Cookie- og Privatlivspolitik

Boyhood

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har et roligt tempo, rummer en voldsom scene med en alkoholiseret far, som er meget truende over for sine små børn, der er tydeligt angste. Denne scene vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.09.2014
| |
2 timer 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Boyhood
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

’Boyhood’ fortæller historien om drengen Mason, og hvordan han bliver voksen i perioden, fra han er seks til 18 år. Man følger ham og hans familie gennem samtlige år, men egentlig har filmen ikke andet centralt tema end Masons udvikling som menneske, og fokus er konstant på ham.

Han tager på camping med sin far, skændes med sin storesøster, bliver sur over at de skal flytte, udviser talent for at male, prøver at ryge hash, begynder at gå med ørering, får en kæreste og hundrede andre ting.

Fokuserer man kun på handlingen i ’Boyhood’, ender man med kun at få den halve historie. Dette er nemlig en film, hvis egen lange tilblivelseshistorie har en direkte forbindelse til den historie man ser i den.

’Boyhood’ er optaget over 12 år, så når vi skriver, at filmen viser Mason blive voksen, så mener vi det bogstaveligt. I løbet af filmens næsten tre timer lange spilletid, går han fra at være en fræk lille knægt, til at blive en ranglet og lettere indelukket teenager. 

Som publikum oplever man hans liv på nærmeste hold, og dét er hemmeligheden bag ’Boyhood’. Der sker noget film-magisk, når man ser ham blive formet som menneske i én lang glidende overgang. Normalt er det historien i en film, der fungerer som den røde tråd der skal føre dig fra start til slut, men i dette tilfælde er det en person, der er den røde tråd.

Det er uden tvivl en film, der kræver den rette indstilling fra sit publikum, men er man klar på en unik oplevelse, så flyver tiden af sted, og de tre timer i selskab med Mason og familien ender med at føles for korte. 

Patricia Arquette modtog en Oscar for Bedste kvindelige birolle for sin præstation i 'Boyhood'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (464 votes)
5.1
5.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Boyhood' er ganske enkelt en af de senere års bedste film - dybfølt, troværdig, sjov, sørgelig og helt ekstremt vedkommende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] en af årets smukkeste filmoplevelser." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Boyhood' er på alle måder en enestående bedrift." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et enestående filmprojekt, men er det en god fortælling? Nej, ikke som drama, men jo, på sin helt egen enestående måde." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det gør så ondt og så godt at se 'Boyhood'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Boyhood' føles ligeså moderne som tidløs og meget amerikansk." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Boyhood' er blevet en åbenbaring af hverdag, et billeddigt om dybden i de mindste og mest almindelige ting." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Jørgensen

Det må blive en af dem der først bliver set når den kommer på blu-ray, 3 timer i biffen er både lang tid og dyrt, så hellere have muligheden for at knække den over i to (eller tre) dele.

Men klart et must see!

Jensuser/8705

Utroligt kedelig og uinteressant! Man føler jo ingen ting for personerne! Synes virkeligt at den er overvurderet - så kan jeg sgu bedre lide Sex Tape. Boyhood er ikke andet en en ligegyldig stalkning af en anden persons liv, som ikke engang er underholene eller interessant på nogen som helst tidspunkter!!

Bjerg

Bare ærgerligt at publikumomtalen omkring filmen, kommer til at blive "Before Midnight fænomenet" helt forfra igen.

Det generelle publikum vil formentlig brokke sig over hvor kedelig og uinteressant den er, fordi de ikke forstår hvad det er filmen prøver at opnå og fordi de ikke kan værdsætte den naturlige tilgang til dét at skabe film. De vil søge efter mere kunstig dramatik og flere klæbrige klichéer, sandsynligvis. Jeg siger bestemt ikke ALLE er sådan, men dem der ikke har oplevet og værdsat en film af dennes slags før, vil nok afvise 'Boyhood' før de overhoved har forsøgt med en ordentlig chance.

Men anyways, jeg er bare glad for Richard Linklater har gjort det igen, og jeg glæder mig allerede til at se den endnu engang for at få det hele med. Det er trods alt svært at fange 12 år fuld af liv på "kun" 165 minutter. ;)

Lulu

Gid der var en girlshood film... Tanken om gennem en film at kunne opleve/relaterer til sin egen barn- og ungdom er besnærende...

Filmen ser fantastisk ud.
Glæder mig til at se den hele efter at have set traileren!!

FilmFyr

Med et gennemsnit på 99/100 (indtil videre) på Metacritic af anmelderne, og 8,9/10 af brugerne inde på IMDB, ser det her ud til at blive en forrygende konkurrent, til årets film.

Simon

Boyhood er allerede blevet set af flere betagede anmeldere (i USA), der har rost filmen stort. Det ser derfor ud som om at Richard Linklater kan lægge sig tidligt i spidsen for Oscar-kapløbet. Han er aldrig blevet nomineret som instruktør tidligere, men Boyhood ligner et godt bud på det brede gennembrud, som han har bygget op til i mange år.

FilmFyr

Jeg glæder mig til at se den :)
Havde selv tænkt på idéen med at bruge den samme person, igennem årene og indspille filmen på den måde. Og den ser ud til at være en helt fantastisk og unik film.

Wayne

Linklater virker besat af real time - Before serien er lavet lidt på samme måde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.