Cookie- og Privatlivspolitik

Edge of Tomorrow

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en intens, actionpræget grundstemning, indeholder en lang række voldsomme kampscener mellem mennesker og særdeles aggressive rumvæsener. Der er tale om lange kampsekvenser med skyderier, eksplosioner og drab, hvor især den første kampscene er voldsom med nærbilleder af døde og døende soldater. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk fremtidsunivers, samt menneskene som dør i filmen overlever alligevel, da historien gentager sig. Udover at filmen rummer mange genkendelige træk fra actionfilmsgenren, har filmen ligeledes genretræk fra computerspilsuniverset, hvor hovedfigurerne har et utal af liv - begge er børn i 11 års alderen fortrolige med. Endvidere forløses filmen til sidst positivt, samt de intense kampscener er ikke blodigt udpenslede. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2014
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edge of Tomorrow
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 3D, 2D
|

Filmen 'Edge of Tomorrow' handler om William Cage, der er officer i hæren, men har aldrig været i krig. Jorden er under invasion fra rummet, og derfor har militæret brug for alle mand for at forsvare planeten.

Den mission han bliver en del af, viser sig at være et bagholdsangreb, og efter blot få minutter på slagmarken bliver Cage dræbt. På uforklarlig vis vågner han op den selvsamme morgen og kastes igen ud i kampen mod rumvæsenerne - kun for at blive dræbt endnu engang.

Cage er havnet i et tidsloop, som tvinger ham til at gennemleve den samme dag igen og igen, altid med døden som følge, men for hver gentagelse bliver han bedre og bedre til at bekæmpe fjenden og potentielt besejre overmagten. 

Bill Murray oplevede den samme dag gang på gang i komedien ’Groundhog Day’ (1994), og udgangspunktet i ’Edge of Tomorrow’ er det samme, blot i en science fiction-kontekst med specielle kampdragter, fremtidsvåben og fæle uhyrer fra rummet. 

Tom Cruise har hovedrollen som en mand, der bestemt ikke er vant til at begå sig på slagmarken, men som via den tidslomme, han befinder sig i, kan lære rumvæsnernes svagheder at kende. 

Han spiller over for Emily Blunt, der før har beskæftiget sig med metafysiske emner i ’The Adjustment Bureau’ (2011) og ’Looper’ (2012). Hun har rollen som Rita Vrataski, en dygtig specialsoldat, der sammen med Cage forhåbentligt kan redde menneskeheden fra undergang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (342 votes)
4.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Vi får alt i alt en frisk variation, af noget vi kender godt, og Tom Cruise får lov til at løbe og svede med mere mening end normalt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Specialeffekter og klip er overmenneskeligt fede. Og som tilskuer kunne man ikke drømme sig til bedre biografunderholdning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er præmissen i 'Edge of Tomorrow' og når den nu ikke engang selv tror på sin præmis, hvordan kan den så forvente, at vi gør det? Kan man leve med det og en lang række forudsigeligheder, er man sikkert ganske glimrende underholdt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Inden længe er den vrøvlgenererede motor så effektiv, at man kun er optaget af at følge med i den sære måde, historien forløber på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Manuskriptet er uden pointeret struktur, bortset fra de trælse repetitioner når afdøde Tom vækkes til live igen. Det meste af tiden går med uoverskuelige skyderier mod de rasende gespenster." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er endda Tom Cruise, der er morsom, tro det eller ej. Med en blanding af ærgerrighed og sarkastisk resignation tager han Cages opgave på sig: Ud at dø - og så på den igen!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Cruise leverer varen, og Blunt er en saglig modspiller. Formatet er action i bredeste mål, og korpsånden er som i Paul Verhoevens 'Starship Troopers' (1997), androgyn og vagt facistisk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexander

Kan kun sige at den er Awesome!

Marianne Nuser/560931

Hvis du lige overset noget i første omgang, så bare rolig, der er god chance for at du får set næste eller næste gang igen.

Selve temaet om at genopleve samme dag igen og igen er ikke ny og det tager lidt lang tid før filmen rigtigt kommer fra start, men det ender egentlig med at være en ok film og der er mange flotte effekter.
Gider dog ikke se den igen....

Christina Schou Willumsen

Jeg gik i biografen med en forudindtaget holdning om denne film. Tom Cruise er nemlig ikke længere det kvalitetsstempel han var engang, og jeg var svært utilfreds med Oblivion.

