Cookie- og Privatlivspolitik

Dannys dommedag

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en uhyggelig, spændingsladet og truende grundstemning, og den benytter sig i stort omfang af klassiske gysereffekter i timing og på både lyd- og billedside. Enkelte scener beskriver en kraftig mobning af en teenager. Adskillige andre scener præges af forfølgelse, angst og panik, hvor hovedfigurerne er i overhængende fare for at blive angrebet af ukendte monstre. I en scene søger en af hovedfigurerne tilflugt i en bil, og et monster gennemborer bilens tag i et forsøg på at trænge ind til ham. I en anden scene gemmer to hovedfigurer sig i et badekar, mens en truende klo nærmer sig. I en tredje er en hovedfigur direkte truet af et af monstrene. Da filmen imidlertid forløses i en positiv stemning, volden ikke er udpenslet, og da ingen af hovedfigurerne kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.10.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dannys dommedag
|

Danny er en helt almindelig og lidt genert teenager, der er hemmeligt forelsket i Rie fra skolen og mildest talt træt af sin lillebor, William, som hele tiden ender i problemer.

Derhjemme har deres far barrikaderet sig på sit arbejdsværelse med skriveblokering, mens mor gør en ihærdig indsats for at holde sammen på tropperne. Men da mystiske rovdyr angriber byen og indtager Dannys hjem, må han og William stå sammen for at undslippe de farlige væsner.

Invasionsfilmen er nærmest per definition en amerikansk genre, men Martin Barnewitz (Kollegiet) sætter den i en pæredansk kontekst med ’Dannys dommedag’ som en spændingsfilm for unge.

William Jøhnk Nielsen spiller titelkarakteren og lyste tidligere op som den ene søn i Susanne Biers Hævnen. Blandt de rutinerede biroller finder vi Peter Gantzler, Lars Mikkelsen og Camilla Bendix (De grønne slagtere). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
4.3
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Der er ansatser til gode gys, men lige når det for alvor skal til at være farligt, siver spændingen ud af scenen eller - endnu værre - erstattes af vantro latter, når filmen gang på gang ikke følger sin egen indre logik [...]." (Louise Kidde Sauntved)

  • BT

    "Filmen savner et følelsesmæssigt engagement, der kan måle sig med genrens forbilleder, og udviklingen i karaktererne virker mere mekanisk end psykologisk betinget." (Niels Lind Larsen)

  • Ekstra Bladet

    "Det lykkes [...] ikke at finde balancen mellem firkantet socialrealisme og billig gru, men chokeffekterne virker såmænd udmærket [...]." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Selv på det realistiske niveau er der ikke meget at komme efter i 'Dannys dommedag', og det bliver kun værre, når vi bevæger os ind på genreterrænet." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'Dannys dommedag' beder om at blive taget mere alvorligt, end den kan bære." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Det er en vigtig og spændende gyser. Den er uhyggelig på den rigtige måde, og den siger noget fint om at være søskende. Endvidere er der alt dét med vejret. Det kan sikkert ikke siges for tit." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er en underlig fornemmelse at se denne film. I store dele af Dannys Dommedag fungerer den fint. Det er primært i de dialogløse scener, hvor de bliver jagtet eller forsøger at snige sig uset forbi de mystiske væsener fra havet. Og der er faktisk et par enkelte gode halvscary moments.

Men det store problem med filmen er dens dialog. Så snart de begynder at tale indbyrdes, så bliver det næsten utåleligt at se på. Især samtalerne i kælderen mellem børnene og den voksne fremmede (Peter Gantzler) fungerer slet ikke.

Det er tydeligt, at netop kælderscenerne er inspireret af War of the Worlds. Her er der nogle ekstremt intense scener i en kælder, hvor Tom Cruise + datter møder en fremmed mand spillet af Tim Robbins. Da det går op for Tim Robbins' karakter, at de har vidt forskellige overlevelsesplaner, siger han: "You and me? I don't think we are on the same page".

Marie

Jeg synes at den er god. Det ødelagde det dog, at man så hvordan monsteret så ud. Man gik med en forestilling om hvordan det så ud. Stort og farligt. Og så så det slet ikke så farligt ud. Det ødelagde lidt den der følelse man havde. "Hvad er det mon?". Men filmen var god, og en af de bedre familiefilm, som Danmark laver.

Christianuser/151499

Mine børn syntes den var rigtig spændende (8+12 år).
Typisk anmeldere at begynde at diskutere social realisme om en film som i virkeligheden er Jurasic Park i forstanden.

The Joker

Endnu engang slår dansk film hovedet mod muren.
Danmark skal holde sig fra superhelte og monsterfilm.

Jeg kan desværre ikke rigtig tage det seriøst, når det foregår på dansk. Det virker for plat. Og det er bare to ting Danmark aldrig har været gode til at lave :-).

SveaG

Jeg glæder mig meget til at se den, og det samme gør mine drenge på 11 år.

Tror mest det er en ungdomsfilm, når man ser på hvornår den har har premiere, (lige før efterårsferien) på plottet, og på hovedrolleindehaverne.

Den er filmet der hvor vi bor og på drengenes skole, så vi skal også se hvor meget vi kan genkende..

Vakse Viggo

Gad vide hvordan den bliver. Danmark er jow ikke kendt for at lave gode monsterfilm.

Ronnieuser/940291

Der tager du fejl. Den mest populære monsterfilm nogensinde i USA er dansk, herhjemme var der dog ingen der gad se den...

The Joker

Hvilken? :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.