Cookie- og Privatlivspolitik

The Mist

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.04.2008
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Mist
|

I gyseren 'The Mist' bliver plakattegneren David Drayton og det lille lokalsamfund han bor i, angrebet af dødbringende væsener, som kommer ud af den tykke og nærmest overnaturlige dis, der indhyller byen.

Ingen kan komme med en forklaring, men lokale rygter henviser til et forsøg kaldet "The Arrowhead Project", som foregår på et nærtliggende, tophemmeligt militæranlæg.

Drayton og de øvrige overlevende flygter til et lokalt supermarked, hvor de barrikaderer døre og vinduer. Den lille gruppe indespærrede indbyggere står nu over for en fjende, som det næsten er umuligt at se i den livsfarlige dis.

'The Mist' er instrueret af Frank Darabont (En verden udenfor, Den grønne mil) og er baseret på en historie af Stephen King.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
3.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

Er du i humør til noget gys a la STEPHEN KING, så skulle du måske kaste dig over filmen THE MIST fra 2007. Filmen spilder ikke tid på unødig karakteropbygning, men kaster sig straks ud i handlingen. Her forskanser en gruppe mennesker i en lille amerikansk forstadsby sig i et supermarked, da en tyk og mystisk tåge pludselig opsluger byen.

Det viser sig hurtigt, at der ikke er tale om en almindelige tåge, men at der gemmer sig noget bag diset. Herfra handler filmen ellers om gruppens overlevelse, hvor vi følger vores hovedperson DAVID DRAYTONs kamp om at få sig selv og sin søn levende hjem.

THE MIST overrasker faktisk positivt, selvom nogle af filmens effekterne ser ret forældede ud. Der er også et par hæderlige skuespilpræstationer med undervejs. Det gælder dog ikke for hovedrollen, spillet af THOMAS JANE, der virker meget flad.

Filmen har sådan lidt en STRANGER THINGS-vibe kørende for sig, selvom den bliver meget mørk især til sidst. Men på trods af at filmen har sine klare mangler, så er det stadigvæk en hæderlig gyserfilm - og klart en af de bedre STEPHEN KING-filmatiseringer.

S. Rico

The Mist føles som en ret mærkelig blanding af drama og horror. Dramadelen fungerer rigtig godt. I set-up'et introduceres vi til familiefar David, hans søn og nabo, og de kører ud for at købe forsyninger efter en nat med en voldsom storm. I butikken begynder tingene så at udvikle sig, da der tilsyneladende er noget farligt udenfor i tågen. Der spilles meget troværdigt, og hele situationen og den måde folkene i butikken interagerer forekommer ret realistisk.

Kontrasten er derfor mega stor, da de endelig konfronteres med det farlige udenfor. Effekterne og CGI'en er B-film dårlig og ligner noget fra slutningen af 80'erne. Det tager fuldstændig brodden ud af uhyggen, og gør den ufrivillig komisk. Heldigvis fylder monsterne ikke så meget, og dramadelen af filmen fortsætter med at være interessant. I butikken tegnes fronterne op mellem den rationelle gruppe og den dommedagsprofet tossede gruppe. Man sidder virklig og bliver vred på den tåbelige religiøse kvinde, der render rundt og citerer fra bibelen.

Og så er der en af de fedeste what-the-fuck scener i de afsluttende minutter. En gyser der både ender godt og dårlig - og underlig tilfredsstillende. 3½ stjerner.

Nikolaj

Jeg synes The mist er en okay skræmmende film. Det virker godt at man ikke ved hvorfor tågen pludselig er kommet og lige så godt at man ikke ved hvad der er i den!

Det mest uhyggelige er dog de indespærrede mennesker og hvordan de reagerer på katastrofen. Hvor søger de hjælp når der ikke er nogen hjælp? Synes den mentale kamp er virkelig spændende at følge i denne gode gyser.

Wayne

.. effekterne er lidt flade. Og selvom masser af mennesker dør formår den aldrig at blive rigtig uhyggelig da skuespil og CGI ikke lever op til den gode historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.