Cookie- og Privatlivspolitik

The Equalizer

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en grundlæggende spændingsmættet og actionpræget stemning. Der indgår mange voldsomme scener, som viser grafisk vold. Fx dvæles ved en afstraffelsesscene, hvor en mand tæskes voldsomt med slag og spark i hovedet. Efterfølgende trækker voldsmanden tandstykker ud af sin hånd. I en anden scene får en mand trykket øjet ind med et shotglas og en anden får skubbet en proptrækker i halsen, så den kommer ud af munden. Da mange scener har karakter af sadisme og afstraffelse, vurderes det at børn og unge under 15 år vil kunne blive skræmt.

Se mere på medierådet.dk
25.09.2014
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Equalizer
|

Filmen 'The Equalizer' handler om Robert McCall, der lever en stille tilværelse i Boston. Om dagen arbejder han i et byggemarked, om aftenen læser han bøger på den lokale café og småsludrer med den unge prostituerede, Teri.

Da den russiske mafia en dag banker Teri sønder og sammen, indser McCall, at han ikke længere kan ignorere, hvem han i virkeligheden er.

Den til dagligt anonyme mand besidder nemlig en række yderst dødbringende evner, og han beslutter sig nu for at kaste sig ud i et hensynsløst og drabeligt hævntogt mod underverdenens mest hærdede kriminelle.

Sidste gang Denzel Washington samarbejdede med instruktøren Antoine Fuqua, var på ’Training Day’ (2002), der gav den dengang 47-årige skuespiller sin anden Oscar.

’The Equalizer’ befinder sig i samme genre, men om filmen kaster endnu en gylden statuette af sig, vides ikke. I stedet garanteres publikum en barsk omgang katten efter musen, hvor Denzel og den russiske mafia skiftes til at være jæger og bytte.

Temaet er ikke nyt for den garvede skuespiller, der tidligere har bekriget tunge kriminelle i ’Man on Fire’ (2004), som også fulgte denne her op med The Equalizer 2 i 2018. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (170 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Antione Fuqua har en distinkt stil, der i 'The Equalizer' nærmer sig en blanding af grafisk tegneserie og film noir. Filmen knækker dog en smule, da alle indre diger brydes ned, og voldeligt potentiale bliver til lystbetonet og kreativt eksekveret ultravold." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] brutalt lang og temmelig idiotisk. Men når det meste af historien - som her - trods alt holder vand og når hovedrollen spilles så muskuløst og kompromisløst, som kun Denzel kan, så keder man sig ikke et sekund." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er point til Denzel Washington, der i kraft af sit solide karakterskuespil tilføjer nerve og troværdighed til hovedpersonen." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Volden er mere vulgær end tankevækkende, og det visuelle helhedsindtryk mere bedaget end originalt, men når 'The Equalizer' alligevel er til at holde ud, skyldes det i høj grad Denzel Washington [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Instruktiv action forklædt som fredsbudskab!" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søren

Denzel Washington er den rigtige mand til rollen, men filmen kunne godt være lidt kortere

MarkusStepH

Filmen føles nogle steder lang da der er store dele med meget langsomt tempo, som man sagtens kunne undvære.
Det giver mening tempoet faldet for at få action til af virke mere overvældede, men det er ikke mening man sidder og keder sig lidt og håber der springer en bad guy ind i scenen så der kan komme action.

Det kommer der så også, og det skuffer ikke, actionen er meget tilfredsstillende og gennemtænkt.
Denzel Washington gøre det rigtig godt og han løfter hele filmen.

Jakob P.

Man må sige at The Equalizer er en rigtig fed og velskruet film, og Denzel Washington er imponerende god i rollen som Robert McCall, som er en stille og rolig mand, med et imponerende sæt af evner fra hans fortid. Filmen har en god historie, som er ganske godt skruet sammen, og man keder sig ikke på noget tidspunkt i løbet af de 2 timer og 8 minutter som filmen varer.

Robert McCall lever til dagligt et anonymt og stille liv, hvor han arbejder i et byggemarked, og læser en hulens masse bøger i hans fritid. Han tager sig godt af sine medmennesker, hans kollegaer og andre mennesker han møder på sin vej. I virkeligheden besidder den ellers anonyme mand et farligt og dødbringende sæt evner, som han føler sig nødsaget til at tage i brug, da den søde pige Teri, han snakker med på caféen hvor han kommer, bliver banket sønder og sammen af den russiske mafia. Inden længe kan den stille og rolige Robert McCall ikke længere ignorere den han i virkeligheden er, og han indleder et personligt hævntogt mod bagmændene som er at finde i den kriminelle underverden.

Denne her type film, og selve genren samt historien er set før, mange gange faktisk. Men det som gør The Equalizer speciel, er måden filmen er skruet sammen på, og så en ellers rigtig flot og imponerende præstation af Denzel Washington. Denzel er en af de typer skuespillere, som virkelig kan begå sig i mange genrer som komedier, dramaer og action-film. Kombinationen af filmens plot og af de skuespillere som er valgt til rollerne i denne film, gør at den er svær at komme udenom, og jeg er nød til at indrømme at denne film simpelthen bare er rigtig god og rigtig godt skruet sammen. Derfor kan den helt klart anbefales, og derfor får den hermed også 4 flotte stjerner.

Kawsar

En virkelig god og spændende film. Jeg var underholdt fra start til slut. Denzel Washington er en utrolig dygtig skuespiller og er fantastisk i denne rolle, som han har været i alle sine forudgående film (selvom han er skaldet kan man se at har fået en del grå hår:-). Det er virkelig den bedste actionfilm jeg har set i år, bestemt en film jeg vil anbefale.

Birgituser/227495

Den er en fed film og spændende

Klavs

Filmen er en anelse for lang, og der er ikke de store overraskelser eller plottwists undervejs, men hvis man gerne vil se en voldsomt underholdende og voldelig action-film, hvor de onde får lige, hvad de har fortjent, så leverer The Equalizer varen.

Jesper

Jeg glæder mig til at se The Equalizer. Traileren ser lovende ud og Denzel Washington gjorde det super godt i filmen Man on Fire af Tony Scott.

Wayne

Ikke at der er noget dårligt i det - men det fortæller måske noget om indholdet?

Jeg kunne sagtens finde på at se den - plottet ligger ikke så langt fra den temmelig underholdende Taken.

Birgituser/227495

Filmen jeg SKAL se!

Lukas

Hej Kino.dk, jeg kan se at vi har traileren, og jeg har set den, men jeg undre mig meget over det, da den ikke er på youtube elle nogle andre steder, hvorfor lige her, har vi den?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.