MEN.... Jeg blev positivt overrasket over Edge of Tomorrow. Cruise spiller vores hovedkarakter, som har et kontorjob indenfor hæren. Han er derfor ikke tilfreds med beslutningen om, at han skal ud på marken, og her fremtræder han utrolig usympatisk. Det klæder Cruise at spille en rolle af svag karakter, og i scenerne med disse karaktertræk, finder vi humoren. Han trækker mange smil i starten, med sin kiksede fremgangsmåde, og er overraskende morsom.

Filmens styrke finder vi altså i Cruise, og i hans perfekte modstykke, spillet af Emily Blunt, der gør sig godt i en stærk kvinderolle.
Desuden kunne de gentagne scener, falde i den fælde at blive utrolig kedelige, men det er løst på en meget opfindsom måde, så scenerne alligevel fornyr sig gang på gang. Hele filmen er lavet med et glimt i øjet, og det klæder den, at den ikke tager sig selv for seriøst.

At filmen ikke opnår 5 stjerner er det utrolig usandsynlige og meningsløse plot, der kun er til at grine af. Og slutningen er også med til at trække ned. Men når man har slugt disse større kameler, så skal man læne sædet tilbage, og nyde den gode portion underholdning.

Carsten

Det var dog en ekstra fed blanding
Starship troopers, møder Groundhog day.

Normalt er jeg ikke henrygt over Tom cruise, men han gør det faktisk pisse godt i den her.

Der er nogle twist i løbet af filmen, som gør at man sidder og tænker, shit, hvad kommer der nu til at ske?

MarkusStepH

Filmen er meget gennemført, har en perfekt kombination af action, drama og humor.
Filmen minder meget om Source Code som jeg også elsket.
Effekterne og historien var rigtig god.
Især Emily Blunt gjorde det fantastisk i sin rolle ,men Tom Cruise gjorde det også godt.
Filmen kan klart anbefales!

bigbro69

Action, humor og fede CGI-effekter. Ikke så meget pjat med lange kryptiske forklaringer på tidsrejse-fænomenet. Det er muligt - så er den ikke længere. Det er hvad der sker i det "nye nu", der er voldsomt underholdende. Intens, spændende, sjov. Er du til drengerøvs scifi, skal du se den!

Cece

Igen, en rigtig god actionfilm. Meget godt sat sammen, dog lidt forvirrende i starten. Den her film er en man skal se med sine venner, jeg synes nemlig, er der er nogle ting der er gode at diskutere efter filmen :)
5/6 stjerner, giver jeg den :)

Johan Pedersen

Filmen var god og speciel. Den minder om et computerspil, for hver gang, når Tom Cruise dør, så overlever han igen og igen, ligesom et platformspil, hvor man rykker tilbage, der hvor man kom fra. Den kan godt nok ses i 3D, men jeg så den bare i 2D, for det forekommer mig, at der sikkert ikke er nogen 3D effekter, alle de gange jeg har set film i 3D i biograferne, er der ingen 3D effekter, ligesom i "Pompeji" og "Godzilla". Da jeg så den i 2D, kunne jeg godt se at der ikke ville være nogen 3D effekter, selvom der fløj meget grus som nok ville virke med 3D effekt. Så man skal hellere set den i 2D, efter min mening. Men alt i alt, en fed science fiction film, med gode action sekvenser og fede effekter. Filmen kan anbefales ;-)

FilmReview.dk

"Edge of Tomorrow" overrasker med en historie der er væsentligt bedre skruet sammen, end den man hyppigst oplever i genren. Filmen ligner den typiske, lunkne fantasy action-film, men bag den tvivlsomme facade skjuler sig en dybde, der får filmen til at skille sig ud. Plot-kompleksiteten er god og sammenhængende, der er rigeligt på spil samt masser af modstand for karaktererne. Underholdende og til tider medrivende.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Kim

Underholdning i topklasse ! Så godt som fejlfri i alle aspekter, med prima skuespil af Cruise og Blunt, overdådige speciel effects, et fantastisk lydspor og et godt plot, som dog ikke er hverken originalt eller særligt uddybende. Og primært derfor får filmen da heller ikke 6 stjerner, men kun 5, fordi jeg synes, man godt kunne have gjort lidt mere ud af plottet og forhistorien til angrebet som filmen handler om. Under filmen glemmer man dog alt om dette, for der er hæsblæsende action lige fra start til slut ! ;-) Denne film skal ses i biografen !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.