Cookie- og Privatlivspolitik

Kvinden i buret

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning. Den indeholder en del voldsomme scener med skyderi, vold og mennesker i ydmygende og hjælpeløse situationer. I flere scener ses en kvinde, der pines og trues til underkastelse. I andre scener ses slåskampe der involverer slag med jernrør, og strangulering, samt et biluheld med nærbilleder af de sårede og døde, heriblandt børn. Det vurderes således at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.10.2013
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kvinden i buret
|
Versioner: se alle
Originalversion, m/ danske tekster
|

I thrilleren 'Kvinden i buret' er den uortodokse og desillusionerede vicekriminalkommissær, Carl Mørck, én af Københavns Politis skarpeste hjerner, men han er samarbejdsvanskelig og stuvet af vejen i kælderen under Politigården, hvor han sættes i spidsen for Afdeling Q, politiets nyoprettede afdeling for "Sager under særlig bevågenhed".

Carl ser det som en degradering og er mildest talt ikke begejstret, men han og hans nye assistent, Assad, får tiden til at gå med at katalogisere en række uopklarede, gamle sager. En af disse stikker dog ud. Merete Lynggaard - en ung, fremadstormende dansk folketingspolitiker - forsvandt sporløst fem år tidligere.

Dengang blev det afskrevet som selvmord, men efterhånden som Carl og Assad får gravet dybere i sagen, begynder sandheden at gå op for de to ansatte i Afdeling Q.

’Kvinden i buret’ er den første af i alt fire film baseret på Jussi Adler-Olsens romaner om Carl Mørck. Filmen er instrueret af Mikkel Nørgaard, der debuterede med kæmpesuccesen 'Klovn: The Movie' i 2010, og har manuskript af Nikolaj Arcel, der også skrev Stieg Larsson-filmatiseringen 'Mænd der hader kvinder' (2009).

I forhold til sidstnævnte film er der en del mere tør humor at finde i Adler-Olsens univers, hvilket filmatiseringen af ’Kvinden i buret’ også afspejler, og især forholdet mellem den misantropiske Carl Mørck og hans godmodige assistent Assad byder på ping-pong-dialog, der står i kontrast til de mere makabre elementer i historien.

'Kvinden i buret' har Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som Carl og Assad.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2143 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Kvinden i buret' [dokumenterer] fortrinligt, at den nordiske noir-stil bliver holdt i live - uden kunstig ilttilførsel i trykkammeret, men af en tårnhøj professionalisme." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] instruktør Mikkel Nørgaard og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel har taget nogle modige og overraskende gode valg ved at skære gennem al hverdagsrealismen og lægge vægt på stemningen, krimigenren og det dragende mørke." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Vi er kvalitetsmæssigt mere ovre i afdelingen for seværdige franchises som svenske Beck og Wallander end egentlig original filmkunst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der hvor 'Kvinden i buret' for alvor sætter sine spor, er i mør(c)ket." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Et spændende og godt sammenskruet plot, jovist, men så heller ikke mere." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Det er nordic noir, som vi kender det, fra andre nordiske film. En forrygende god kriminalfilm, der er godt lavet. Selvom jeg havde læst bogen, sad jeg ude på sædet en gang i mellem." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "'Kvinden i buret' [er] en stærk og næsten pletfri fortælling." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

Fremragende manuskript, fantastisk skuespil og dialog.

Tanja BN

Har ikke læst bogen..
Var utrolig spændende i mine øjne.
Svedige håndflader og sidde fremme i sædet - det var lige mig :-)
Klart anbefalelsesværdig!

Ann-Dortheuser/199041

Jeg er usandsynligt skuffet. Kan på ingen måder forstå de flestes begejstring. For det første har filmen absolut INTET med bogen at gøre! Det meste er ingen steder at finde i bogen og står oftest i direkte modsætning til den!

Hvis de var krybet til korset og havde ændret filbeskrivelsen til "inspireret af bogen", ville jeg ikke sidde tilbage med min harme!

Samtidigt har filmen et alt for hurtigt tempo. Der er ingen dybde og jeg sider kun tilbage med et skrab af overfladen.

Det eneste positive et Skuespillet, men igen, jeg har ingen indsigt i karaktererne!

Jeg stopper her, jeg har endnu kun kritik tilovers og det kan jo ikke komme som en overraskelse. Så for den gode karmas skyld, byder jeg alle en god aften!

Maria Bøgh

Jeg tror, at grunden til, jeg er mere skuffet end imponeret er, at filmen er overvurderet af medier og seere.
-men jeg kan godt fornemme, at jeg er 'nedstemt'..
Filmen var god, men ikke mere end dét.
Og havde filmet ikke fået så gode anmeldelser, og havde Nikolaj Lie Kaas ikke haft hovedrollen -så tror jeg, at mange flere ville give mig ret.

Scarecrow

udemærket film, helt sikkert værd at se.

Sasauser/31764

God film!

Bjerg

'Kvinden i buret' har flotte skuespillerpræstationer, men det er næppe en overraskelse, hvis man lige kaster et glimt på holdet af skuespillere. Det mest imponerende ved filmen, efter min mening, var den flotte visuelle billedside - og jeg elskede især brugen af farver. Det 'grønlige look' virkede passende og ideelt for filmen og dens atmosfære.

Desværre var historien sløvt skrevet og fyldt med klichéer. Filmen indeholdte få overraskelser, og spændingsniveauet var virkelig ikke særlig højt, trods alt den ros som de fleste herinde giver den. Jeg synes den var spændende til sidst, men ellers ikke.

Det er virkelig synd at en film (bog) med dette potentiale, falder til jorden som den gjorde...

2.5/6

Rebekka

Rigtig god film. Den er spændende og fuld af drama. Det er en barsk film, men den er lavet på en rigtig god måde, og skuespillerne spiller godt. Jeg synes dog ikke at det er den bedste film, men værd at se hvis man er til den salgs film/genre

msnslaguser/836227

"Kvinden i buret" er en god film, men ikke den bedste i 2013, som nogen skriver. Dens største problem er,
at den er for kort og for hårdt klippet. Det betyder, at handlingen og spændingsopbygningen bliver for ujævn. Til gengæld er jeg vild med Fares Fares. Han er fuldstændig perfekt castet som Assad. Han er Assad !!!!!!

Nicolaj Lie Kås er også rigtig god som Hr. Mørck, dog havde jeg fået den opfattelse fra bøgerne, at Hr. Mørck var lidt ældre (i could be wrong).

Og Søren Pilmark er kategorisk altid supergod, også i denne film.

Så jeg glæder mig meget til den næste Mørck-film, og allermest glæder jeg mig til et gensyn med Fares Fares som Assad. Han er verdensklasse :-)

Poul

God spænding hele vejen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.