Cookie- og Privatlivspolitik

Living Is Easy with Eyes Closed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.09.2014
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vivir es fácil con los ojos cerrados
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Filmen 'Living Is Easy with Eyes Closed' foregår i Spanien i 1966. Antonio er gymnasielærer i engelsk og latin og helt tosset med The Beatles.

Han bruger endda musikfænomenet i sin undervisning, og da han hører, at John Lennon er i Almeria for at indspille den komiske krigsfilm, ‘How I Won the War’, beslutter han sig for at rejse ned for at møde sit idol.

På vejen møder han den unge, gravide Belén og teenageren Juanjo, der er løbet hjemmefra. Efterhånden udvikler det umage trekløver et enestående venskab. 

David Truebas tidsbillede af 60ernes Spanien ryddede bordet til nationens svar på Oscar-uddelingen og vandt seks Goya-priser for Bedste film, Bedste instruktør, Bedste manuskript, Bedste musik, Bedste skuespiller og Bedste nye kvindelige skuespiller.

Filmens titel er hentet fra Beatles-nummeret ’Strawberry Fields Forever’, som John Lennon skrev under indspilningerne af Richard Lesters krigskomedie, der blev optaget i Spanien. (copyright: kino.dk)
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en ægte feel-good film med varm humor, melankolske undertoner og et klokkerent tidsbillede." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Der er nostalgi for hver en pesetas, men omvendt må selv den hårdeste rullesten lade sig smitte af filmens varme." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Er du til Almodóvar (uden de store armbevægelser), vil du også nyde denne charmerende feel-good sag." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Living is Easy with Eyes Closed' er en af den slags feelgood-film, der er tilfreds med at hygge om sit publikum og som fordufter som et forårssolstrejf så snart den er slut." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et underholdende tidsportræt, der dog deler sin opmærksomhed mellem den unge og voksne generation." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ikke store pointer, men enkle, sande og evigt sangbare." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Living is Easy with Eyes Closed' er en vemodig erindring, som smager af sol og trods alt uskyldige tider." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lotte

Når man nu heller ikke selv er helt ung og har store minder om Spanien (dog senere end der hvor filmen foregår) er det en varm og herlig tur at tage. Min datter på 22 gad heldigvis godt kigge med og var fint underholdt.

Charlina

Jeg synes det var en rigtig "hjertevarm" feel-good film, med inspirerende personer.... specielt den beatles fanatiske lærer, som hele vejen igennem har en positiv indstilling og en fabelagtig humor:-)

Stine

Living is easy with eyes closed er et sigende citat fra en af Beatles sange "Strawberry fields forever". Vores tre hovedpersoner gør deres for at åbne øjnene og leve det liv, de gerne vil leve, og ikke det liv, andre gerne vil dikterer for dem.

Historien er enkelt. Karakterne er lige til at gå til. Landskabet er simpelt. Men blandet sammen opstår spansk magi.

Jeg kan varmt anbefale filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.