud, at de vil fortsætte med at producere enkeltstående Superman- og Batman-film, hvilket vil give dem nogenlunde sikre succeser i de kommende år. Og sammenligner man med tegneserieforlagene har DC hentet ind på Marvels dominans, og de ejer nu lidt over 30 procent af markedet hver, hvilket muligvis også bliver tilfældet i filmens verden.

Når alt kommer til alt, så bliver det udslagsgivende, om filmenes kvalitet er god nok. Publikum kan godt gennemskue en dårlig historie, og i sidste ende handler det om deres interesse, når succesen skal sikres.

Hvem tror du mest på: DC eller Marvel?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

6 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jokezuser/426720

Virker meget mørkere og mere seriøs end noget andet Marvel har lavet! Så FEDT!!

https://www.youtube.com/watch?v=tmeOjFno6Do

Wayne

Marvel har flere kort at spille ud, end DC. Dels fordi de har udviklet flere universer end DC - men også fordi de har placeret deres kort hos flere selskaber, som indbyrdes konkurrerer. Det giver flere muskler, end dem DC har ved at placere det hele hos WB.

Spændende læsning - men når alt kommer til alt, så er det meste hensigterklæringer. Selskaberne kan ændre meget i fremtiden, både sætte nye film ind - og rykke rundt på datoer, det har vi set før.

Hvor bliver iøvrigt Iron Man 4 af? Hos IMDb står Robert Downey Jr. stadig på rygtebasis til at spille Tony Stark.

Michael

Filmen er blevet fjernet fra IMDB, og den står ikke engang under Robert Downey Jr. længere, som en af de film han skal være med i.

Daniel Bentien

Tak skal du have :-)

Du har helt ret i, at flere af filmene nok kommer til at rykke, og når Marvel løfter sløret for deres ukendte titler, kommer DC/Warner nok til at reagere derefter.

Mht. 'Iron Man 4' har jeg ikke kunnet finde nogen officielle kilder, der daterer den til en biografpremiere. Men mon ikke den afsløres som en af Disneys Marvel-film i 2017 eller 2018?

Anonymuser/0

Nu har jeg selv læst Marvel tegneserier fra barnsben af, & der er ikke den mindste tvivl hos mig om at hvis filmene bliver lavet ordentligt, så når dc ikke Marvel til sokkeholderne, hvilket enhver der har bare lidt kendskab til Marvel burde vide!!!
Marvel's helte/skurke er MEGET mere interessante med typer som fx.
Helte:
Wolverine, Hulk, Spider-Man, Cardiac, Kaine, Punisher, Blade, Deadpool, Ironman, Psylocke, Spawn, Silver Surfer & jeg kunne næsten blive ved (synes Nightcrawler var fed i X2, & Quicksilver i den nye X-Men = SweeT)
Skurke:
Omega Red, Galactus, Apocalypse, Absorbing Man, Holocaust, Thanos, Venom, Carnage, & så synes jeg også Tom Hiddleston spiller genialt som Loke, & Mystique (spillet af Rebecca Romijn!!!) + Alfred Molina ligner også bare Doctor Octopus i Spiderman 2 *lol
Jeg kan ærligt sige at de eneste jeg finder interessante hos dc er flg. Grifter, Lobo, V & Darkseid & The Joker (takket være Heath Ledger R.I.P.)
Så MARVEL 4-EVER!!!

Jacob

Problemet synes jeg for DC er at det virker til Zack Snyder i forhold fansene laver en masse fejl cast, mens Marvel får den ene højtprofileret skuespiller efter den anden - undtagen i tilfældet med Dr. Strange, hvor det lader til at være umanerligt svært ved at hyrer en til rollen.

Sony er også i store vanskeligheder, og jeg må sige at jeg er skuffet over deres reboot, og tanken om en ny Peter Parker i 'The Sinister Six' virker håbløst.

Endelig er DC kommet ind i kampen, og det bliver en rigtig spændende duel de næste 5-6 år :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter