Cookie- og Privatlivspolitik

En chance til

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er knugende og trist, og der er adskillige scener med vold, stoffer og med ulykkelige og desperate mennesker. I flere scener slås og mishandles en kvinde af sin kæreste, og gentagende gange ses en vanrøgtet baby samt et babylig. I en scene forsøger en kvindelig hovedfigur at tage sit grædende spædbarn op, men hun tvinges med vold til at give barnet fra sig, og man ser efterfølgende barnet, som er smurt ind i afføring, blive ladt alene på gulvet i et badeværelse, mens forældrene forbereder et heroinfix. På baggrund af filmens grundlæggende trøstesløse og dystre stemning samt de barske voldsskildringer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.01.2015
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En chance til
|
Versioner: se alle
2D, 2D - m/danske tekster
|

Dramaet ’En chance til’ handler om de to politibetjente, Andreas og Simon, der har vidt forskellige tilværelser. Hvor Andreas nyder livet med sin smukke hustru og nyfødte barn, dulmer Simon sin smerte fra et forlist ægteskab ved at tage på stripklub og drikke sig fuld.

En rutineopgave tager en uventet drejning, da de bliver kaldt ud til husspektakel hos et junkiepar, hvor Andreas finder en forsømt baby. En familietragedie presser den ellers retskafne betjent til at begå en handling, der sender Andreas på vej mod afgrunden.

Susanne Bier følger op på succeskomedien Den skaldede frisør med et drama om skyld, retfærdighed og moralske dilemmaer. Ikke fremmede temaer for danskeren, der modtog en Oscar for Hævnen, hvor lignende temaer var på dagsordenen. Fælles for hele hendes filmografi er også sansen for den skrøbelige familie som set i fx Brødre, og den synes endnu mere vakkelvorn i ’En chance til’.

Denne gang har hun hyret Nikolaj Coster-Waldau til hovedrollen som Andreas, og Ulrich Thomsen spiller hans makker og gode ven. Nikolaj Lie Kaas spiller den aggressive junkie, Tristan, mens fotomodellen Lykke May Andersen spillefilmsdebuterer som hans forslåede kæreste, Sanne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (494 votes)
4.4
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en god historie, som indeholder indtil flere overraskelser [...] Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'En chance til' er ikke nogen dårlig film, men det er skuffende, at det ikke er blevet en bedre film." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'En chance til' er muligvis en film om kontroltab, men er så gennemkontrolleret i sin udførelse, at det eneste man taber, er publikums opmærksomhed. Og det er ikke skuespillernes skyld, for de gør skam, hvad de kan." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Alt i ’En chance til’ bliver skåret ud i store firkantede klodser, smidt lige i fjæset, stoppet ned i halsen, så man – hjææælp – ikke kan få vejret." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Susanne Biers film om retten til forældreskabet er for konstrueret til at blive andet end en god idé på papiret." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en film, som tror, at alle voldsomme effekter skaber voldsom effekt." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "I formel forstand er det en meget smuk film. Problemet ligger nede i historien. [...] Bier er fortsat formens mester, men næste gang må løsningen godt blive personlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
lotte

Den skal ses så snart det er muligt
Glæder mig

thomas

..vi gør den uvirkelige verden til virkelig...

Jeg glæder mig til den udkommer og tak for en god oplevelse på Taasinge broen :)

action og kærlighed er en god kombination :)

Held og lykke til festivallen :) 3 Oscars herfra :)

Charlotte

Det er et alvorligt tema i filmen og med gode skuespillere. Tror absolut den bliver værd at se.

Og så har det været en super oplevelse at spille med i filmen sammen med Nikolaj Coster-Waldau. Han er en sjov og helt nede på jorden person. Har et godt billede af ham sammen med min søn, som også er med i filmen. Vi glæder os meget til at se den!

Nicolajuser/223681

... men jeg har altid haft det problematisk med Susanne Bier. I min verden har det været en gåde, hvorfor hun har vundet så stor anerkendelse. For mig ligner hendes film for ofte den skabelon jeg forestiller mig de lærer inde på filmskolen. Dvs. den traditionelle kurve for hvor spændingspunkterne skal ligge, point-of-no-return og så fremdeles. Det er så trist, så trist. Mange amerikanere er svært begejstrede for denne slags forudsigelighed, hvilket sandsynligvis er en af hovedårsagerne til at hun har vundet deres hjerter (og priser). Derudover har hun en dominerende forkærlighed for sentimental underlægningsmusik, og bevæger sig generelt i et følelsesregister ikke ulig de velkendte malerier med grædende babyer. Vi skal føle noget for enhver pris. Og hun skal pinedødme nok trykke på de knapper, indtil hun tror vi begynder at græde. Make no mistake.

lotte

den ser ualmindelig god ud, fru Bier kan bare det der med film..
Skal helt sikkert se den

Tukas2450

Den her skal ses! ingen tvivl om det :)

SAMO

Glæder mig enormt til at se hele filmen, kan næsten ikke vente :)

Bouser/106443

Se de skuespiller der er med i filmen så selvfølgelig skal den ses

kim

skal nok blive god.

Sara

Jeg er SÅ klar på, at se Nikolaj i en dansk film! Han har egentlig altid været en af mine store filmhelte - og de senere år er jeg blevet helt skudt i ham. Han er utrolig dygtig, hvilket har ført ham SÅ langt! Han er en stor kanon i USA, og sandelig også en stor kanon for lille mig.
Jeg har en lille drøm, om en dag at møde ham, og det kan være at de holder en gallapremiere som jeg kan komme med til ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.