Cookie- og Privatlivspolitik

Transformers: Age of Extinction

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et urealistisk science fiction univers, har en intens, actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme kampscener med skyderier, fræsende biljagter og kæmperobotter, der smadrer alt omkring sig. I flere scener truer ondsindede robotvæsener angste mennesker. I en scene ses et mennesker blive ramt af en eksplosion og blive galvaniseret til et slags metalskelet. Selvom virkemidlerne på både billed- og lydside er voldsomme, er scener som disse ikke udpenslede. Endvidere klarer filmens hovedfigurer, som der identificeres med, alle de hårrejsende strabadser med kun få skrammer til følge, sådan som det er typisk for film indenfor den for unge velkendte actionfilmsgenre. På den baggrund vurderes filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.07.2014
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transformers: Age of Extinction
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Transformers: Age of Extinction' (Transformers 4) foregår fire år efter den ødelæggende kamp mellem Autobots og Decepticons, der nærmest jævnede Chicago med jorden. Nu har regeringen mistet sin tiltro til de mægtige Transformers.

Som resultat sættes den paranoide regeringsrepræsentant, Harold Attinger, til at jage kæmperobotterne, så USA igen kan blive et trygt sted at leve. Imens fører automekanikeren Cade og hans datter Tessa en tilsyneladende stille og rolig tilværelse uden for storbyen.

Men da Cade ved et tilfælde finder Autobot-lederen Optimus Prime, ændres deres liv radikalt. Både Attinger og en Decepticon-dusørjæger får færden af den umage gruppe, og i kulissen lurer en ældgammel og mægtig race, der truer Jorden.

Det er nu op til Cade, Tessa, Optimus Prime og hans Autobots at stoppe både menneskelige og intergalaktiske fjender. 

’Transformers: Age of Extinction’ er den fjerde film i serien om de forvandlende robotter fra rummet. For første gang kan vi opleve robotterne, der kan transformeres til dinosaurer, og som ledes af den Tyrannosaurus Rex-lignende Grimlock.

Shia LaBeouf har forladt filmserien og erstattes af Mark Wahlberg, der også var med i instruktøren Michael Bays ’Pain & Gain’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (347 votes)
4
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Effekterne er flotte - ingen tvivl om det. Men det er også for meget." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ét eller andet sted sidder der nogle smarte Hollywood-bosser og får sig et godt grin." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Handlingen er et mismask fyldt med tåkrummende dårlig dialog." (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  "De digitale narrestreger er opfindsomme og imponerende og varieres i en uendelighed, men snyder for det meste tilskueren for et orienteringspunkt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Er plottet overkompliceret, er spillet til gengæld enfoldigt og med lutter nye ansigter." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ytee37

If the previous Transformer was not evidence that the franchise is dying, then part 4 should surely hit the final nail in the coffin.

Part 4 is way to long. I do not understand the formula of including app. 1½ hours (out of 2½) of pure action, it becomes laborious.

What makes the difference between a successful Superhero/Action movie and a bad one is the script and humor. Perfect examples are: The Avengers, Iron Man, Spiderman (Mcguire) and the first two Transformers.

Lebouf and parents added that humor edge needed to sustain 2+ hours.

Ronni

Spoilers Alert:
Ja Ja Ja.. Massere af action og thunderbox er helt sikker +1 her, men nu når jeg er kommet hjem så er der altså mange ting der er gået helt galt med filmen.

1.Optimus er total sønderskudt og skal have hjælp af de andre autobots for at blive helt igen.... MEEEEN en hurtig kopi projektion, og han er så god som ny? But Why?
2. Hvad skal autoboots overhoved med en "læge" når de bare kan regenere dem selv.
3. Galvatron er LILLA og ikke grå, og det er unicron der skaber ham ud af Megatron. Desuden er det galvatron der bliver til en kæmpe gøb og ikke ham, som jeg ikke kan huske hvem er.
4. Hvorfor f... skal alle autobots dø, og hvem hulen er alle de ny mærkelige figur. Bringer dette nogen reelt til selve filmen, i stedet for at beholde de gamle?
5. Hvordan kan Galvatron leve uden the spark?
6. Hvorfor skulle starscream overleve i sidste film, men ikke være med i denne?
7. Damn en dårlig skuespilpræstation af Nicola Peltz.

Og jeg kunne fortsætte i al evig. Filmen kunne lige så godt være the expendebels. Ren action, ingen plot og ingen sammenhæng.

Førstevælger

Ja og hvorfor er der ingen der angriber galvatron til sidst? Han gemmer sig jo ikke ligefrem.

Optimus flyver til sidst, men hvornår er han lige begyndt at kunne dette? - og hvorfor helvede har han ikke gjort det op til flere gange i filmen hvor der var brug for det?!

Og decepticons kunne formere sig om til små terninger (hvilket er latterligt) og undgå at blive ødelagt, men ikke en eneste gør det til allersidst hvor de bliver nakket en efter en som var de var fluer.

