Cookie- og Privatlivspolitik

Twilight

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2009
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Twilight
|
Versioner: se alle
Originalversion, Strikkebio
|
Billetter

'Twilight' er filmatiseringen af Stephenie Meyers populære roman af samme navn om vampyren Edward Cullen og teenageren Bella Swan.

Bella Swan er helt almindelig - og forelsket. Edward Cullen er helt ualmindelig - og forelsket. Og de er langt fra at få og nå hinanden.

Instruktøren Catherine Hardwicke har baseret sin romantiske thriller på Stephenie Meyers bestseller TWILIGHT. En moderne ’Romeo og Julie’-love-story der udspiller sig i en lille amerikansk by hvor den unge Bella forelsker sig i den karismatiske og mystiske Edward.

Forholdets største problemer er, at Edward er vampyr. Kan Edward elske Bella uden at dræbe? Kan Bella elske Edward uden at vide sig sikker på sin skæbne? Kærlighedens største og fineste følelser smelter sammen i 'Twilight'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4304 votes)
4.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Den er for teenagere, men alle, der kan huske den første forelskelse, må lade sig rive med af de smukke billeder og den sensuelle undertone". (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Ikke mindst teenagepiger vil med garanti have svært ved at vriste sig fri, når først de har sat tænderne i ’Twilight’, og vi andre er også glimrende underholdt." (Hans Bjerregaard) ()

 • Jyllands-Posten

  "Gys, eventyr, krimi eller ungdomsromance? Filmens visuelle effekter tipper ladet; selv om det er storslået og rasende flot med flyveturene hen over de tætte, nordvestlige skove, mister filmen her virkelighedsgrebet og den følelsesmæssige forankring i tilskueren". (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "Uden vampyrdelen ville 'Twilight' være en (meget lang) klassisk love story." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den første film i serien skulle efter sigende være den bedste. Men det finder jeg nok aldrig ud af, da én film er rigeligt til mig. Den starter faktisk udmærket. Bella må flytte fra storbyen Phoenix i det sydlige Arizona til en lille flække i den store grå nordlige stat Washington. Her skal hun naturligvis finde sig til rette med nye venner i skolen og samtidig finde ud af at trives med sin far, som hun ikke har boet sammen med i mange år. Denne del kunne jeg rigtig godt lide.

Men så snart hun møder den mælkehvide Edward og forelsker sig ved første blik, så går det ned ad bakke. Der skal selvfølgelig være en kærlighedshistorie i en young adult film. Det kan man ikke komme udenom. Men det er lidt en hån mod det kvindelige publikum, at den kvindelige hovedrolle skal være så passiv gennem hele filmen. Prøv engang at sammenligne Bellas "aktive" rolle med Katniss i Hunger Games eller Hermione i Harry Potter! Det havde helt klart klædt fortællingen, hvis Bella ikke havde været så "kærlighed-gør-blind" naiv, og hvis hun havde haft lidt mere lidt mere ben i næsen.

Lars Michael

Nej tak ikke noget for mig slet slet ikk,okay en rigtig tøsefilm og for de unge.
Jeg forstod ikke noget af filmen, og slet ikke hvordan den er blevet så godt anmeldt over hele verden.

Jakob P.

Twilight får 4 stjerner af Anmelderen ****

Ja, svaret er ja, jeg har set Twilight, både i biografen og på dvd, og jeg kan faktisk godt lide den. Jeg kan både lide bogen, som jeg har købt og læst, og jeg kan også godt lide filmen. Twilight er både blevet klassificeret som en chick-flick, og som en ungdomsfilm, og selv om den måske er begge dele i nogles øjne, så synes jeg stadig der er noget i Twilight til voksne, og mange andre som bare godt kan lide eventyr og varmpyr-film. For selv om der er meget kærlighed med i Twilight, og selv om varmpyrerne i historien ikke brænder op når de udsættes for sollys, så er det stadig en rigtig god historie, som beskriver udmærket og på bedste vis det dilemma som varmpyren Edward er i, fordi han har forelsket sig i et menneske, og det samme dilemma som Bella er i, fordi hun har forelsket sig i en varmpyr. Allerede der syntes jeg historien lød spændende og interessant, og nyskabende da den slags menneskelige varmpyrer ikke rigtig er set før på samme måde. Jo jeg synes helt klart at Twilight var et frisk pust, og et godt bud på en kærlighedshistorie, en varmpyrfilm, og et eventyr.

