Cookie- og Privatlivspolitik

Labor Day

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk, alvorlig og trist grundstemning, og hovedfigurerne er gennemgående præget af sorg, tungsind og ensomhed. Der er adskillige scener med gråd, frustration og også ind i mellem angst og vold. Der er flere scener, hvor hovedfigurer holdes fanget mod deres vilje, og i en enkelt flashbackscene bliver en kvinde skubbet hårdt ind i en radiator, hvorefter hun falder død om. I en anden drømmeagtig scene bliver hovedfigurens mor skudt i hovedet, mens hovedfiguren selv ligger skrigende på bagsædet af en bil. Da de voldelige scener er kortvarige, og da filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.06.2014
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Labor Day
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'Labor Day' kæmper den 13-årige Henry Wheeler med at leve op til rollen som manden i huset, mens hans mor Adele balancerer på kanten af, hvad der lettest kan beskrives som et nervøst sammenbrud.

En dag passes Henry op af en såret mand i det lokale supermarked. Manden viser sig at være Frank Chambers - en morder på flugt fra loven. Inden længe holdes Henry og hans mor som gidsler i deres eget hus af den på samme tid bange og truende Frank.

Hvad der først virker til at være en forfærdelig hændelse, viser sig dog at bane vejen for nye muligheder, for Frank er også en god mand. Adele liver op i hans nærvær, og Henry nyder godt af pludselig at have et forbillede under eget tag, selvom de alle ved, det ikke kan vare evigt. 

Instruktør Jason Reitman har gjort sig bemærket med størstedelen af sine film, såsom ’Thank You for Smoking’ (2005), ’Juno’ (2007) og ’Up in the Air’ (2009). Han har altid skaffet dygtige skuespillere, og ’Labor Day’ er ingen undtagelse. 

Således er det Kate Winslet (Titanic) og Josh Brolin (No Country for Old Men), der bærer de altoverskyggende hovedroller. Stilmæssigt befinder filmen sig overvejende i den romantiske del af skalaen med nogle gode afstikkere over i thrillergenren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er mange utroværdige hændelser, man skal forbi i 'Labor Day', men kommer man det, ligger der små, fine følelsesmæssige oplevelser og venter undervejs [...]." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Den erotiske tiltrækning mellem Frank og Adele bliver for tyk, symbolikken og metaforerne tonstunge." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det er det gode håndværk fra en habil instruktør og de gode skuespil-præstationer, der gør, at den opleves som vedkommende og til tider ligefrem nervepirrende." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] en lille filmpakke, en forbavsende firkantet historie, som vi lynhurtigt kan gennemskue, men som præsenterer sine simpelheder i et komplekst og rigt sprog." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en gribende kærlighedsfortælling." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når filmen trods sine uløste problemer alligevel er indtagende, er det ene og alene, fordi Reitman så åbenlyst har hjertet med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er ikke en film, man bliver væltet omkuld af, men den har mange af de gamle kvaliteter, som den efterstræber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En dreng og hans mor får det de mangler, fra en helt uventet kant. Glimrende skuepil, som altid af Winslet godt bakket op af Brolin.

Marishen76

Kunne vildt godt lide den film. Synes der var rigtig meget handling i den, selv om den skete over en weekend. Og fremragende skuespil. En af de film jeg godt kunne se igen..

S. Rico

Der er flere gange i starten, hvor man tænker: "nej, det gør hun bare ikke", eller "nej, det er simpelt hen for langt ude kliche-agtigt". Men langsomt bliver man trukket ind i filmen, draget af Kate Winslet og Josh Brolins imponerende skuespil. Det er muligt, at jeg ville være mindre imponeret, hvis jeg havde betalt for at se den i biffen. Men som gratis underholdning i flyet er den perfekt.

charlotte1319

lidt spænding, lidt kærlighed, lidt juvenilt kaos - sød og fin historie - mesterlig præstation af Kate Winslett

Malene

En rigtig sød film, måske ikke det vildeste action - men der er kærlighedshistorien, som nok er det man primært går ind og ser den for :) Så fin nok.
Kate Winslet er altid en god skuespillerinde.

Dan

Fantastisk skuespil. Og efter 10-15 år (i filmen) ligner hun stadig sig selv og ser ikke en dag ældre ud! Hvordan gør hun det??? Nå men filmen er god og seværdig alligevel. En dejlig afslapper.

Miss Hearts

Læn dig tilbage og bare NYD filmen!

Marianne Lykkeuser/561483

Rørende og smuk kærlighedsfilm. Gode skuespil præstationer af alle tre. Kate er overbevisende dygtig og kommer helt på niveau med Meryl Streep ( broerne i Madison County). Josh spiller også top godt. Og så er han sexet.

Tine

Gribende fortælling med fantastiske skuespillere.

Tina

Hvis du forventer en aktionfilm skal du IKKE gå ind og se Labor Day!
Filmen skildrer Adele, der efter for mange skuffelser, har isoleret sig totalt. Den ene gang om måneden hun vover sig ud, er når køkkenskabene og fryseren skal fyldes op. Men en dag, da hun og hendes teenage søn er ude og handle, møder de Frank og så begynder der ellers at ske ændringer med Adele! Fortællingen om, hvilken skæbne både Frank og Adele har med i "kufferten", fortælles, samtidig med Adele og Franks forhold udvikler sig. En sød og velspillet historie, der i visse perioder blev en smule langtrukken.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.