Cookie- og Privatlivspolitik

Kapringen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kapringen
|

I filmen 'Kapringen' er fragtskibet MV Rozen, der befinder sig langt ude i Det Indiske Ocean, på vej mod havn, da det bordes og kapres af somaliske pirater.

Om bord er to danske sømænd, skibskokken Mikkel (Pilou Asbæk) og maskinmesteren Jan (Roland Møller), der sammen med kaptajnen og den øvrige besætning bliver taget som gidsler. Kravet til skibets rederi er klart: 15 millioner dollars for MV Rozen og dets besætning.

Hjemme i Danmark forhandler direktøren for skibsrederiet (Søren Malling) og et hold af eksperter med piraterne for at bringe løsesummen så langt ned som muligt, uden at sømændenes liv bringes i fare.

Selvom 'Kapringen' gør brug af et tidligere kapret skib, MV Rozen, som både kulisse og ved navns nævnelse, er historien ren fiktion, dog med klare referencer til virkeligheden.

Filmen er instrueret af Tobias Lindholm, som var medinstruktør på fængselsfilmen 'R' (2010), der ligesom 'Kapringen' har Pilou Asbæk i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (658 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en klaustrofobisk, monoman film, der i sidste ende hamrer sin vision så ufortrødent fast i publikum, at man nærmest går værkende fra biografen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den dokumentariske præcision styrker autenticiteten, og autenticiteten styrker intensiteten ... men [det er] hans evne til at fortælle en god historie, med levende mennesker, ægte følelser og umenneskeligt svære beslutninger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Pilou Asbæk og Søren Malling gør det begge fremragende og stærkt overbevisende..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... elegant lavet [...] Tobias Lindholm sørger for, at man ikke går uberørt fra filmen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [et] stykke sober og spændende dramatik, hvor det virkelig er som at være der selv. [...] Pilou Asbæk gør det fremragende..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Tobias Lindholm viste, hvad han kan med realisme, i fængselsfilmen 'R', som han skrev og instruerede sammen med Michael Noer. (...) I 'Kapringen' bliver målet at skabe et dokumentarisk skæbnespil. Det lykkes ikke mindst i kraft af en solidarisk indsats fra Pilou Asbæk og den overvældende stærke figur, som Søren Malling skaber med rederen". (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

En okay film som virker realistisk nok, men bliver lidt langtrukken i længden.

Bjarke

Leder du efter en god actionfilm om en kapring? En film hvor en af de tilfangetagede rejser sig mod de onde skurke og redder dagen? Så skal du se "Captain Phillips", ikke "Kapringen". Forstå mig ret, der er flere intense scener i "Kapringen", hvor udfaldet ikke er giver på forhånd, men en egentlig action-/spændingsfilm er der ikke tale om. Man ser ikke engang skibet i filmen blive kapret. Filmen fokuserer i stedet på det menneskelige bag sådan en horribel situation, dvs. både besætningen, piraterne og rederiet hjemme i Danmark. Filmen følger hovedsageligt Mikkel, der er kok på det kaprede skib, og Peter, der har en højtstående stilling i rederiet, og som er med til at stå for forhandlingerne. Således ser vi både en besætning, der langsomt bryder sammen, og et firma, der ønsker situationen overstået så hurtigt som muligt - det står dog ikke altid klart, om de forskellige personer i rederiet er mere interesseret i menneskerne end i virksomheden. Dette giver anledningen til formidable og intense scener, der ligepludseligt tager en helt nyt retning, samt genialt skuespil fra Pilou Asbæk som skibets kok, men især også fra Søren Malling, der gør det virkeligt godt som en professionel og (hovedsageligt) fattet forretningsmand, der er vandt til at føre hårde forhandlinger. Filmen er således et intenst drama om en forfærdelig situation og de mennesker, der lider under den. Se den.

Nikolaj

At følge kampen imellem uciviliserede og grådige pirater på et kapret skib, og et dansk rederi der ønsker at få deres mænd hjem til den vestlige verden er en ren fornøjelse. Spændingen bliver mere og mere intens des mere og mere rederiet bliver desperate. Publikum bliver inkluderet i alle rederiets møder, samt de samtaler der foregår imellem parterne under forhandlingerne. Det er med til at øge den allerede høje spænding. Filmen foregår lige så meget på det kaprede skib, som hjemme i det danske rederis hovedkvarter. For at dette skulle fungere godt i filmen har man haft gang i noget seriøst godt "klippearbejde". Scenerne skifter på de helt rette tidspunkter imellem de to meget forskellige steder og vi oplever både rederiets og besætningens grumme kamp.

Pilou Asbæk og Søren Malling laver et fremragende stykke arbejde i denne film. Begge deres karakterer oplever en stor karakterændring og det formår de to skuespillere at fremvise rigtig flot. Tobias Lindholm har skabt en fremragende drama-thriller!

Nikolaj

Det er virkelig en interessant film, der er ikke mange voldsomme scener eller utrolige effekter, men det er det der gør den spændende, man forstår det nok først hvis man ser filmen.

charlotte1319

Hvor er det vildt når man som kødelig dansk lønmodtager udsættes for situationer hvor al almindelig fornuft skal tilsidesættes hvis hensigten er at overleve. En god og barsk film.

Jakobuser/341641

Okay film.

Kimuser/264153

Magen til amatør bræk skal man lede længe efter.
Personerne mangler liv, selvom skuespillerne gør hvad de kan,
men det hjælper ikke, manuscriptet er simpelthen ikke godt.
Det rager os en bønne hvad der sker med dem på båden, og
piraterne har ingen karakter. Så en stor skuffelse, der er for mange fejl. øv

Wayne

Årets danske film - basta.

Perfekt timing - troværdigt skuespil. Pilau Asbæk havde fortjent en Robert for sin stærke præstation. Men lige så fortjent at Søren Malling fik en.

Man kan undre sig over at det ikke var denne film vi sendte afsted som Oscar emne. Den har et universalt budskab, og kunne lige så godt have haft et hvilket som helst andet andet vestligt land som udgangspunkt.

Rikke

God film. Beskriver tingene godt. Lidt langtrukken sommetider, men bestemt værd at se.

Line FS

Langsommelig, tæt på kedelig... Desværre, den kunne nok godt have været spændende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.