Og mark walhberg ligger ned til sidst med sit transformers gevær og afviger slag fra den onde transformers uden skade. For han ville jo ikke være mast ihjel der

Men ellers var jeg meget underholdt, elsker transformers. Men han har lavet alt for mange ting i denne hvor man lige sidder og ryster på hovedet.

peter bouser/702785

Kan ikke få nok af Optimus Prime og de fuldstændigt vanvittige action-scener, den kraftfulde overjordiske lyd, og transformeringerne i rasende tempo.....hvor det næsten er umuligt at skelne imellem virkelighed og computer animering......Så fedt lavet.... og det virkerde fedt i 3D versionen i denne film.... i modsætning til mange andre 3D film.

Hatten af for Michael Bay for endnu en storartet oplevelse.

Skidt med historien, så hvis du vil begaves litterært er du gået forkert, men lad dig rive med i de smukke farver og de dybe dimensioner, så får du underholdning til fingerspidserne...... og nej, den er ikke et sekund for lang, og når man som min søn og jeg, som nød filmen sammen i Randers Bio her i aften, ser på det visuelle og auditive...... ja så bliver det altså ikke meget bedre end dette.
Da lyden endvidere blev skruet op til max de sidste 20 minutter, der rystede sæderne, og trykbølgen naglede os fast..... så cool og effektfuldt.

Seks underholdende stjerner herfra.

Maria

Transformers (4) er simpelthen for lang. Da man tror den vil slutte, er der stadig over en halv time igen...

Tam dialog mange steder, Megan Fox 2.0 fungerer ikke og der er for meget metal der slås hele tiden.

Filmen hev en 3'er hjem fordi jeg sad i Thunderbox sæder i Palads og det derfor var lidt sjovere at se actionscenerne plus at animationen er god. Men det er vidst også det.

TMS

Hvordan helved kan man gå ind og se transformers, og så brokke sig over at der er for meget metal slåskamp????? Det er da derfor man ser den!!

Maria

Det jeg mener med for meget metal er, at man ofte ikke kan finde hoved og hale i hvem der slås mod hvem, det hele bliver et stort sammensurium af metal.

Det må desuden kunne forlanges at der sker bare en smugle mere ved siden af slåskampene, ellers føler man sig godt nok taget ved næsen, når man betaler 115 for sin billet. Jeg ved godt at Michael Bay ikke er kendt for den særligt intellektuelle dialog, men man skal lade være med at lave en film, hvis den ikke kan bakkes op af et velfungerende manuskript.

Hønsemandenuser/179710

filmen giver ingen mening. Der er hverken hoved eller hale i noget... Men flotte effekter

Thomas

Se filmen og du vil helt sikkert nyde den og være underholdt. Men behøver den at vare 2 timer og 37 min? Ja for helvede, der skal jo være plads til flere eksplosioner!!. jeg er sikker på at Michael Bay og CO har siddet til et møde og snakket om de første 3 Transformers film. og kommet til eneste rigtige konklusion, hvad manglede de 3 andre film? EKSPLOSIONER!! hjælpeløse Kvinder og avanceret teknologi der trods millioner af år udvikling stadig ikke har større trafsikkerhed end at kaste sten i havet for at ramme en fisk.

Uden at afsløre for meget af plottet hvilket er svært nok, da det næsten ikke er noget, så havde jeg glædet mig til at få Mark Wahlberg i stedet for Lebøf, men Bay formår at the Mans Man til at lyde lige så klynkende som sin forgænger...........ÆV

Syntes jeg filmen skal ses, hell yeah og helst i biografen. hvis du er en Mans Man, så se den på Macho Mandag på niveau 11, jeg kan ikke love flere eksplosioner, men de er mere larmende!!

Julius

Det her er den værste film jeg har set i lang, lang tid. Det er sjældent jeg ser noget, hvor jeg virkelig ikke har noget som helst positivt at sige om det, men jeg tror det er tilfældet her. Jeg ville gerne kunne lide den, for jeg håbede som mange andre at DETTE ville være Transformers-filmen, alle ventede på. Der var et nyt cast, dino-bots, og en endnu længere run-time. Hvad kunne gå galt?

Alt gik galt. Filmen tager svimlende 166 minutter, og intet i disse næsten tre timer gav mening overhovedet. Den er højlydt, dum, uinteressant, tydeligvis lige så ligegyldig for os, som for Michael Bay. Jeg tror faktisk, han hader sine film. Mark Wahlberg er uinteressant som aldrig før i rollen som Chad, hans datter spilles af pigen fra The Last Airbender (Behøver jeg sige mere?), Michael Bay's forsøg på at gøre den morsom er igen slået fatalt fejl og historien er hullet og meningsløs som aldrig før.

Ikke engang effekterne var videre imponerende. Det hele så for farverigt og rent ud til at det var realistisk. Beklager, ILM, brug jeres åbenlyst store talenter på andet end dette skrammel af en film en anden gang. Det er fuldstændigt umuligt at se hvilken robot der slås mod hvilken, når tempoet er højest. Transformers'ne var lige så kedelige som de altid har været, og der er ikke meget fyld i deres karakterer, taget i betragtning at nogle af dem har været med i fire film.

+ Lyd-design

- Michael Bay, skuespil, historie, længde, mystisk soundtrack, dødssyge karakterer (både robotter og mennesker), ikke sjov når den vil være sjov, i grunden bare alt.

Lad for alt i verden være med at se den, så Michael Bay ikke får lov til at lave en femmer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.