Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: 'Vampire Academy 2' kan blive en realitet

BLOG: 'Vampire Academy 2' kan blive en realitet

En fans fortale for at kickstarte efterfølgeren

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

I 2014 havde filmatiseringen af Richelle Meads bestseller Vampire Academy premiere i de amerikanske biografer. Mange fans, mig selv inkluderet, havde glædet sig spændt til filmen, men langsomt som projektet skred frem, blev det klart, at filmen ikke helt skulle blive, hvad de fleste fans forventede. Det første træk ved projektet, som især fik mig til at tvivle på filmen, var marketingsarbejdet.

'Vampire Academy' er en roman-serie spækket med både skoleintriger og humor, men også med en mere dyster side. I markedsføringen for filmen blev denne dystre side lagt i baggrunden og i stedet erstattede med noget, som kunne minde om Mean Girls med vampyrer.

Plakaterne var grønne og lyserøde med en tagline, som lød: "Friendship is Forever". Seriens fanbase er meget bred, men med de plakater skulle man tro, at de sigtede efter en målgruppe i alderen 10-15 år. I sidste ende resulterede det i, at de reklamerede for en meget snæver del af fansene.

Vampire Academy

Personligt ville jeg sige, at det var en meget god filmatisering taget i betragtning af, hvor lidt der sker i første bog. Men det er dog også tydeligt, at filmfolkene bag har været lidt for ivrige med at der skal ske noget hele tiden hvilket her medført meget klipning og forvirring. Faktum er, at filmen slet ikke tjente nok penge og siden blev aflyst i de danske biografer.

Måske er vampyrgenren ikke interessant længere, eller også er det en anden tilgang til filmatiseringer, man skal have fokus på. I hvert fald blev der for nogle måneder siden lavet en stemmeindsamling af en fan af bogserien. Han ønskede at få nok underskrifter til at vise producenterne, at fansene rent faktisk gerne ville have en fortsættelse. Efter at have fremskaffet mere end 33.000 underskrifter har producenterne valgt at lytte til fansene og give forsættelsen 'Frostbite' en chance for at komme på det hvide lærred. Hele teamet er nu skiftet ud, og med en helt ny forfatter - Pier Ashworth - er produceren klar med et filmmanuskript, som følger bogen i detaljer og er spækket med action. I Hollywood må man gå ud fra, at man lære af de fejl, som kan koste millioner - i hvert fald virker det, som om producenterne har gjort ekstra meget ud af at lytte til fansene, og hvad det er, de vil have i en fortsættelse.

Vampire Academy

Der er bare et MEN. Grundet den første films flop, kræver en fremtidig Frostbite-film, at fansene hjælper med en kickstarter. I alt skal der doneres 1,5 mio. dollars (ca. 8.341.560 kr.). Umiddelbart kan man tænke, at det er meget, men i forhold til, hvor mange fans bøgerne har, burde det ikke være det store problem.

Tværtimod har projekter som 'Veronica Mars' succesfuldt opnået en lignende kickstarter. Det bedste ved indsamlingen er, at der uddeles forskellige goder, alt efter, hvor meget den individuelle person donerer, og man kan altså donere alt mellem 1-10.000 dollars. For 30 dollars (hvad jeg personligt ville give for at se filmen) får man den digitale download sendt hjem som én af de første. Hvis målet ikke bliver nået, vil de, som donerer til kampagnen, få deres penge returneret. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke er spændt på kampagnen. Flere manuskriptbidder og interviews med de tidligere skuespillere pejler alle imod en mere dyster film end etteren. 

Plottet til 'Frostbite' lyder således: Skolen St. Vladimir er under angreb, og eleverne er tvunget til at søge tilflugt på et ski-resort. Efterfølgeren bliver spækket med action, har en hovedperson, som sparker røv, og viser betydningen af ægte venskab. Som Pier Ashworth har udtalt, har han søgt at bevare stemningen i filmens manuskript. Om filmen lykkes eller ej, er altså fuldstændig op til fansene.

Producenterne har valgt at samarbejde med Indiegogo for at skabe en kickstarter og samtidig give fansene små fordele ved hver donation, og der bliver tilføjet flere og flere goder efter fansenes ønsker.

Jeg krydser i hvert fald fingre! 'Frostbite' er den sidste chance nogensinde for at se en filmatisering af serien. Derfor er det vigtigt at give producenterne en chance for at råde båd på den tidligere fiasko.

Hvad tænker I om projektet, og ville det være en film, I ville give en ny chance?

Indlægget er skrevet af Vampire Academy-fan og kino.dk-bruger Steffy. Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk, så skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
natasha

er lidt overrasket over nogen har tænkt på at der skulle komme en 2'er? jeg må indrømme jeg var skuffet over filmmateringen af 1'eren - jo den var god men den mindede ikke om bogen hvilket virkelig skuffede mig så troede slet ikke på at der ville være en chance for at de andre bøger ville kunne komme på film.
Meen når det er sagt vil jeg sige at jeg ville stadig glæde mig til at kunne se 2'eren på film i håb om at den self vil blive bedre en 1'eren :)

Trine Louise

Jeg er en af de mange fans som var MEGET skuffet da Vampire Academy ikke kom i de danske biografer. Men jeg er enig med alle Steffy's udtalelser og jeg håber virkelig at vi fans kan slå os sammen og få denne film til at blive til noget, for serien bliver kun bedre og bedre jo længere hen man kommer i den. Så fans STØT og det så bare er med 1$.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.