Cookie- og Privatlivspolitik

Brendan og hemmelighedernes bog

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
29.11.2012
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Secret of Kells
|

I animationsfilmen 'Brendan og hemmelighedernes bog' (The Secret of Kells) har Brendan aldrig været uden for bymuren. Hver dag hjælper han sin onkel med at bygge muren stærkere, så den kan holde vikinger og skovens onde kræfter ude.

En dag forstyrres de af troldmanden Aidan, der ankommer til byen med en kat og Hemmelighedernes Bog - en gammel bog fuld af visdom og magi. Men bogen er ikke skrevet færdig... 

Brendan må overvinde sin største frygt og begive sig ud i skoven for at få fat på krystallen, der skal bruges til at færdiggøre bogen.

Filmen blev nomieret til en Oscar for Bedste animationsfilm.

'Brendan og hemmelighedernes bog' vises med dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
5
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... er du stærk i irsk mytologi og var dine unger vilde med at se Dronningens gobeliner, så er det her lige en film for dig." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Den originale ... antimation er en fornøjelse, med en på en gang enkelt og meget detaljerig streg, og historien er bestemt heller ikke ueffen, selv om den kører en anelse i ring undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  ”Billedfladen i 'Brendan og hemmelighedernes bog' er afsindig flot. Udtryksfuld i stil med et tapet fra middelalderen, der har fået en abstrakt overhaling […] Billedsiden er ny næring til nysgerrige børneøjne, der får alt for meget andenrangs-Disney og ting der ligner hinanden.” (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Helt utroligt flot lavet, hypnotisk dragende og magisk fortalt" (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hanneuser/277839

Bliver nødt til at skrive en anmeldelse om filmen nu, fordi min søn, som så filmen med sin klasse (3. klasse), jævnligt har haft mareridt om den. Om dem. Om vikingerne som kommer. Det virkede meget voldsomt på min søn, som græd af angst under filmen, men turde ikke vise eller sige det til nogen. Ej heller sin lærer. Sommer tider selv om dagen, hvor han spiller fodbold i haven, overmander hans fantasi ham og han bliver bange for, at vikingerne kommer og slår ham ihjel. Også nu i starten af 4. klasse. Nu bliver jeg nødt til at købe filmen, så vi kan se den sammen ved højlys dag og få snakket om filmen. Lad ikke børn under 10 år se den alene, ville jeg sige.

Malene

Det er fint med aldersgrænser og for nogen er 7 år sikkert fint. Men min 8-årige søn så den med klassen i sidste uge og har haft mareridt om troldmænd og er vågnet op grædende næsten hver nat siden. Så for ham var den bestemt for uhyggelig - desværre.

Nadineuser/13852

Det en rigtig børnefilm, og en god en af slagsen efter min mening. Den handler om mod, venskab og en smule næstekærlighed.

Men der er en hold i hånden film, da der til tider forekommer nogen scener hvor man godt kan blive lidt bange som barn. Tro det noget for en 6 -10 årige. Er lidt i tvivl om jeg faktisk ikke ville anbefale 7 år.

Jeg synes hvert fald det var en god fortælling. God fornøjelse.

Anjauser/964934

Det er rart, at den bliver anmeldt med aldersanbefaling. Jeg savner tit en anbefalet alder på filmene, selvom jeg klikker på "Familie Kino".

Vanessa

den ser nuttet ud!!!!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.