Cookie- og Privatlivspolitik

A Million Ways to Die in the West

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og let grundstemning, men indeholder enkelte scener med voldsomme slagsmål og blodig vold. I én scene går der ved en eksplosion ild i tre personer, man ser en arm blive flået af og ligge blodig på jorden. I en anden scene får en mand en stor isblok ned over sig, og blodet sprøjter, da hans ansigt rammes af isblokkens ene hjørne. Endelig er der en drømmesekvens, hvor hovedfiguren angribes af en stor ørn med halvt menneske -halvt ørnehoved. Da filmen er humoristisk i sin grundstemning og forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.06.2014
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Million Ways to Die in the West
|

Filmen 'A Million Ways to Die in the West' handler om farmeren Albert, som ikke er verdens modigste mand. Og ikke nok med det, så mister han sin elskede kæreste, Louise, da han trækker sig fra en duel. Det gør en rigtig mand jo aldrig!

Han møder dog snart en anden pige, den mystiske Anna, og sammen med hende finder Albert sit mod og selvtillid. Og det får han i sandhed brug for, da Annas mand, en berygtet forbryder, melder sin ankomst i byen. 

Seth MacFarlane følger op på sin succeskomedie ’Ted’ (2012) ved at give sit utraditionelle bud på genren, der netop fokuserer på en af disse mindre modige mænd, spillet af ham selv. MacFarlane er kendt for grovkornet humor, der ikke holder sig tilbage, når det kommer til vold og seksuelle referencer, hvilket især dominerer universet i hans succesfulde TV-serie ’Family Guy’ (1999-).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (168 votes)
4
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'A Million Ways to Die in the West' er den morsomste cowboyparodi siden 'City Slickers' for omkring 20 år siden. " (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Men selvom bæ, prutter, seksuelle pinligheder og udpenslede film-dødsscener kan være nok så morsomme, så er der alt for langt imellem de egentlige pletskud. Og filmens næsten to timer kunne snildt have været skåret ned til halvanden." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  0

  "Hele to timers spild af tid [...] Lige til at skylle ud i lokummet, hvor dette platte makværk også hører hjemme." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Latrinære grin og saftige seksuelle replikskift holder gang i satirisk historie i klassisk western-regi. Ikke uden vittige scener." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en slags standupforestilling om Det Vilde Vesten, hvor stort og småt parodieres pertentligt fra A-Z." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Flere sætstykker afvikles morsomt, men manuskriptet er skrevet idé for idé [...] Man savner vitale karakterer som Madeline Kahns Lili von Shtupp, den prægtige Marlene Dietrich-figur i 'Blazing Saddles'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CINEMANDRUP

Et smil kan ikke undgå at kommer over læberne efter at have set filmen og til de fortsatte toner af en af Seth Macfarlanes skøre musikalske numre – A Moustache - han har skrevet til filmen. Det er Western på slap line, tilsat standup underholdning i en bred vifte af ret så kendte og gode skuespillere, men gør det nødvendigvis filmen bedre?

Såfremt du kender til Seth Macfarlane, som står bag den altid elskelige Family Guy serie, og filmene vedrørende den elskelige Ted, så ved du hvad der er i vente rent komikmæssigt. Historiemæssigt skal man ikke forvente noget banebrydende på dette punkt. Man skal derimod vælge at se filmen, som en undskyldning for at man kan tillade sig alt og forsøge at proppe sjove referencer og standup komik ind i så mange scener som muligt, så du skal på ingen måde tage denne film alvorligt og hvis du går ind til filmen med alvors øjne bliver du slemt skuffet.

Selvom filmen rummer nogle solide og rigtig gode skuespillere, så redder det den ikke fra at være en lidt tynd omgang. Der findes steder i filmen, hvor du tænker – hvilken form for påvirkning har de været under, da de tænkte dette scenarie ind i filmen. Så findes der andre steder hvor komikken fungerer nogenlunde og så et par enkelte steder, hvor det lykkedes at fremkalde et godkendt grin/smil, men disse gode øjeblikke hænger ikke på træerne og kan langt fra trække filmen op i niveau. Det kan være underholdende at se gode skuespillere på slap line og det virker da også til at de har hygget sig med deres roller, men det er ikke en film som jeg vil anbefale til alle og enhver. Humoren er i sand Seth Macfarlane stil og den går bare under bæltestedet mange gange, så det nærmest bliver for meget og pinlighederne står nærmest i kø. Han er ikke bange for at gå over grænsen i sine film og denne får bestemt også frie tøjler. Personligt føler jeg at Seth Macfarlane blot skal holde sig til sin succesrige Family Guy serie, for her virker det godt og han kan smide så mange stemmer og figurer ind som muligt. Men dette er på for slap en line til at det kan bære titlen som en suveræn film. Underholdende jokes er nok mere rammende og dem er der nok af.

