Cookie- og Privatlivspolitik

Cykelmyggen og Minibillen

Tilladt for alle
Filmens grundstemning er humoristisk og rolig. Der er enkelte scener, hvor en røverbande bestående af diverse biller og insekter lokker og snyder hovedfiguren, men da scenerne som hovedregel forløses humoristisk, og da hovedfiguren ikke for alvor bringes i fare, vurderes filmen ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
12.06.2014
| |
1 time 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cykelmyggen og Minibillen
|
Billetter

Filmen 'Cykelmyggen og Minibillen' handler om minibillen Mini, der optræder i loppecirkus sammen med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar. Da Mini bliver mobbet af loppen Miranda, ender det med en forstuvet fod til Dagmar og en fiasko for det ellers dygtige cirkus. Mini bliver skældt ud og stikker efterfølgende af ud i skoven.

Her møder han en røverbande, og selvom de er lidt uhyggelige og farlige, bliver han optaget som medlem af banden. Men for at være med i slænget, tvinger lederen, Skarnbassen Basse, Mini til at røve bikuben for lækker honning. 

Tegnefilmen ’Cykelmyggen og Minibillen’ er efterfølgeren til ’Cykelmyggen og Dansemyggen’ fra 2007. Begge film er baserede på Flemming Quist Møllers billedbog ’Cykelmyggen Egon’ fra 1967, og Møller har også været med til at instruere filmene om myggen sammen med dansk films ukronede tegnefilmskonge, Jannik Hastrup (Samson og Sally).

Den nye film fokuserer dog ikke så meget på Egon som på sin anden hovedrolle, Minibillen Mini, der må finde frem til sit talent, mens Egon må lære at blive mindre selvoptaget og give mere plads til andre. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
3.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en fornøjelse at fortælletempoet er lavt nok til, at fantasien kan nå at spille med på melodien." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Bevares, bittesmå biografgæster kan stadig glæde sig over helt basale ting. Men det er i sandhed de små glæders film." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] som lavet til bedsteforældre, der vil invitere deres fem til otte-årige børnebørn en tur ind i det hyggelige biografmørke [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Mine to ledsagere på tre og syv år var underholdt fra start til slut, og det var undertegnede også." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Historien er på én gang dramatisk og enkel, fabulerende og dog børnevenligt enstrenget." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er på godt og ondt en dansk tegnefilm af den klassiske 68-skole. Man ser den og bliver igen til et barn. Målgruppen er det vel nok allerede." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Helenauser/316015

Vi var tæt på at fravælge den pga. de meget grove kommentarer herinde, men er glad for vi ikke gjorde det. Vi mener kritikken er skarpt overdrevet! De grove bøller i filmen, bruger da bandeord, men mener de passer fint til karakterne, og er ikke grovere end: "Hold kæft" og den slags...hvis man bliver stødt af det, er der vist mange film man må vælge fra. Den har samme gode musik og fine humor som den første film, om end emnet med mobning måske er lidt mere alvorligt. Vi og vores datter på 3 år var ihvertfald godt underholdt fra start til slut.

Andreas

Har ikke selv set den, men har hørt fra nogle i min familie at den var ret dårlig og har set trailer til den og det er i hver fald IKKE en film jeg ville bruge en eftermiddag på.

Her er mit råd til forældre og bedsteforældre, Drop denne her! og gå i stedt ind "Sådan træner du din drage 2", Den er Mesterlig ved siden af det her (undskyd sproget) LORT!!

Jacob

Rigtig god og underholdende børnefilm. Perfekt længde og utrolig charmerende, humoristisk film. Jeg synes det er fint at tonen er som den er. Det må forventes når valget er en dansk animationsfilm. Sådan var det også i jungledyret Hugo og mange andre. Dertil er det fint at give nogle af dyrene i filmen nogle andre karaktertræk end de normalt beskrives med. Eksempelvis sommerfuglen og de overfladiske royale i bikuben. Skønt og meget anbefalelsesværdig. Min treårige og jeg var meget underholdt og glæder os til mere cykelmyg

Pernille

Var i biografen i går med to børn en på 3 og en på 4 år. Begge børn var meget skræmte flere steder i filmen. Der er en grundstemning i filmen som er utrolig ubehagelig og da der samtidig bliver brugt de værste bandeord og gloser var der simpelthen børn i biografen som græd og flere som gik inden filmen var færdig! Jeg vil fraråde andre forældre at tage deres børn med ind og se filmen. Det var absolut en meget dårlig oplevelse!

Nana Norauser/647692

Var taget i bio med min mand og vores datter på tre år, vi havde glædet os til at se cykelmyggen og det var vores datter 2 gang i biografen, første gang var det Alfons Åberg filmen ,som var en succes. Men her vi blev chokerede over det grimme sprog og mængden af bande ord der var, den korte tid filmen varede , jeg følte det var spild af penge at sidde og høre på det.Jeg er rystet over at man vælger at lave en børnefilm som er tilladt for alle, med så mange grimme gloser.En anden gang vil jeg læse brugernes anmeldelser før jeg bruger en masse penge på at gå i bio

Gitte

Flot tegnet og sød historie, men sproget er rædselsfuldt, var temmelig chokeret. Da der var gået 15 min begyndte jeg at tælle alle bandeord og modbydelige kalde navne som nar, idiot, skallepande osv, og på 30 min blev det til 33 styks, og så gad jeg ikke mere.... Øv 150 kr for sådan en gang bras, jeg er så skuffet.

Jovankauser/392833

Helt enig. Hvor ærgerligt at filmen er ødelagt med det grimme ordsprog. Jeg kan ikke forstå at folk synes at det er sjovt at dagens børn taler på den måde.

Karen

For et par 5 årige purke var filmen alletiders. Og jeg var glad for at filmen fangede deres fulde interesse. Sød historie.

LINDA

Var med mit barnebarn på 4 år inde og se filmen. Cykelmyggen har altid været en dejlig børnefilm. Men, men det var dog et forfærdeligt sprog der bruges i filmen. Aldrig har jeg hørt så grimt et sprog med så mange bandeord og skældsord. Havde jeg vist det havde jeg ikke brugt 15o kr. på 2 billetter.
vi gik i øvrigt 20 min inde i filmen, da jeg synes sproget var uudholdeligt.

Camilla Nyberg

Jeg var inde og se den med en 3-årig pige som var rigtig godt underholdt fra start til slut, men jeg må indrømme at jeg var vildt chokeret over sproget i filmen. De bander meget og bruger temmelig grove ord. Havde jeg vidst det var vi ikke taget ind for at se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.