Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars - Episode VI: The Return of the Jedi
|

Filmen 'Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi' (Jedi-ridderen vender tilbage) er den sidste i den seks film lange science fiction-saga. Efter at have reddet Han Solo (Harrison Ford) fra Jabba the Hutts fangeskab forsøger rebellerne at ødelægge den nye Dødsstjerne. Luke Skywalker (Mark Hamill) har dog sin egen agenda.

'Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi' er den tredje af den oprindelige trilogi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi skal man selvfølgelig se, men jeg må sige at det er slet ikke den bedste i serie.
Jeg bliv træt af at se de små figur i filmen.
Det bliver lidt tegneserie over det, virkelig er synd da den kunne slutte med et brag.

Havde historie været anderledes så havde den sikkert fået 6 stjerner, men nær filmen bliver sådan lidt tegneserie bliver det kun til 4 stjerner.
Folk kalder for Star wars for noget af det bedste i verden, men jeg er stadig ikke imponeret,jo de er megs godt lavet, men selve historien er for tynd.
Skal måske se de andre igen så det måske gir mening.

Batgirl.

Spoiler. Dette er så her vi for the final battle imellem Luke og Darth Vader, Hvor familie opgøret for en ende. Kejseren hiver reserverne frem til et nådesløst slag men samtidig gør den fatale fejltagelse af undervurdere rebellerne på sin egen hjemmebane.

Jen Headuser/1439276

Holy shit, en ujævn måde at slutte en fin trilogi af på. Alt forløses så til grin, at man nærmest skulle tro, at filmen gjorde grin med sine forgængere - ligefra filmens tendens til at kopiere voldsomme plotpunkter fra den første film, til filmens rædselsfulde måde at forløse det hele på. Både Darth Vader og Palpatine (universets mægtigste personer) går ud, som om udtrykket “Mægtigste” ophørte med at eksisterer i det her univers og på måder, som visuelt ikke holder i dag til den grænse, hvor jeg næsten vendte over i graven af grin over, hvor åndsvagt det så ud.

Rasmus

Jeg fatter ikke hvordan denne intetsigende tredje film kan have en højere status end prequl filmene, når den både handlings og historiemæssigt virker så fandens sløv. Det er som den lillebror der prøver at gøre sine forældre stolte ved at præstere noget som sine ældre søskende har gjort godt, men selv at ligge alle sine kræfter i at få det til at se ud som om den egentligt går op i at gøre nogle stolte. Det eneste plus er at den ikke virker som en yoghurts tegneserie ligesom prequel filmene, men den er stadig vildt ringe

CINEMANDRUP

Det ultimative opgør i duellen imellem det gode og det onde rammer sit klimaks i Star Wars sagaen og afrundelsen er en Jedi Ridder værdigt. For sin tid var det både tragisk at det hele var overstået, men samtidigt blev det en slutning som var fuldendt til perfektion. Nu ser vi alle frem til dagens tid, hvor Star Wars: The Force Awakens står og banker på døren om få dage og forhåbentligt er med til at give os alle en uforglemmelig film jul. Helt sikkert et filmhistorisk øjeblik at Kraften vender tilbage til skærmen efter den har ligget i dvale i alle disse år og stadig fremstår Star Wars så stærk som det gør, at nu vågner den op til dåd igen. Men først så lad os se på den sidste film i den oprindelige trilogi, som er filmen som finder sted før The Force Awakens – dog med en masse års mellemrum. Dette er Return of the Jedi.

Jeg kommer omkring 3 bestemte ting: Redningsaktionen af Han Solo, Planeten Endor og ikke mindst det endelige opgør imellem Kejseren/Darth Vader og Luke.

Vi er nu tilbage på Tattooine - Lukes hjemplanet – hvor en vovet redningsaktion af Han Solo er vores opstart. Denne ørkenlignende planet med det bakkede terræn er et smukt og stemningsfuldt sted for begyndelsen og tilholdssted for selveste Jabba The Hutt. Hele fornemmelsen og flowet skrider flot frem og du introduceres for et utal af væsener og skabninger i alle afskygninger, så du nærmest tror at det er en voksenudgave af the Muppet Show. For sin tid var effekterne virkeligt detaljeret og flot lavet, men nu om dage vil mange måske grine lidt af det, men det er nostalgiens magi, der gør at filmen fortsat er det hele værd i dag, for sikke en iver og kærlighed der er lagt i produktionen af denne saga. Vores helte har alle udviklet sig gevaldigt og det mærkes hurtigt. Han Solo får åbnet op for kærlighedsguruen i ham trods sin rebelske tilgang til tingene, Leia bliver mere kampiver og målrettet og Luke har udviklet sig til en Jedi ridder og har indset hvad han er nødt til at gøre for at vinde denne krig. Der skruet godt op for action, men der er dog plads til de stille stunder også, hvor vi virkelig fornemmer optakten/spændingen og det er specielt i disse stille stunder, hvor jeg for alvor elsker Star Wars – også selvom jeg elsker de højspændte øjeblikke.