Derfor skal du se filmen: Seth Macfarlane gør sit ypperste forsøg på at overføre sine komiske visioner i Family Guy universet over i den fysiske verden, med en lille tynd historie i det vilde vsten tilsat krydderi i form af gode skuespillere. Hvis du er til plat humor, sort humor, under bæltestedet humor og skæve vinkler, og masser af pinligheder hvor du ikke ser filmen for historiens skyld, så er dette måske noget for dig. Det er tømmermands underholdning, hvor du slår hjernen fra og under ingen omstændigheder må begynde at tænke logisk, for så vil du indse at filmen er et forsøg på en standup joke i hver eneste scene. Den mangler lidt fylde, men har nogle enkelte gode øjeblikke som bestemt er et grin værd.

Simon

Jeg så kun denne film fordi at jeg er vild med de to Ted film. Denne gang prøvede MacFarlane noget nyt, nemlig en hel ny genre. Og jeg syntes enligt at resultatet blev super. MacFarlane havde fået samlet et formidabelt cast. Charlize Theron, Liam Neeson, Giovanni Ribsi og Neil Patrick Harris. Og jeg syntes at de alle spillede rigtig godt. Det eneste er lige at da isblokken faldt ned over den der mand der, så var effekterne det værste jeg nogensinde havde set.

Cathrine

Allerede ved introen var jeg spændt. Det var en masse dejlig western musik og der blev filmet ud over de store ørkenområder. Ved første scene var jeg også bare flad af grin, det var så dårlig humør at det simpelthen var sjovt! Det bedste ved denne film er, og man ligger mærke til det ret hurtigt, det er at filmen foregår i 1882 men humoren er så meget den samme som vi har nu til dags. Der er bare et eller andet “American pie” eller “Jackass” over den. Det elsker jeg simpelthen for man skrald griner fra start til slut (hvis man altså har denne humor). Noget andet jeg syntes er rigtig fedt ved denne film, er at den tager lidt sjov på andre film, blandt andet er der en scene med fra “Back to the Future”. Det kunne jeg slet ikke komme mig over, jeg syntes det var så sjovt. Der er så mange små scener som er sjove og der er så meget som slet ikke passer ind, men det er fedt.
En anden ting som jeg syntes er helt fantastisk ved denne film er alle de fantastiske skuespillere som er med. Den første er Charlize Theron som spiller den mystiske pige Anna. Hun er frisk, klog og bare virkelig dejlig at se på! Så er der den kendte og smukke Amanda Seyfried som spiller den snobbede Louise og det gør hun virkelig godt. Jeg syntes altid hun spiller roller som den lille søde pige rigtig godt, men det her kan også godt finde ud af. Så er der Liam Neeson der spiller den hårde forbryder, i hans rolle er der ikke nogle sjove replikker og jeg syntes det klæder ham at være den hårde og seriøse. Så er der den altid sjove og nervøse Giovanni Ribisi som spiller end endnu mere nervøs Edward i filmen, som blandt andet aldrig har været i seng med en pige eller set hende nøgen. Det gør han som altid rigtig godt, jeg elsker at han spiller rollerne så godt som den nervøse type. Sidst men ikke mindst er der min ynglings af dem allesammen, nemlig Neil Patrick Harris, som man bedst kender fra “How i met your mother” og han er jo bare genial. Han bruger noget af det samme ordforvalg som fra serien og det syntes jeg bare er genialt. Han er som altid sjov og skarp!
Jeg vil gerne anbefale denne film, for jeg elsker den. Jeg kunne godt se den mange gange for jeg syntes den er så sjov.

Zabrina

En million måder at dø på? Tja hvorfor ikke? Filmen havde god falde på røven humor, hvilket også gjorde at det var en rigtig hyggelig og sjov film. Vi grinede under hele filmen og den var lige så sjov som vi havde forestillet os.

S. Rico

Det var slet ikke den western farce, som jeg havde ventet. Det er nærmere en romantisk komedie med indlagte crazy påfund hist og jer. Men der er for langt mellem snapsene. De steder hvor den er sjov, er den til gengæld rigtig god. Så den er lige bestået.

Wayne

Humoren er på mange måder i stil med Monty Python - eller Mel Brooks (Sheriffen skyder på det hele/Blazing Saddles). Hvis Seth MacFarlane havde evnet at gå lidt mere i den crazy retning - istedet for at begrave det hele i tis og prut, så havde der været stof til en klassiker.
Filmen er desværre let forglemmelig, men får en ekstra stjerne for at forsøge noget af det rigtige.

Alexander

Er og forbliver jo bare en super sjov film! :')

Rasmus

Lang tid siden jeg har grint så meget.

RasmusHald

Vi har her at gøre med en komedie, som i bund og grund henvender sig til den typiske teenager, med småplatte jokes og scener der indimellem bliver groft overspillet...
...men det virker - jeg må indrømme, at jeg morede mig fortrinligt hele vejen igennem, og det er bestemt ikke en film der gør mig mindre tosset med Seth MacFarlane.

Liza

Jeg var ikke forberedt på, hvor gak den film var. Men morede mig virkelig meget. Naturligvis var der også tider, hvor den blev så plat, at jeg ikke gad grine. Faktisk tror, jeg, at jeg grinede mest af en bestemt cameo, men jeg skal intet afslører. Blot var det interessant, at da jeg kom hjem viste tv netop den trilogi, hvor den cameo var fra, som fik mig til at grine højest.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.