Cookie- og Privatlivspolitik

Labor Day

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk, alvorlig og trist grundstemning, og hovedfigurerne er gennemgående præget af sorg, tungsind og ensomhed. Der er adskillige scener med gråd, frustration og også ind i mellem angst og vold. Der er flere scener, hvor hovedfigurer holdes fanget mod deres vilje, og i en enkelt flashbackscene bliver en kvinde skubbet hårdt ind i en radiator, hvorefter hun falder død om. I en anden drømmeagtig scene bliver hovedfigurens mor skudt i hovedet, mens hovedfiguren selv ligger skrigende på bagsædet af en bil. Da de voldelige scener er kortvarige, og da filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.06.2014
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Labor Day
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'Labor Day' kæmper den 13-årige Henry Wheeler med at leve op til rollen som manden i huset, mens hans mor Adele balancerer på kanten af, hvad der lettest kan beskrives som et nervøst sammenbrud.

En dag passes Henry op af en såret mand i det lokale supermarked. Manden viser sig at være Frank Chambers - en morder på flugt fra loven. Inden længe holdes Henry og hans mor som gidsler i deres eget hus af den på samme tid bange og truende Frank.

Hvad der først virker til at være en forfærdelig hændelse, viser sig dog at bane vejen for nye muligheder, for Frank er også en god mand. Adele liver op i hans nærvær, og Henry nyder godt af pludselig at have et forbillede under eget tag, selvom de alle ved, det ikke kan vare evigt. 

Instruktør Jason Reitman har gjort sig bemærket med størstedelen af sine film, såsom ’Thank You for Smoking’ (2005), ’Juno’ (2007) og ’Up in the Air’ (2009). Han har altid skaffet dygtige skuespillere, og ’Labor Day’ er ingen undtagelse. 

Således er det Kate Winslet (Titanic) og Josh Brolin (No Country for Old Men), der bærer de altoverskyggende hovedroller. Stilmæssigt befinder filmen sig overvejende i den romantiske del af skalaen med nogle gode afstikkere over i thrillergenren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er mange utroværdige hændelser, man skal forbi i 'Labor Day', men kommer man det, ligger der små, fine følelsesmæssige oplevelser og venter undervejs [...]." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Den erotiske tiltrækning mellem Frank og Adele bliver for tyk, symbolikken og metaforerne tonstunge." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det er det gode håndværk fra en habil instruktør og de gode skuespil-præstationer, der gør, at den opleves som vedkommende og til tider ligefrem nervepirrende." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] en lille filmpakke, en forbavsende firkantet historie, som vi lynhurtigt kan gennemskue, men som præsenterer sine simpelheder i et komplekst og rigt sprog." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en gribende kærlighedsfortælling." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når filmen trods sine uløste problemer alligevel er indtagende, er det ene og alene, fordi Reitman så åbenlyst har hjertet med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er ikke en film, man bliver væltet omkuld af, men den har mange af de gamle kvaliteter, som den efterstræber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
annette

vidste ikke noget om filmen, havde ingen forventninger(blev inviteret med) og er normalt ikke til kærlighedsfilm - men den her synes jeg rigtigt godt om. Skuespillerne gør en utroværdig historie troværdig, tiden fløj afsted - se den og find ud af hvad du synes (-:

Kattesjovuser/423704

God film, giver den 4 stjerner med pil opad

Pernille

Jeg elsker Labor Day, ubeskriveligt meget. Det er en sød og gribende historie, og et vidunderligt sammenspil mellem Kate Winslet og Josh Brolin. Købte DVD'en for nogle måneder siden, men var allerede forelsket i den før jeg så den.<3

Maria

Lille smuk film om kærlighed, når den er mindst ventet. Jeg elsker samspillet mellem Josh Brolin (som er for lækker!) og Kate Winslet.

britauser/634739

Fantastisk film

FilmFyr

Filmen startede ud lidt småkedelig og i et langsomt tempo, men omkring midten begyndte den at blive mere spændende. Men jeg vil alligevel ikke sige, at der var noget i filmen der var overflødigt, det ramte bare ikke alt sammen min smag.
Men hvor alt er, så var filmen alligevel ret okay, og endte på den rigtige side af karakterskalaen.

Helle

En rørende og intens film. Dog er den lidt for forudsigelig og virker lidt langtrukken til tider.

Janeuser/351459

Rigitg god film som jeg godt kan finde på at se igen.
Den er meget rørerende .

Mogens

Tror aldrig jeg har set en film, hvor der er brugt så mange nærbilleder. Mimik på højeste plan.

Birgituser/227495

Virker intens! den er en god film <3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.