Cookie- og Privatlivspolitik

Following (1998)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Following
|

I filmen 'Following' følger en ung forfatter efter andre mennesker for at få inspiration til sine bøger. Han møder den professionelle tyv, Cobb, der tager ham under sine vinger.

'Following' er Christopher Nolans spillefilmsdebut fra 1998.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.8
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen er super interessant at se som et historisk studie i Nolans udvikling. Der er mange ligheder med den efterfølgende - og langt mere veludførte - Memento.

Hvis jeg havde set Following i 1998, ville jeg muligvis være blevet blæst bagover af det nytænkende filmsprog. Men 20 år senere virker den mest som et tidligt eksperiment. Det trækker også ned, at historien er meget søgt og svær at købe.

Jian

Efter min mening er Following hans hidtil bedste og mest vellykket film efterfulgt af The Dar Knight og Memento!
Dog er jeg overbevist om, at hans kommende film Interstellar vil blive hans bedste og måske en af de bedste film nogensinde sammenlignet med Kubrick!

Bjarke

Da jeg satte mig til at se denne film havde jeg ikke meget høje forventninger. Jeg havde heller ikke lave forventninger, men det er jo trods alt Nolans første spillefilm, så mine forventninger var på et mellem niveau. Men filmen skulle vise sig at være en del bedre end forventet.

Historien er som i flere andre af Nolans første film ikke lineært fortalt, men mens dette bidrog til magien i The Prestige og direkte tjente et foremål i Memento, så er der her mere tale om eksperimentering med ikke-lineær historiefortælling, i hvert fald efter min mening. Men det fungerer stadigvæk fint.

Skuespillet er udmærket heri, især hvis man tager med i betragtning, at dette ikke er en stor Hollywood-produktion med flere kendte ansigter.

Selve historien heri er ganske fortræffelig. Man bliver som ved flere af Nolans andre film suget mere og mere ind i historien, som filmen går fremad. Men det er især slutningen, der bliver hos en, der er nemlig tale om en twist-ending.

Overordnet set har jeg givet filmen 5/6 stjerner, men kunne jeg give halve, så fik filmen 4,5/6 i stedet, men nu lader jeg den runde op, fordi den efter min mening ligger tættere på 5 end 4. Jeg vil anbefale alle at se filmen, men især Nolan-fans vil værdsætte filmen, da den minder om lidt af hans senere arbejde.

Frank

Den vil jeg gerne se. Men den er tilsyneladende lidt svær at finde. Man skulle da ellers tro at Nolans begyndelse ville interessere mange.

Mon den er værd at se?

AufVideoSehen

Men en IMdb rating på 7,6 lyder ikke dårligt!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.