Isabella Swan, eller "Bella" (Kristen Stewart) flytter til Forks i staten Washington, som er en grå, og regnfuld by. Hun skal bo hos sin far Charlie, som er den lille bys politimester. Her på byens skole, blandt skolens elever møder hun den fascinerende Cullen-familie, og heriblandt Edward Cullen (Robert Pattinson), som Bella finder utrolig interessant og spændende. Edward bliver ikke mindre spændende og interessant for Bella, da han redder hendes liv, og da Bella finder ud af at Edward er varmpyr. Nu er gode råd dyre, for hvad gør et menneske som er forelsket i en varmpyr? Og hvad gør en varmpyr som er forelsket i et menneske? Og kan det overhovedet fungere? Og er det overhovedet en god idé? Og sikkert? Der er i hvert fald 3 ting som er sikkert; 1) Edward er varmpyr. 2) Der er en del af ham som tørster efter Bellas blod. 3) Bella er komplet forelsket i Edward.

Når man har læst bogen og kender historien, så føler man måske altid at der mangler nogle detaljer. Men når man ser filmen først, og læser bogen bagefter, så føler man blot der bliver fyldt flere detaljer på historien. Men bortset fra det, så synes jeg de har gjort det godt med filmen, skuespillet er godt og kemien mellem Kristen Stewart og Robert Pattinson er rigtig god og overbevisende. Kristen klarer den godt som lille tvær teenager, som oplever hendes første store forelskelse. Historien og handlingen er god, og meget "spot-on" ifølge historien i bogen synes jeg, hovedtrækkene fra bogen er helt klart kommet med i filmen. Man genkender med det samme scenerne i filmen, som er beskrevet i bogen. Rytmen og tempoet i filmen er godt, stille og roligt, og nogle gange hæsblæsende i actionscenerne. Sammensætning og klipning af scenerne i filmen er rigtig godt, og fungerer ganske fint og udmærket. Man er underholdt hele vejen igennem filmen, og jeg synes skuespillerne spiller deres roller naturligt, og overbevisende.

Nikolaj

Havde set lidt frem til den, men den skuffer.

Den er ikke dårlig, men i forhold til hvor mange der elsker den så er den for mig en del under niveau.

Cæcilie

Som altid med film som denne, er bogen bedre end filmen. Synes ikke scenerne i filmen er godt nok udført i forhold til beskrivelserne i bogen. Dog kan jeg godt lide historien.

Daviduser/182575

Twilight filmene er bare… kedelige.

Justus

Haj jag har lig set dan flim og jag syns dan r riktik god. Jag syns dan bure vinde "arests beste flim!"

søren

... en vampyrfilm UDEN gore !!! ... absurd !!!! ... der er masser af gode emner, men det ender i ingenting. ... der findes meget få instruktører, som kan jonglere med genrer & catherine hardwicke er IKKE iblandt dem ...som klichefyldt lovestory fungerer den lige akkurat, men det er svært, når den ikke ved, hvor den vil hen .... lidt romance, så suspense ( spagt forsøg ), så kærlighed igen, så lidt moral & så .......... ingenting andet end LIGEGYLDIGT nonsens .... hverken kristen stewart ( hun har dog lidt karisma ) & den HÅBLØSE robert pattinson ( absolut IKKE hot, hvis man spørger mange af mine pige venner ) ...har meget at arbejde med & ender med at flakke rundt ligesom resten af filmen ..... den ene stjerne skyldes, at det trods alt er professionelt håndværk, der gjorde lige hvad den skulle ..... nemlig at LOKKE millioner af unge til at betale for det. .....

Lineuser/1001512

det er virkelig den bedste Twilight, der er lavet.... men nu ved jeg ikke med Part 2, hvor god den er.... sååå.... men indtil videre er det bedste bedste!!!!♥♥♥♥♥

Christin

Overdrevet god film! Skuespiller har gjort en fantastisk arbejde, og jeg kan ikke forestille mig andre skuespiller. Kristens og Roberts kemi, er virkelig også tydelig i filmen, og det giver altid filmen en ekstra stjerne, at små detaljer bliver tydelige, i forhold til at det er en kærlighedsfilm! Med både spænding, action, og KÆRLIGHED! Synes dog KUN, at den kan anbefales til piger, da de fleste drenge synes det er noget lort. Men det er bare pg.a. kærligheden o.s.v.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.