Cookie- og Privatlivspolitik

Divergent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt og konfliktfyldt stemning. Der bliver stadigt flere scener med nervepirrende udfordringer for hovedpersonen og med vold i form af kampe med næver og våben. I en række scener følger vi også hovedpersonen ind i hendes værste mareridt, hvor bl.a. drukning truer. Volden udvikler sig i stadig større skala hvor vi også ser personer, som står hovedpersonen nær, blive dræbt. Da volden imidlertid ikke er udpenslet og da den udspiller sig i et urealistisk science fiction-miljø, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Divergent
|

Filmen 'Divergent' foregår i en nær dystopisk fremtid, hvor Chicagos befolkning er opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse.

Da teenagepigen Tris Priors skal tildeles sin faktion, viser det sig, at hun er en afviger, der besidder samtlige egenskaber. Opdagelsen gør Tris til samfundsfjende og introducerer hende for en mørk side af det tilsyneladende fejlfri system.

Truet på livet og med en viden, der kan ændre menneskehedens virkelighed, må Tris nu stole på en hemmelig oprørsgruppe - heriblandt den mystiske og sært dragende Four.

Den debuterende forfatter Veronica Roth ramte en guldåre med sin bogtrilogi bestående af ’Divergent’, ’Insurgent’ og ’Allegiant’.

Science fiction-bøgerne er med sin fremstilling af et brutalt fremtidsunivers, hvor mennesket er reduceret til en brik i et udspekuleret spil, nem at sammenligne med andre ungdomsorienterede roman-til-film-successer som ’The Hunger Games’ (2012), og det er derfor ikke underligt, at der også er planer om at filmatisere de sidste to bøger.

Hovedrollen i 'Divergent' spilles af Shailene Woodley, der allerede et velkendt navn med en anmelderrost præstation i ’The Descendants’ (2011) bag sig. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (644 votes)
4.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre er alt i 'Divergent' så overforklaret, for at sikre at også nytilkommere til Roths univers er helt med, at fortællingen bliver unødvendigt langtrukken og lidt stiv." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] endnu et teen-hit - mens vi venter på det næste afsnit af 'The Hunger Games'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Er du til 'The Hunger Games' er den her nok lige noget for dig." (Hans Bjerregaard)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et berusende univers, der folder sig flot ud i [...] bjergtagende billeder." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] hep herfra for en kvindelig kriger, som modbeviser at action kun er for drenge." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "En film der tager sit forlæg og sin målgruppe seriøst, og det er et kæmpe plus. Men den har ikke de samme gode action-scener som 'Hunger Games'." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Der er noget tryghedssøgende og derfor middelmådigt over filmen. Man vil ikke hægte nogen af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Tak for info - så giver det lidt mere mening :-)

Hejlouser/1080994

Jeg elsker den. Min absolutte ynglings trilogi i verden! Elsker dens historie, hovedpersonen Tris, og ideen, om faktionerne. Er en stor fan!

jenny

... Den når ikke bogens fantastiske verden. Der er så mange mangler i denne film, og handlingen blev lidt flad.. Havde jeg derimod ikke læst bogen, havde filmen sikkert været årets film..

Scarecrow

Jeg har ikke læst bogen og vidste ikke helt hvad jeg gik ind til. men det er en ganske fin film, med intersante skuespillere og alt det.. Er man til hunger games og den slags bliver man ikke skuffet, og hvis man ikke er er dette stadig en film som er værd at se..

Laura

Theo James❤️<3

Chantelle

Jeg nåede ikke at få denne film set i biografen, og kun kort efter at den ikke blev vist mere startede jeg med at læse bogen som for øvrigt var fantastisk; jeg kan næsten ikke vente med at se filmen også!!!

Alexander

Filmen gik over alle mine forventninger! Super god og underholdene film. Minder lidt om Hunger Games og det er kun godt, da jeg også rigtig godt kan lide Hunger Games.

Filmen kan klart anbefales!
Den er røget ind under mine yndlings film!

