/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Need For Speed

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er i flere passager fortalt i et meget højt og actionpræget tempo. Den indeholder flere voldsomme billøb og -jagter, hvor biler kolliderer, flyver rundt og eksploderer. I enkelte af disse scener oplever man sammenstødene delvist indefra. Her får man korte indblik i, hvordan ulykken opleves inde fra førerhuset. Ingen af disse scener har dog en lydside af angste eller skrigende mennesker, og man ser ikke på noget tidspunkt konsekvensen af biluheldene. Selvom filmen opretholder et meget højt og til tider hæsblæsende actionniveau, vurderes det derfor, at den kun vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.03.2014
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Need For Speed
|

Filmen 'Need For Speed' handler om Tobey Marshall, der er en yderst talentfuld og legendarisk racerkører. Han lever af at bygge og køre muskelbiler.

Et skæbnesvangert ræs får tragiske konsekvenser, og han ender bag tremmer med god tid til at bygge had op mod sin ærkenemesis, Dino, der egentlig er den skyldige part og grunden til Tobeys fængselsdom.

Da Tobey igen er på fri fod, har han en plan om at få både hævn og retfærdighed ved at slå Dino i det legendariske De Leon-ræs. Men først skal han nå frem til løbet, inden et virvar af ærkefjendens dusørjægere får ram på ham.

Man kunne have forventet at ’Need for Speed’ ville minde meget om Fast & Furious-filmene, men det gør den ikke. I stedet lægger filmens stil og tone sig meget mere op ad 70ernes bilfilm, hvor selve bilerne spillede en større rolle end skuespillerne.

Instruktør Scott Waugh går til bilerne med samme intensitet og alvor, som han gjorde det med Navy SEAL-folkene i hans hit ’Act of Valor’ fra 2012. Med kombinationen af sammenbidt hævnhistorie og ren bilporno, står ’Need for Speed’ som sin egen film og ikke bare et forsøg på at bide andre filmserier i hælene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
4.5
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Kørescenerne alene gør 'Need for Speed' til et solidt bud på en biftur for adrenalinjunkier med benzin i blodet. Desværre fungerer historien ikke helt så godt, når personerne træder ud af bilerne." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] hvis du er actionfan og lidt ligeglad med handlingen, så er det her en lækkerbisken." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "De endeløse racerscener er kompetent udført, men filmen kører hurtigt i ring, da den er instrueret absolut uden finesse [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man sidder til sidst og tørster efter denne 'speed' som titlen tilbyder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Plottet har flere huller end en grusvej sidst på vinteren." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Aldersgrænse må være 11 år, hvis du er ældre vil du sidde og ryste på hovedet hele filmen igennem.

Wayne

Vi har en uskyldig dømt helt, vi har en skurk - vi har et væddeløb. Og så har vi også lidt romantik og penge på spil. Historien er set mange gange før, men ikke pakket ind på den måde. Det er ikke Fast & Furious, eller "Ud og køre med de skøre" - men der er elementer fra begge.

På en eller anden måde formår filmen at få dødskørsel til at virke helt ok - det er nok den eneste anke jeg har.

gyldenløve

da meget god ikke den bedste historie men ellers gode scener og fede biler med nogle få sjove tidspunkter alt i alt en okay film

Troels Plougmannuser/881630

Et tydeligt eksempel på hvordan filmanmeldere kan ramme ved siden af. Need for Speed er et pragteksempel på kærlighed til mekanik og biler. Rent teknisk er filmen meget præcis i sin gengivelse af lyd, dynamisk såvel som kameravinkler der ikke virker så statiske og kedelige som man ellers ofte ser.

Jeg er virkelig ærgerlig over jeg ikke så filmen i biografen!!!!

Jakobuser/342785

Genial god film til ham der elsker biler og race.

Fru.Øuser/13503

Som altid en god film og det var denne her også :-)

Katharinauser/924798

Vi var inde og se filmen til for premieren, og hold da op en oplevelse. Vi var begge meget spændte, jeg var spændt fordi jeg i forvejen er vild med bilfilm, og min kæreste fordi han var spændt på hvor meget de havde taget udgangspunkt i spillet, og vi var begge fuldt tilfredse da vi gik. En spænding uden lige hele filmen igennem. Super fede stunts og masser af humor og gode grin i filmen

Probablywhoiamuser/1118022

Denne action-perle har lidt en kliché historie.. Men racerscenerne og bilerne blæser seeren omkuld.
- Det at der er brugt "nye" og forholdsvis ukendte skuespillere (på trods af Breaking Bad), får filmen til at virke autentisk og ikke som en "Copy-Paste"film af Fast And Furious - Hvilket jeg overhovedet ikke mener at filmen burde måles efter!
- Den eneste der ikke helt passer ind er hovedpersonen, der efter min mening slet ikke skal være med i en bil-film som denne..

Det skulle ikke undre mig, hvis vi fik set meget mere til diverse stjerner fra denne film i fremtiden. Og det vil jeg da også glæde mig til!

Gitte

Jeg syntes at filmen var rigtig god. Fyldt med action og fart. Den er helt klart værd at gå ind og se.

Kimmie

Jeg elsker bilfilm og havde store forventninger da jeg tog i biffen igår for at skulle se den. Jeg blev helt forelsket i historien og bilerne. Jeg måtte ærlig indrømme at der sku røg en tårer da Pete i starten går bort i biluheldet, men historien i filmen er helt fantastisk, bilerne der er med er helt fantastiske og deres lyd, mhmmm ;-)

Jeg vil klart anbefale den, det er for dårligt at se den har fået så dårlige anmeldelser for den er så super fed den film! :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.