Meget af filmen foregår på planeten Endor, hvilket jeg intet har imod, da det er er et virkeligt smukt scenarie og en stor kontrast fra Tattooine, som var en gold ørken, hvorimod på Endor blomstrer alt i flor. Her har vi en virkelig ikonisk jagt scene med Imperiets Speeders, som er vildt fed og underholdende og som har en helt særlig følelse over sig når vi hører deres Speeders susen imellem træerne. Fantastisk underholdende. Herefter indtræder så noget lidt mere uheldigt i min optik: Ewoks. Disse søde små Bubbibjørn lignende væsener fylder lige en tand for meget i filmen. Jeg har det helt fint med at de er tilstede, men der tildeles for meget skærmtid til dem, hvor jeg følte, at det ville være mere givet at bruge tiden på den uundgåelige magtkamp der er i vente imellem Kejseren/Darth Vader og Luke. Så står den ellers på kamp imellem Imperiet og Rebellerne – som har allieret sig med disse Ewoks. Der bliver åbnet op for ”Alene Hjemme skuffen” af alverdens fælder for at få gjort kål på disse AT-ST (kamp robotter fra Imperiet), som går rundt i skoven og så er det desværre en smule kikset at se en Stormtrooper (med gevær/laser, beskyttelsesudstyr og alverdens gadgets) blive slået omkuld af en sten fra en Ewok.

Filmen og hele sagaen har bygget op til det øjeblik, hvor den endelige konfrontation skal finde sted imellem Kejseren/Darth Vader og Luke Skywalker. Det finder sted på den nye Dødsstjerne som Imperiet er ved at bygge. Her følte jeg nok et lille minus snige sig ind: At det nu handlede om at destruere endnu en Dødsstjerne. Med den gode fantasi der er i dette Star Wars Univers burde man så ikke kunne have tænkt på noget lidt andet end blot en gentagelse af endnu en dødsstjerne. Men Anyways, nu står den ultimative prøve på om Luke går over til den mørke side eller ej, med den information han nu ligger inde med om Darth Vader. Min absolutte yndlingsscene i filmen er magtkampen imellem de tre til sidst. Hele dens set-up, stemningen, følelsen er fuldført til perfektion og du fornemmer konflikten og hvilke tanker de måtte gøre sig. Hvis man syntes, at Darth Vader var en slem fyr, så har man endnu ikke mødt hans skaber, kejseren. Han er om nogen en badass fyr, som ikke blot har en evne til at forudse scenarier, men også føle sine fjenders tanker/følelser. Denne mand er ligesom Darth Vader det inkarnerede symbol på ondskab og derfor er slutningen så smuk som den er for det siger rigtigt meget. Jeg røber dog intet, men vil overlade tankerne til læseren – dem der endnu ikke måtte kende eller have set Star Wars – til at gøre sig deres egne tanker om hvad der sker. Det er en af de bedste slutninger på en saga overhovedet. Jeg vil næsten være tilbøjelig til at sige at det er magisk udført og scenen fremstår for mig den dag i dag fortsat som utrolig stærk og følelsesladet.

Dette er og bliver en slutning, som du aldrig glemmer. Den sætter sig i dig og hvis du har levet dig ind i Star Wars universet syntes du med garanti også at den var det hele værd. Denne oprindelige trilogi fremstår med så stor slagkraft at den fortsat kan banke og sætte mange andre sagaer/film til skue og lige hanke op i dem og vise: SÅDAN skal det gøres. Det er en saga som der bliver taget målestok efter i forhold til når der skal laves Science Fiction film, for det er nemlig et univers der gjorde alt rigtigt og hvem vil dog ikke gerne efterligne det. Star Wars er og bliver et gå-i-arv-klenodie, som skal indvies i enhver familie, for dens fortælling, indlevelse, historie, helte, skurke og mål er fortræffeligt smukt. Jeg giver det sidste stjernedrøs af 6 stjerner til et velfortjent stykke filmhistorie.