Anonymuser/0

Ideen er set før, og det værste er at det er fra samme kolonen. Oprør, teenagere og lign. - og så ikke alligevel. Trods 'Divergent' har en del lånte og gentagene ting i sit koncept, så har den alligevel en fremragende styrke til at stå alene med sin handling, takket været den genialt skruet sammen historie, glimrende skuespil og utroligt interessante øjeblikke!
Vi inviteres ind i en forfærdelig verden, hvor ordet frihed og menneskelig personlighed skal udryddes Og det er for eksempel det der gør denne film, til en dybdeknugende "Must See". Og jeg må også indrømme at jeg virkeligt har nydt de to interessante timer med Tris og co. (såsom The Dauntless)! Tja, alt i filmen er sådan set gjort så godt som det kunne gøres (har ikke læst bogen, og kommer muligvis heller ikke til det, så hvis jeg tager fejl i det jeg lige skrev, er det derfor)!

Jeg havde virkeligt undervurderet denne film! Synes plottet lød svagt og decideret uinteressant. Så var pænt sikker på at jeg aldrig ville komme til at se den. Men eftersom der nu er nyt om at resten af filmserien vil blive filmatiseret, kunne jeg lige så godt give den en chance. Og hold da op, hvor blev jeg positivt overrasket!
Hvis efterfølgeren, 'Insurgent' kan efterlade mig med samme indtryk, skal jeg nok blive fan af universet! Dog lidt skeptisk på hvor meget der kan malkes fra handlingen: "Oprør", men indtil videre virker det som om det nok skal holde i noget tid, især indenfor denne kategori!
Det fedeste er at filmen kan ses om du har læst bogen eller ej. Hvis man følger godt med vil alle brikkerne til den endelige mening blive perfekt placeret for øjnene af én, og man ender med at have forstået det meste fulgt ud, når man forlader filmen med en positivt mening bagefter. Det var det samme jeg gjorde inden jeg skulle se 'The Hunger Games' fra 2012, som overraskede mig så meget at jeg med det samme måtte have og læse hele serien, dog giver 'Divergent' mig ikke lysten til at læse hvad der så sker, men jeg vil garanteret ikke sige nej til når efterfølgeren rammer det store lærred!

Nok er den ikke så spændende, som man muligvis bør tro, men den kan heldigvis sætte nogle spændende tanker i gang. Persongalleriet og alle skuespillerne var knald gode. For alle de pragtfulde præstationer vi ser undervejs, får de mindeværdige skuespillere deres karakterer og selve miljøet til at føles virkeligt, og faktisk udleverer en filmverden man ikke har lyst til at forlade lige med det samme - bisart, men sandt!
Og apropos skuespil: Hold da kæft hvor var det perfekt spillet af den yderst talentfulde Shailene Woodley. Hun bærer (Bea)Tris perfekt og med en velfortjent applaus!
rigtig flot, enormt fiktiv og ferm helt ud til fingerspidserne, og helt klart en film der perfekt passer til os unge mennesker, og til alle andre der ønsker suveræn underholdning, eller at opleve oprør fra andre perspektiver!
Hvad jeg dog stadigvæk har svært ved at kunne lide, er det underlige look mange af fremtidens mennesker altid skal have i de her film. I HG var alle Lady Gaga-lignende, og her er der vidst ingen steder hvor ringe og piercing ikke kan sidde....

Konklusion:
Jeg nød til fulde 'Divergent'. Kedede mig aldrig ´, og så længe man ikke gør det under en film, burde det det kun gå godt for den - og det gør det! Har ikke meget at sige, andet en at jeg takker ja til at træde ind i gruppen over dem der er blevet meget interesseret i universet, og glæder mig til at se hvad der gemmer sig bag muren i de 2/3 kommende efterfølgere!

EmilDinedsenuser/1040524

for anbefalingen, vil bestemt give den en chance. Jeg havde nemlig også undervurderet filmen!

Ida

Jeg synes "Divergent" er en helt igennem fantastisk film, og jeg var ellevild med den.... Indtil jeg læste bogen efterfølgende! Der er så mange scenarier, som de har skåret fra - hvilket selvfølgelig er forståeligt, da filmen ville blive alt for lang, hvis de skulle have hver eneste scene med fra bogen - MEN de ting som de har klippet fra, gør at handlingen bliver flad, og ikke nær så spændende. Derudover synes jeg at Theo James' figur "Four" er meget anderledes i filmen i forhold til bogen. Han er meget mere "sukkersød" og "flink" i filmen, og mangler noget af den aggressive side, som er meget tydeligere i bogen.

Filmen mistede desværre et par stjerner efter min mening, efter at have læst bogen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.