Cookie- og Privatlivspolitik

The Woman in Black

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.02.2012
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Woman in Black
|

Gyserfilmen 'The Woman in Black' handler om en ung advokat (Daniel Radcliffe), der bliver sendt fra London til en afsidesliggende landsby for at organisere en afdød kvindes papirer.

Da han ankommer til byen, får Arthur ildevarslende meldinger fra indbyggerne, der har spærret deres børn inde for at beskytte dem mod en usynlig fjende.

Noget er helt galt med det store, nu ubeboede dødsbo, og snart opdager han, at spøgelset af en sørgende kvinde søger hævn.

'The Woman in Black' er både en roman af Susan Hill, et populært teaterstykke i London og en TV-film fra 1989.

kino TV - Daniel Radcliffe: "Første skridt væk fra Harry Potter"

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Det er kort og godt gammeldags, smagfuldt gyser-håndværk i stemningsmæssig familie med gamle træffere som 'Witchfinder General', 'The House of Usher' og snart sagt en hvilken som helst gammel Dracula-klassiker, du kan komme i tanke om." (Steffen Jungersen)

 • Berlingske

  "Med et langsomt optræk og fint hold på både løse chok og falske alarmer fik instruktøren mig til at hoppe i sædet hvert femte minut." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Det grundlæggende håndværk fejler dog intet (...) Men selv om Watkins gør, hvad han kan, for at indhylle tingene i mystik og uhygge, kommer det hurtigt til at virke, som om han er nødt til at dække over, at historien (...) er halvtynd." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Da meget af filmens forventede momentum baserer sig på Arthurs karakter, undrer det, at man ikke har valgt en skuespiller med mere pondus til at stå i front. Indvendingerne til trods er der dog tale om gedigen spøgelsesuhygge, der nok skal jage en skræk i publikum." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Lag på lag-strukturen af rammer, spejle og døråbninger skaber god gammeldags gyserstemning (...) og så tilgiver man, at historien er forudsigelig og slutningen slet og ret tåbelig." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "I 'The Woman in Black' bliver effekterne genbrugt med stor æstetisk konsekvens og en lidt mindre sikker fornemmelse for den substans, som også er nødvendig, hvis form og indhold skal balancere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Se den her film og bliver forskrækket. Kvinden i sort er uhyggelig, men lyden, huset og døden føler jeg er mere skræmmende. Der bliver ikke snakket meget i filmen, og det gør kun filmen god. Stemningen er mørk og trist, og man føler man for sorgen for alle parter.

Det der måske trækker den lidt ned er, at den er ikke realistisk. Jeg er personligt mere til de realistiske gyser. I stedet for alle de der gyserfilm, med ånder, spøgelser og uhyre.

Den her gyser fungere rigtigt godt, og der er en del scener, hvor man bare bliver forskrækket.

Mikkel Poulsen

God historie rigtig gammeldags gyserfilm i starten af 1900 tallet, men hurtig overstået dog sørgeligt og ret så skræmmende et perfekt twist packed indhold de har puttet ind de forsøger og skræmme folk på de bedste tidspunkter i filmen jeg elsker den. Daniel Radcliffe gør det rigtig godt som Arthur Kipps samt Ciaran Hinds som Sam Daily jeg glæder mig til 2'eren Februar næste år og oven i købet er en trailer landet tjek den her uhyggen forsætter og hun ville have sin hævn https://uk.yahoo.com/movies/the-woman-in-black-angel-of-death-first-trai...

Jacob

Daniel Radcliffe træder ud af Harry Potters skygge, og over i den mest uhyggelige genre. Det er den allerbedste spøgelseshistorie jeg nogensinde har set eller hørt om, og modsat lignende film pakker den her sig ikke ind "baseret på virkelige hændelser". Virkelig gennemført, og skræmmende fra start til slut!

osj2507

Skuespillet vil jeg mene er i højsædet, især Daniel Radcliffe beviser sit værd og denne gyser/drama rolle passer ham faktisk rigtig godt, men resten af holdet gør en rigtig god indsats og får filmens uhygge til at blive meget troværdigt.
Denne film drives af det uvisse, den trives ved det dystre og uhyggelig og især skuespillet der viser denne uhygge og den tryggede og bange stemning bliver leveret rigtig godt.
Nogen er bange, nogen er sure, nogen er fortvivlede, nogen prøver at hjælpe, men de lever alle sammen i en vis frygt, frygten for det uvisse, samt hændelserne der er sket og forsat sker omkring landsbyen og det øde hus.

Når det er sagt har vi på mange måder at gøre med en meget klassisk gyser film, mørket og skygger spiller en stor rolle i det visuelle udtryk og alle scenerne, mange steder bliver man i tvivl om man så noget der skulle være der eller var det ens hjerne der spillede en et pus, præcis som vores hovedperson.
Der er den undertrykte stille musik, der til tider farer op og leverer spænding, små lyde der knirker og knager, man hører det hele og ens hjerne opfanger det og gøres opmærksom på hvad der er på vej eller sker.

Det hele spiller rigtig godt sammen, dystre/mørke scener, lydbilledet, person galleriet og alt opbygger en fantastisk stemning, man har gysene, man har et hop i ny og næ og hele tiden har man stemmen i baghovedet der siger nu sker der noget, nu kommer der noget, nu skal du lukke øjnene, præcis som en rigtig gyser film skal være :)

Mikkel Poulsen

Til efterfølgeren The Woman In Black 2: Angel Of Death er landet i går tjek den her og den får premiere Fredag D. 13 Februar 2015! https://www.facebook.com/TheWomanInBlackUK og en virkelig creepy plakat tjek selv her http://www.imdb.com/media/rm2198257920/tt2339741?ref_=tt_ov_i

Malene

Jeg synes Daniel Radcliffe ærlig talt er skide god i filmen - den er mega scary!

Mikkel Poulsen

Er stadigvæk igang med og filme jeg kan ikke vente den får premiere 13 Februar 2015 jeg glæder mig. Håber snart der kommer nogle stills samt en trailer! :) http://collider.com/wp-content/uploads/the-woman-in-black-2-sequel.jpg

Hikuin

I bund og grund var filmen fin nok, men det virkede som om at alle de rigtigt uhyggelige scener der var i filmen, var dem der blev vist i traileren. Tag ikke fejl, der var gys og gru i biografen, men jeg have forventet noget der ville skræmme mig ud over alle grænser...
Derudover synes jeg at valget at skuespiller var lidt off. Daniel Radcliffe gjorde det godt, men han virkede meget ung og ikke helt troværdig som far..

Mikkel Poulsen

Til en perfekt aften og halloweenaften så har. The Woman in Black alt og byde på skræmmende og nogle klamme scener i ægte god gammeldags stil. Jeg kedet mig ikke på noget tidspunkt synes at det er en virkelig godt fortalt historie samt rimelig sørgeligt, men aligevel fangende og god og godt med gys i den for. Woman in Black er en skræmmende person som skræmmer folk fra vid og sans, men i filmen slår små børn ihjel, ved at få dem til at hoppe ud af vinduet, eller brænde sig selv ihjel, eller drikke lud, eller gå ud foran et tog sammen med ens forældre. Fordi hun nærmest hypnotiserer dem, men ellers glæder jeg mig til 2014 hvor en 2'er ville få premiere har jeg læst noget om den skulle få den velkendte titel. The Woman in Black 2 Angel Of Death!!!

Christina Faber

god gyser, holdt vejret flere gange. mange chok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.