Cookie- og Privatlivspolitik

Vi er de bedste!

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en lun og humoristisk grundstemning. Den indeholder dog en række alvorlige scener, med børn der drikker sig fulde, kaster op, skændes og klipper håret af hinanden. I en scene kommer en pige til at skære sig på en kniv og går i panik, mens hendes veninder forsøger at berolige hende. Da vi ikke ser nogen komme alvorligt til skade, og da filmens hovedpersoner viser sig stærke og handlekraftige, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2014
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vi är bäst!
|

Filmen 'Vi er de bedste!' foregår i Stockholm 1982. Bobo og Klara på 13 år er bedste veninder, men ikke ligesom alle andre. De går mest op i svenske punkbands, selvom alle siger, at punken er død, og ligner med deres korte hår mere drenge end piger.

Det gør dem udstødt i klassen, og der er heller ikke meget støtte at hente på hjemmefronten. Piger spiller ikke punkmusik, men på trods af det - eller måske netop derfor - beslutter Bobo og Klara sig for at danne et punkband.

Ingen af dem har spillet på instrumenter før, men da de ser den ligeledes udstødte, dybt religiøse og langhårede Hedvig spille klassisk guitar til et skolearrangement, er de overbeviste om, at de har fundet bandets tredje medlem.

Med ’Vi er de bedste!’ vender Lukas Moodysson tilbage til sit hjemland, Sverige, efter en kort udlandskarriere med filmen ’Mammut’ i 2009. Stilmæssigt vender han også tilbage til rødderne fra spillefilmsdebuten ’Fucking Åmål’ (1998), hvor to teenagepigers spirende seksualitet dannede grundlag for en realistisk og opløftende fortælling om ikke at lade sig kue af omverdenens fordomme. 

’Vi er de bedste!’ er baseret på en graphic novel af instruktørens kone, Coco Moodysson, og tonen er realistisk, men ikke nedslående som i instruktørens feel-bad-film, ’Lilja 4-ever’ (2002) og ’Et hul i mit hjerte’ (2004).

Måden, hvorpå der slås et slag for de udstødte og lader dem finde livsglæden gennem musikken (også selvom de ikke er særligt gode), er på én gang opløftende, rørende og pokkers vedkommende. Sådan skal en ungdomsfilm skæres. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.8
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er [...] bedst, når Moodyson tillader sig selv at dykke ned i alvoren – og ikke forfalder til for meget unødvendigt fjol." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "[...] som humørbombe, som en opfordring til bare at eksplodere i livslyst, er 'Vi er de bedste!' slet ikke tosset - eller rettere: just eksakt tosset." (Per Juul Carlsen)

 • BT

  "En skøn film både for voksne og deres teenagere." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Lukas Moodysson er tilbage. Hans nyeste ungdomsfilm viser hans uforlignelige evne til at skildre mod- og teenagekultur med både kærlighed og krasbørstighed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "...en charmerende, morsom og bevægende, langtidsholdbar lille klassiker." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den vil helt sikkert også tale til voksne, der kan huske, hvordan 1980erne var. Det er hverken Far til Fire eller flere romantiske fnisekomedier. Det er en fin, svensk film om tre søde piger, der finder ud af, hvor gode de er." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Josefine Harder

Den var okay

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.