Cookie- og Privatlivspolitik

Forrest Gump (1994)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Forrest Gump
|
Billetter

Robert Zemeckis rørende og charmerende Oscarvinder fra 1994 har det hele: stemning, musik, historie og en fantastisk skæbne i titelfiguren, den enfoldige men godhjertede Forrest Gump, spillet forrygende af Tom Hanks. Forrest Gump er den elskelige antihelt, der fører tilskueren gennem et forrygende ridt af højdepunkter fra det 20. århundredes USA fra Elvis over Martin Luther King til Vietnamkrigen. “Jeg har aldrig mødt en som Forrest Gump i en film, og for den sags skyld har jeg aldrig set en film som ’Forrest Gump’. Sikke en magisk film.” skrev den legendariske amerikanske filmanmelder Roger Ebert.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (296 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Livet set gennem øjnene på den ikke alt for kloge Forrest Gump er et livsbekræftende syn på mennesker, og det er en af Tom Hanks mest mindeværdige roller til dato.

Philip

"Life is a box of chocolates you never know what you are gonna get" - Endnu en filmreplik som man aldrig glemmer.

Jeg ELSKER denne film og hver gang den er på TV, så bliver jeg nød til at se den igen.
Tom Hanks spiller bare så overbevisende og jeg ser dette som en af hans bedste roller.

Folk der siger at de ikke kan lide filmen og synes den er dårlig har virkelig dårlig smag i film.
Sorry, men det mener jeg

Sebastianuser/914685

Min personlige yndlingsfilm er Forrest Gump; det er den fordi den får mig til at skraldgrine og samtidig kan få mig til at græde. Jeg elsker den karakter Tom Hanks gør så fantastisk god, manipulationen med historien, de andre karaktere (Lt. Dan, Jenny, Bubba Gump og hans mor) som gør filmen fantastisk god.

Frank

Fremragende film

AufVideoSehen

Med Forrest Gump som guide igennem amerikansk popkultur bliver historie undervisning en perlekæde af magiske øjeblikke. Tom Hanks præsterer atter engang på sit højeste og rammer perfekt balancen mellem det søde og naive uden at det kammer over i kvalmende følesesporno og alt for meget medlidenhed for denne mindre bemidlede fyr, der møder verden med oprejst pande. Effekterne var også på toppen i 1994 og Zemeckis bruger dem mest som hjælpemiddel, ligesom det iørefaldende lydbillede, til at fortælle historien på en levende og betagende måde. Man kan ikke andet end knuselske Forrest og Forrest Gump.

Lars Michael

jeg har aldrig fattet at de vandt en oscar foran Pulp Fiction..men det er en god film,hvor Tom Hanks viser sit talent trods alt.
Filmen er blevet kult over hele verden, og er udråbt som noget af det bedste der er lavet, men igen jeg er uenig filmen er fint nok men jeg ville aldrig kalde den for et mesterværk, bare en film som jeg er kommet ret hurtig videre med.
Men efter den så skal jeg da lige love for at Tom Hanks kom mere og mere frem, og for mig lavede bedre film.
At han vandt en Oscar foran John Travolta med som film Fulp Fiction er mig stadig en gåde, også da Fulp Fiction er en langt bedre film.

Filmville.dk

Forrest Gump er et eventyr der overgår drager, prinsesser og onde hekse. Det er et eventyr om en mands kamp mod verden og om pigen han ikke kan få. Filmen tog mig med storm og jeg må indrømme at der faldt en tåre ned af min kind undervejs.

Selvom han bl.a. spiller i Big, Cast Away og The Terminal er og bliver Tom Hanks største film efter min mening Forrest Gump. Ligesom at Johnny Depp udelukkende blev født på denne jord for at spille rollen som Jack Sparrow i Pirates of the caribbean er Tom Hanks skabt til rollen som Forrest. Filmen ville ikke have været noget uden ham og derfor får filmen også 6 stjerner.

- http://www.filmville.dk/forrest-gump

S. Rico

Der er så mange scener i denne film, som nu er blevet klassikere. Det der mest ringer i mine ører, når jeg tænker på filmen er Forrest’ udbrud, da hans gamle krigsinvalide soldaterven dukker op til hans havefest sidst i filmen: ”Lieutenant Dan” råber han gentagne gange med syngende sydstatsaccent, mens tårene næsten triller ned af Forrest’ kinder.

Katja*

Smuk, sjov, gribende, dramatisk film!

Så bliver det ikke bedre!

Wayne

..en æske chokolade, man ved aldrig hvad man får. Herlig livsbekræftende og forunderlig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.