Cookie- og Privatlivspolitik

The Matrix (1999)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
02.12.2021
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Matrix
|
Versioner: se alle
Originalversion, 2D IMAX, Særvisning
|

I 'The Matrix', Wachowsky-brødrenes billedmættede action thriller, er computer-hackeren Neo kommet på sporet af en vis Morpheus, som har en interessant oplysning at viderebringe - nemlig, at intet af det der foregår omkring Neo er virkeligt.

Kalenderen viser 1999, men faktisk er vi tættere på 2199. Neo er, som de fleste andre mennesker, blevet en energikilde for The Matrix: en kæmpemæssig kunstig intelligens, som har logget sig ind i menneskenes hjerner og skabt illusionen om en virkelig verden, mens den suger løs på sine intetanende ofre, som var de Duracell-batterier. Morpheus mener, at Neo er den "Messias", som kan besejre The Matrix og give mennesket friheden tilbage.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (203 votes)
5.2
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Noah

En film, der ændrede biografindustrien for altid på sin tid, var den ultimative film med de bedste specialeffekter, der nogensinde er blevet sat på film. Vi har nu Matrix 4, der kommer til december, som vil være et garantihit, så jeg forventer, at en 5 og 6 følger.

Lars Michael

The Matrix går over i historien som noget af det flotteste der er lavet inden for film.
Dog ville det ikke være verdens bedste film der er lavet som mange har sagt det er.
Minder meget om Inception, men ikke lige så god.

Simon

Der er blandede meninger omkring den her film. Nogle syntes den er fantastisk, mens andre syntes, at det er noget værre lort. Jeg syntes det første. Virkelig fed film, som springer ens hjerne, med alle mulige ting. Fire velfortjente Oscars. Keanu Reeves er da fantastisk. Men Laurence Fishburne er klart den bedste. Hvorfor vandt han ikke en Oscar for hans rolle som Morpheus? Eller bare nomineret? Fantastisk film.

Nikolaj

The Matrix er nok noget af det flotteste teknologiske filmværk nogensinde.

Når det så er sagt synes jeg enlig ikke handlingen er den mest spændende, og ind imellem bliver det nogle lidt lange halv kedelige scener.

Handlingen er okay, men er ikke mere end 3 stjerner. Men på grund af hvor flot filmen er lavet, og hvor gode kampscenerne er fortjener den et stort 4 tal.

Jakob P.

The Matrix får 5 stjerner af Anmelderen *****

Denne her film er ikke kun sci-fi, eller action, eller en thriller. Det er en storslået og overdrevet fed blanding af alle tre nævnte genre. Man sidder og er rigtig spændt på at se, hvad denne her film er for noget, og man bliver overrasket og taget fuldstændig med storm. Hvis man er til sci-fi på den måde som jeg er, så er denne film perfekt at se, for den rummer alle de rette elementer og den rette konsistens til med rette at blive kaldt for en superfed sci-fi action thriller. The Matrix imponerer og kommer fuldstændig bag på en, på en måde som man slet ikke forventer, eller kan forudse. Man sidder som klistret til skærmen, mens den over 2 timer og 10 minutter lange film bare fyrer derud af, i en høj hastighed.

Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) lever sit liv i en til tider grå hverdag, hvor han arbejder som programmør for et respekteret firma, og om natten er han den dygtige hacker Neo. Neo bliver kontaktet af en meget berygtet person, som hedder Morpheus (Laurence Fishburne) og som bogstaveligt talt vender op og ned på Neos liv. Neo finder hurtig ud at verden ikke helt er skruet sammen som han troede den var, og Morpheus hjælper til med at guide Neo, og inden længe bliver han mentor for Neo. Da Neo finder ud af, at verden slet ikke er virkelig, men er en computer-generet drøm, som er styret af intelligente maskiner, er han nød til at revurdere sit verdensbillede. For hvad er virkeligt? Og hvad er ikke virkeligt? Og hvad er sandheden egentlig? Morpheus tror på at Neo er den udvalgte, men udvalgt til hvad?

The Matrix er virkelig en sci-fi-action-thriller, som vælter kegler og får en til at tænke sig om en ekstra gang. Historien er rigtig godt sammensat, handlingen er god, og effekterne er der bestemt ikke sparet på. Jeg kan huske at The Matrix introducerede en helt ny kameravinkel da den kom frem i 1999, hvor skuespillerne i filmen pludselig kunne løbe op ad væggene og gøre ufattelige og umulige ting. Den verden som findes i The Matrix og som udgør The Matrix, er rigtig godt lavet, rigtig godt fortalt og rigtig godt forklaret. Tempoet i filmen er tilpas, man hverken keder sig eller føler tingene går for hurtigt, det er er lige tilpas. Man er underholdt hele vejen igennem filmen, og actionscenerne er virkelig noget som rykker og tilpas overdrevne, men på den fede måde. Pas på: The Matrix has you!!!

Harmonicauser/926845

Jeg har aldrig før eller siden fået en så total oplevelse som da jeg så The Matrix første gang, det er blevet den uopnåelige målestok for enhver action film siden. Selvom filmen efterhånden har 15 år på bagen, er dens effekter og historie ikke overgået, og jeg bliver aldrig træt af at gense den, ikke mindst fordi historien hænger så godt sammen og får de fantastiske effekter til at give mening uden superhelte kræfter el.lign., Tværtimod er de overbevisende effekter med til at øge oplevelsen og få sig til at leve sig ind i den alternative virkelighed, som the Matrix repræsenterer.

Jeg følte at jeg kunne flyve, da filmen var færdig - hvem der dog kunne se den for første gang igen....

Jacob

The Matrix er så dragende som nogen filmskabere overhovedet kan ønske sig at opnå, og den rummer de dele af en overvældende historie og selv nu uovertruffen fede effekter, der skal til for skabe en moderne og tidsløs klassiker.

Camie

Der er meget langt imellem at man fuldstændig får revet gulvtæppet væk under sig, når man ser en film, men det gør man med "The Matrix".

Hele historien, plottet og verdenen er så fantastisk godt skruet sammen. Samtidig er den også vanvittigt godt filmet og satte klart nye standarder for hvordan man iscenesætter en actionfilm.

Intet mindre end et mesterværk af Wachowski'erne.

Lea

Rigtig spændende film, men også meget indviklet og forvirrende.

Anonymuser/0

Effekter der stadig ser gode ud 15 år senere, superfed skurk, imponerende Kung-Fu, interessant og spændene historie, super skuespil, gode idéer, simpelthen et mesterværk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.