Cookie- og Privatlivspolitik

Avatar

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.12.2009
| |
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Avatar 3D
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D - Special Edition (uden undertekster)
|

James Camerons 'Avatar' foregår på den fremmedartede og tryllebindende måne kaldet Pandora, hvor der lever mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Denne fremmede verden er rig på fantasifulde landskaber, væsener og ukendt beplantning. Mennesker kan ikke ånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer.

Jack Sully, en tidligere soldat, kastes i filmen, i skikkelse af sin avatar, ud på dannelsesrejse gennem Pandoras forunderlige verden.

Filmen har været mere end 14 år undervejs, og det er Camerons første fiktionsfilm siden 'Titanic' (1997).

’Avatar’ vandt tre Oscars: Bedste visuelle effekter, Bedste cinematografi og Bedste art direction.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11438 votes)
5.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ikke desto mindre ville man være et gnavent skarn, hvis man ikke lod sig forføre af denne fantastiske film, der underholder os mere storslået, end vi nogensinde er blevet det før." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Cameron vil tilsyneladende gerne invitere hele familien i biografen, alligevel er produktionen ikke nogen familiefilm, dertil er den ganske enkelt for voldelig, og hele filmens slutning forløses i lækre og drabelige krigsscener, der på drengerøvsmaner underminerer filmens opbyggelige budskaber." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Der er scener i denne film, der er så fantastiske, at de får 'Ringens Herre' til at ligne 'Far til Fire på Bornholm'.Med sin økologiske science fiktion film sætter canadiske James Cameron en helt nye standart for digital meddigtning. 'Avatar' sætter helt nye boller på Hollywood suppen!" (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Men trods indvendingerne er ’Avatar’ selvfølgelig en af de film, man skal se. Især hvis man lader være med at tænke for meget over tingene. Eller forventer troværdige karakter. Om ikke andet har Cameron vist, hvor virtuost 3D-formatet kan bruges. Og man kan så blot håbe på, at andre formår at udnytte det til nogle mere originale fortællinger." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "På en måde handler filmen hinsides al sin naivitet, sin virtuositet og sin dobbeltmoral dog mere end noget andet om sig selv, om selve det at befinde sig i biografen. Med planeten Pandora som det håndfaste symbol på en fremmed, magisk verden, som man for en tid kan forsvinde helt ind i - og efterhånden slet ikke har lyst til at forlade igen." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Faktisk ville Camerons ferske blanding af drengebogsromantik og øko-prædiken slet ikke være til at holde ud, hvis ikke det hele altså havde set så fabelagtig godt ud og ikke havde udspillet sig i et tempo, der er konstant højt, men aldrig tomt opgejlet." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Som filmkunst betragtet er Avatar ikke dårlig, men i en kategori for sig selv. Som stumfilm eller kørende forlystelser. Der er slet ingen grund til, at filmen skal vare tre timer og koste halvanden milliard kroner. Det lykkes at blande live action og animation. En hidtil uset dybdevirkning afstedkommes, men det hele kunne være fortalt med enklere midler af et hvilket som helst animationsfirma." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Laura

Der findes simpelthen intet bedre lavet end AVATAR! Selve historien er fantastisk! og jeg elsker Na'vierne og deres kultur. En anden ting - Den scene hvor Neytiri redder Jake og de siger "I see you" til hinanden - det er så kært. Jeg glæder mig så meget til AVATAR 2 og de andre efterfølgere. AVATAR er min yndlingsfilm og det vil den altid være <333

joan

Et absolut mesterværk

Emil

filmen er utrolig flot lavet, og handlingen er rigtig god og spænende. Men jeg synes den er lidt for lang, men rigtig fede action scener, men jeg synes det bliver lidt for meget.

Natalie

Det her er klart en af mine ynglings film. Jeg så den 3 gange i 3D i biografen - normalt er jeg ellers ikke helt vild med 3D, men denne film er simpelthen så flot! Det jeg elsker mest ved filmen er hvor flot det hele er og alle ting de har tænkt på. Utrolig fantasifuld og god simple storyline vi alle kan følge med i :)

HeleneColor

Avatar er den film der har overrasket mig mest af alle film jeg har set! Det er jo en film perle i sig selv af fantastiske effekter til anderleds (men fascinerende smukt ) musik. Til et univers som jeg ville ønske at blive i al evighed!
- Kan tilstå i starten da jeg læste et resume om filmen, så var min første tanke: "kliche".. Altså handlen med at han kommer fra et andet sted og spiller sammen med dem for at ødelægge "fjenden". Kommer over på "fjendens" linje og bliver en af dem, og indser at den rigtige fjenden er ham og de andre han kom med... Men... Det var alligvel storartet og en vild god film.
Selvom jeg nyder filmen der hjemme nu, så var det biografen der gav den bedste oplevelse - må nok hellere skaffe et større tv ^^

Avatar er min film nummer 1 - gå ikke glip af James Cameron's store værk!

Jacob

Da overraskelsen over de hidtil flotteste 3D-effekter endelig havde lagt sig, må man erkende at den Pocahontas lignende historie er pinagtig banal.

Maggie Smith

Jeg er ikke helt så begejstret som så mange andre er for den her film, men jeg synes stadig at den var et meget stort værk. Synes ikke den overgår Ringenes Herre eller lignende, men James Cameron er en epoke i sig selv.

Rikke Prikke

Avatar var den aller første 3D film jeg var i biografen og se og var faktiskk inde og se den 2 gange, da den overraskede mig og var så utrolig flot lavet og filmen er jo ganske enkelt fantastisk!

Grafikken, animationen, sproget, kulturen, sceneriet, skuespillet - det hele var utrolig smukt og jeg kan ikke sætte ord på hvor god den film var. Håbet virkelig er 2'eren og 3'eren er ventetiden værd!

Avatar er helt sikkert den største biograf oplevelse jeg har haft. Ingen film har slået den endnu.....

Maria

Virkelig? What was the hype about?
Bevares, den er meget flot lavet. Alt andet ved filmen er - for mig - bare gabende kedeligt og intetsigende. Karaktererne formår ikke at brænde sig ind i hjertet på mig. Og uden sympati for helten i en action film er det en smule kedeligt.

Nikolaj

Avatar skal ikke ses hvis man ønsker et plot der ikke er gennemskueligt eller set før! Filmen leverer slet ingen plot-mæssige overraskelser!

Når det er sagt, vil jeg påpege, at jeg ikke er en af dem der kræver et nyt plot af en film. Avatar er et episk eventyr og behøver derved ikke ligge på til noget nyt på den front!

Avatar er en grafisk og effektrig perle, som har fået en fuldt fortjent plads i filmhistorien! Avatar er den hidtil eneste film jeg har nydt, at se i 3D, da universet leverer så mange øjeblikke der kræver denne funktion. Man føler nærmest man står på den smukke måne som Cameron har skabt i filmen. Jeg faldt pladask for den effekt!

Jeg er sikker på, at AVATAR vil være en af de film, man hører om, om mange år når man skal forklare hvilke film der har haft en vigtig effekt på filmindustrien!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.