Og ser nu om få dage frem til premieren på Star Wars: The Force Awakens, hvor et forhåbentligt nyt stjerneskud åbenbare sig for os alle.

Antaeus

Afslutningen på alle tiders bedste saga starter fuldstændig forrygende i Jabbas palads med redningen af Han Solo af Luke og co.
Luke er siden sidste episode blevet jediridder, som tilføjer et ekstra element og man ved nu er Luke virkelig ved at være en magtfaktor som kan være afgørende. Og ikke at forglemme Prinsesse Leia i slavekostume.

Episode VI kunne måske endda have overgået alle tiders bedste film, episode V, hvis ikke det havde været for den alt for store fokus på de tuttenuttede bamsebjørne, Ewoks og så skulle man måske have fundet på noget andet end at man igen skulle tilintetgøre dødsstjernen. Store dele af historien foregår på Endor og fungerer rigtig godt, ligeså kærligheden mellem Solo og Leia samt at man erfarer hvordan forholdet Luke og Leia hænger sammen. Alt sammen foregår i et forrygende tempo krydret med de vigtige øjeblikke hvor tempoet skrues ned for at man virkelig fanger vigtigheden af specielle scener og med flotte skift fra scene til scene så det aldrig bliver bare et sekund kedeligt.

Aller bedst er det store opgør mellem Luke, Vader og Kejseren, mit absolutte yndlingsmoment i hele Star Wars sagaen. Her har vi Kraftens absolutte tre største magtfaktorer i universet samlet i en afgørende kamp på det gode og onde i et stort klimaks hvor alt bliver afklaret i en fantastisk finale. Et par små ændringer og episode VI havde været det stærkeste kort af dem alle i hele Star Wars sagaen.

Emil

Den svageste film i den originale serie, men den starter rigtig godt og kampen om Endor er det bedste i filmen. Men det dårligste er Ewoks. Men god Star Wars film

Nikolaj

Jeg synes ikke at dette umiddelbare sidste kapitel i sagaen har fået den ros den har fortjent! Det er som om den altid er blevet sat lidt under sine to forgængere! Den leverer ikke de samme plot-tvist og informations-givende scener som episode 4 og 5, men det er også okay. Denne film fokuserer på det endelige slag imellem det gode og det onde! Action-scener er der mange flere af end i forgængerne, men det er også en vigtig del af den episke slutning.

Vi møder også for alvor the emperor for første gang! Hvis man synes Darth Vader var den perfekte onde figur, så har man ikke oplevet THE EMPEROR! Figuren er fremragende udtænkt og emmer bare af ren ondskab! Fremragende præstation af Ian McDiarmid!

The return of the jedi leverer en helt igennem fremragende afslutning på den originale star wars-trilogi!

Jacob

Luke Skywalker og hans venner står overfor det endelige opgør mellem Oprørs-Alliancen og Imperiet, der jo som bekendt ledes af Kejseren og hans aldrende højre hånd Darth Vader. Jeg har hidtil haft det helt fint med de kontroversielle bjørne, men konteksten mellem dem, og så f.eks. når Luke bliver friturestegt af Palpatine er for stærke kontraster. Problemet med hele den oprindelige trilogi er at den nærmest er blevet sat op på en piedestal, men den har bestemt hele vejen sine fejl og mangler. Jedi Ridderen Vender Tilbage rummer dog alt hvad en film af den kaliber skal, og selvfølgelig hører den til højt på listen over film man skal medbringe på en øde ø.

Nikolaj

Super fed afslutning på den originale trilogi. Første gang ved sådan for alvor møder Palpatine, og sikke en skurk. Hvis du synes, at Darth Vader var en slem skurk, så har du ikke set Palpatine. Slutningen var lidt, som vi alle havde håbet på. En fed kamp mellem old Jedi og new Jedi. Heldigvis vandt de gode, Darth vader kom aldrig ud af den mørke side(Som han sagde) Han fik hvad han havde fortjent, dog sluttede han af på en værdig måde. Fred kommer dig til galaxen, nej for nu 30 år efter kommer der en ny konflikt, og nøj hvor jeg glæder mig til at opleve den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.