Cookie- og Privatlivspolitik

Robin Hood (2010)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
13.05.2010
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Robin Hood
|

Ridley Scott instruerer sin version af det legendariske eventyr om 'Robin Hood' med Russell Crowe i titelrollen.

Mesterbueskytten Robin og hans håndgange mænd stiller sig i spidsen for et oprør mod kongemagten i 1200-tallets England efter Kong Richards død.

Nottingham lider under den korrupte og despotiske sherif, der overbeskatter indbyggerne. For at redde byen samler Robin en gruppe mænd, som udser sig den forkælede overklasse som deres mål.

Robin Hood forelsker sig samtidig i enken Lady Marion (Cate Blanchett), som er usikker på, hvilke hensigter denne korsfarer fra de dybe skove har.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (500 votes)
4.4
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... selv om 'Robin Hood' kan kaldes nyskabende på en gammeldags måde, er den farverig underholdning på højt og heftigt niveau." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... spændende som en spionthriller og actionmættet som en moderne krigsfilm." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det er rask sværdfægteri og umiddelbar kampgejst på den gode gammeldags facon. Når 'Robin Hood' alligevel ikke får sværdet og buen helt op over hovedet, hænger det sammen med, at filmen næsten er klassisk til den uambitiøse side, når det gælder historien, der gentager sig selv en smule." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... det virker, som om han ikke helt har kunnet beslutte sig for, om han skulle lave et historisk drama eller en action-præget ridderfilm... Bevares, det tekniske håndværk fornægter sig ikke, og ’Robin Hood’ er som sådan ikke nogen dårlig film. Den er blot en umanerlig kedelig skovtur." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Ridley Scott har valgt en historie, der lægger op til legenden - ikke noget heldigt valg, for hans film fortaber sig i snak som scenerne mellem Crowe og von Sydow, i tumult og langtrukne spilfægterier. Flot nok, men langt fra godt nok..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Hvor det kniber gevaldigt for Scott er, når konflikterne og dramatikken skal personificeres. At ville afmytologisere harmonerer ikke godt med pludselig at ville spille på hele helte & skurke-registeret alligevel. ... Selv om jeg er behørigt imponeret over Ridley Scotts historiske scenerier, vil jeg til enhver tid foretrække 90 minutter i selskab med Errol Flynn." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Det er en meget tilfredsstillende filmatisering. ... en stærk og betimelig genfortælling af den gamle historie om hjertets helt of heltens hjerte..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Normalt tager jeg mig god tid (og ret så meget plads) til at lave anmeldelser her på kino.dk, men denne gang vil jeg fatte mig i korthed: Denne "Robin Hood"-film er på alle måder middelmådig. Og de steder, hvor den ikke er, så er den er direkte dårlig. Det eneste lyspunkt er Oscar Isaac, der formår at gøre lidt godt med sin rolle, som man til gengæld har set lidt for mange gange før. Samtidigt virker dele af slutningen for påklistret. Den kan du godt springe over.

Nikolaj

Ikke på niveau med gladiator, men en god film.

Jacob

Den velkendte myte om den engelske lovløse bliver genfortalt af den erfarne Ridley Scott, som fortsætter sit samarbejde med Russel Crowe der ses i hovedrollen. Ingen tvivl om at folkene bag har kæmpet for sagen, og frembragt en glimrende version, men tingene bliver aldrig bragt op på et niveau, hvor man bare tænker "wow".

Mikkel Poulsen

Jeg elsker historien om Robin Hood inden han blev en sand legende flot filmet god historie sørgelig også smukt velspillet af Russell Crowe samt Cate Blanchett og Mark Strong ja den kunne godt ligge op til en 2'er, det kunne være dejligt men Ridley Scott's program er foreløbig. Exodus: Gods And Kings Moses filmen med Christian Bale som Moses der udkommer 12 December i år, også Prometheus 2 2016 så måske senere hen i fremtiden det skal dog bare ikke være når Russell Crowe er ved og runde de 60 år, så måske når han er 53 54 55 år forhåbenligt :)

Frank

Dårlig film

Lars Michael

Ridley Scotts har altid lavet gode film,og den her er næsten også god men nogle af scenerne er lidt for lange.De gamle film om Robin Hood er meget bedre.
Det virker også som om at der kommer en 2.

Nicolai

Det tager jo det vigtigste væk i forhold til myten om Robin Hood og det var, at han var en ræv

Wayne

Ridley Scott har lavet nogle af de mest banebrydende og underholdende film i historien. Og man forventer derfor også rigtigt meget af ham, når han går i gang med en klassiker. Desværre er den endt i en gang rod - hvor det er tydeligt at han ikke helt har fundet ud af hvad han ville med den. Der findes efterhånden også så mange tv serier og filmudgaver, at hvis man skal lade sig inspirere af dem alle så må det blive noget skidt.
Der lægges op til en efterfølger - men jeg spår at den aldrig bliver til noget, den blev aldrig en succes.

Sanne

Jeg er meget stor fan af Ridley Scott som har instrureret denne film. Elskede Gladiator, og A good year, og er også mega stor fan Russell Crowe, Særligt for hans præstation i de to film, og desuden Cinderella man og A beautiful mind. Så havde store, (for store) forventninger til denne film. På nogen måder en udemærket film. Omvendt mangler den intensitet, mere kærlighed, og så er Russell Crowe ikke i god nok form i denne film. Til stor irritation for mig filmen igennem. Desuden havde jeg visse ideer om filmen nu den hed Robin Hood. Og synes ikke jeg kunne finde Robin Hood i denne film, som jeg forbinder ham med at være.
Når det så er sagt er der også ros. For historien var egentlig interesant nok, hvis man løsrev sig fra Robin Hood. Cate Blanchett gør det fint i hendes rolle, og så har jeg nok også svært ved ikke at give den 3 stjerner alene af den grund at Scott og Crow plejer at gøre det så super, at jeg synes den fortjener mere end 2

Movie-fanatic

Først skal der siges TILLYKKE......med at vi blev skånet for ENDNU en gang håbløst makværk, som den sidste af slagsen (med Kevin Kostbar!) absolut var exponent for!

Denne gang, bliver vi inviteret med FRA STARTEN af legenden om Robin Hood. Altså vi får HELE indledningen og GRUNDEN til Hr Hood bliver en lovløs skovtrold!

James Cameron, elsker krig og vold, så det er der selvfølgelig RIGELIGT af her, dog holdt inden for rimelighedens grænser!!

Her er ikke sparet på NOGET, alt bliver researchet til bunds her! Hvis jeg endelig SKAL skyde en lille negativ ting af, så er Kate Blanchet måske LIGE gammel nok, til at gi den som Lady Marion, hun kunne i stedet have været hendes mor*LOL*

Bragende flot filmatisering! Vi forventer selvfølgelig, at få resten af eventyret, nu hvor GRUNDBEGREBERNE, er banket så flot på plads.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.