Cookie- og Privatlivspolitik

Sådan træner du din drage 2

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk men også eventyrlig grundstemning. Den tematiserer krig og har i lange passager mange slagsmål og dramatiske kampscener, hvor hovedpersonerne er i livsfare. Herudover indgår en længevarende sekvens præget af sorg. Da filmen forløses positivt og i øvrigt foregår i et urealistisk eventyrunivers, vurderes det, at de dramatiske scener kun vil kunne skræmme børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.07.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
How to Train Your Dragon 2
|
Versioner: se alle
2D, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)
|

Filmen 'Sådan træner du din drage 2' foregår på øen Berk, hvor ånder alt fred og ro, siden vikingerne, og ikke mindst Hikke, tæmmede de vilde drager.

Drageræs er blevet den store sportsgren blandt øens unge drager og vikinger, men over dem alle svæver Tandløs, den eneste drage af sin art, der sammen med Hikke kortlægger nye områder af deres land.

En dag opdager den uadskillelige duo en gruppe dragejægere, der fanger de ellers fredelige væsener for at bringe dem til den frygtede Drago. Hikke må nu indse at verden er større og farligere end livet på Berk. Og som om det ikke var nok, støder den unge helt og hans drage også på den mystiske Dragerytter. 

Den første ’Sådan træner du din drage’ fra 2010 tog alle fans af eventyr med storm med sin blanding af vikinger og drager. Siden har man kunne se Hikke og Tandløs i TV-serien ’Dragerytterne fra Bersærkøen’, og nu kommer den næste spillefilm, der samtidig er den midterste del af en trilogi.

'Sådan træner du din drage 2' har samme hold som tidligere, og universet er fortsat baseret på Cressida Cowells populære bogserie, der første gang blev udgivet i 2003 og som snart får udgivet sit sidste og 12. bind i serien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (647 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] 'Sådan træner du din drage 2' adskiller sig fra andre lignende forsøg i det forhold, at filmskaberne stadig har hjertet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et fantastisk eventyr, hvor både børnene og deres forældre bliver revet med. Animationen er nærmest magisk flot." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ganske glimrende animeret med fine detaljer, figurerne er søde (og lidt uhyggelige, når de skal være det), og fortællingen pædagogisk opbyggelig [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Vel er Hikke en umage helt, men endnu en film om ham havde vi måske ikke behøvet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] tro det eller ej: Toeren er endnu bedre." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er spændende, sjovt og fantastisk. Når filmen er bedst, er den alle tre ting på én gang. Det giver et lifligt sug i maven, når man svæver gennem 3D-billederne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrikuser/1143443

En absolut værdig efterfølger til den første.

Miss Bella

Hitter her, god familie film

Lillianuser/836310

Spændende, sjov og rørende....absolut god underholdning :-)
Helt sikkert en 2'er værdig :-)

Anetteuser/21626

Hyggelig, rørende og flot familiefilm

karinauser/936739

Endnu en super god film. Kan anbefales til alle, så den med mine 3 børn på 9,11 og 14 alle incl mig selv var totalt solgt.

Julie

Kan ikke sige andet end fantastisk!! Især på engelsk!! :D

laura

den var sååå goood! er selv 16 og var inde og se den med min mor og bror på 20, alle syntes den var et kæmpe hit! hatten af for en fantastisk fortsættelse af 1'eren!

Lulu

Vi så filmen igår i 3 D. Jeg har ikke set 1'erne og kendte således ikke til filmens historie på forhånd.

Vi valgte at se den med 3D og det var et hit. Det giver lige prikken over i'et at se dragerne flagre ud i salen.

Drengen der sad ved siden af os, var nok ikke helt gammel nok til filmen og dens livagtighed- så han løb rundt og var skiftevis hunderæd og begrejstret- så tænk over ikke at tage små børn ind at se filmen..

Men alletiders film- sjov, skræmmende, sørgelig og god :-)

Thomas

Fik aldrig set den første i bifen da den kom ud i 2010, men hørte at dens 3D skulle være det bedste nogensinde, selv bedre end Avatar (hvilket efter min mening ikke var en specielt god film, men lad det nu ligge). Jeg kan til gengæld sige, at det at se HTTYD 2 i 3D er den bedste 3D jeg NOGENSINDE har set! Det føles som om at man selv sidder ovenpå toothless og flyver over havet og gennem skyerne.

Men udove at have sin egen unikke stil, som giver selve franchisen sit eget karateristika, er der også en del tematisk indhold at finde samt noget meget veludført karakterdrama! Det er som om at denne film udvider hele universet som blev etableret i HTTYD. Kan godt lide hvordan Hiccup sidder i den situation at han ikke føler sig som den rigtige til at skulle herske Berk,samt hele subplottet

*****SPOILER ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT******

omkring Hiccups mor. Og GAAAAAAAAAAL, animationen i isgrotten hor hiccup første gang ser sin mor er simpelt hen den flotteste animation jeg NOGENSINDE har set i en animationsfilm siden Guardians of Ga'Hoole.

René

Ganske god børnefilm som mine to drenge, min kone og jeg var inde for at se.
Skulle jeg selv have valgt havde jeg nok valgt en anden film, men følte mig godt underholdt af Hikke og co.
Filmen var på tidspunkter lidt for uhyggelig for den mindste på 4, men med 5½ år var der store helt opslugt af filmen.
Dog en god oplevelse for os alle

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.