Cookie- og Privatlivspolitik

Frost

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens stemning veksler mellem at være sjov og dramatisk. I flere scener er hovedpersonerne i fare i et snedækket bjerglandskab og forfulgt af ulve eller et monster. De trues også af magi og af forbundsfæller, der viser sig at have skumle hensigter. Da de voldsomme og uhyggelige scener forløses relativt hurtigt i et godt grin, da filmens handling er henlagt til et urealistisk animeret univers, og da hovedpersonerne er handlekraftige, vurderes det, at den kun vil kunne virke skæmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2013
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Frozen
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), 2D, 3D
|

Animationsfilmen 'Frost' (Frozen) handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde.

Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.

Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.

Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.

Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr 'Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frozen’ er mildest talt anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

'Frost' modtog Oscars for Bedste animationsfilm og Bedste originale sang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1978 votes)
5.1
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et sjovt og rørende eventyr af den gamle skole, fortalt i fejende flot 3D." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ikke siden ’Løvernes konge’ har Disney således formået at inkorporere det eksistentielle i en tilsyneladende florlet historie for både børn og voksne." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Frost' [...] er en eventyrligt smuk og ganske humoristisk animationsfilm, som fornøjer med sine elskelige personer og fornemt animerede landskaber." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Vel er der drama og sjove situationer i den ny historie, og Anna er et gævt nyt skud på Disneys prinsessestamtræ. Men HCA ville nu ikke finde mere levnet af sit kannibaliserede eventyr end den berømte kolde skulder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Især søstre vil synes om filmen. Drenge vil nok kede sig, medmindre de har hang til romantik og kan sætte sig i pigernes sted. Man bliver ikke rørt sådan helt ind i hjertet. Til gengæld griner man stort og godt [...]" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Malle

Jeg så den på engelsk. Jeg syntes det var en rigtig god film med nogle rigtig gode Disney sange, især "Let It Go" og så kunne jeg faktisk også rigtig godt lide "Do You Wanna Build A Snowman"

Jeg kan også rigtig godt lide at det er søskende kærlighed der redder hende og at det ikke altid nødvendigvis skal være en prins på en hvid hest som kommer og giver hende et "true loves kiss"

Helt klart en af de bedre Disney film og er en film jeg sagtens kan se flere gange.

Panda-chan

Frozen er absolut bare et must at skulle se, i sær hvis man er stor fan af Disney. Endelig en film, som handler om sand kærlighed. Men ikke som i forelskelses kærlighed, men som i søskendekærlighed. Handlingen i sig selv er rigtig god, og sangene i den er bare nogle ørehængere. Animationen er rigtig godt lavet, og der er masser af god underholdning. Elsker i sær snemanden Olaf.

alexander

Min kæreste elsker Disney filmene, og lige ledes gør jeg.
Hun tvang mig i første omgang til at se den, og til min overraskelse troede jeg ikke at en film som Frozen vil kunne ramme mig så dybt.

Det er en film ud over det sædvandlige, og Disney har overrasket mig positivt. Hidtil Disneys bedste film siden Løvernes Konge. Sangene i filmen bringer et smil på læben, og når jeg så høre min kæreste synge med og grine, så oplever man den magi som Disney de er kendt for. :-)

Kriss

helt igennem skøn familiefilm, en favorit herhjemme allerede og sangene er jo så fængende.

Maria

Bliver sjældent skuffet over film, men den her var en enorm skuffelse. Den var så "hypet" og kørt op til at være det vildeste af det vildeste - og ved i hvad? Det var den ikke.

Det er en meget sød film, og jeg ejer den selv nu.
Men meget mere end en sød film er den altså ikke, fordi ... historien virker ærlig talt som om den er sprunget over hvor gærdet er lavest.Jeg sidder tilbage med en følelse af, at der mangler noget. Og det synes jeg virkelig er en skam!

Nanna

Dette er klart en af de bedste Disney film, som jeg længe har set. Filmen er generelt super godt animeret og rummer nogle sjove karakterer, som er med til at gøre filmen mere levende. Jeg vil helt klart anbefalde filmen til alle der har lyst til at se en sød film, der også indeholder god musik!

Sarah

Alt i denne film er simpelhen så fantastisk! Musikken, personerne, humoren og skurken! Den SKAL ses! Bedste disney klassiker i lang tid!

Yipee

Det er Disney når det er bedst og originalt.

rikke user/938984

ikke min yndlings, selvom jeg godt kan se at det er tendensen herinde... men flotte billeder og rigtig god musik.. dér er Disney tilbage i toppen... og klart en tur værd med ungerne

Rikke

Kan ikke sige så meget end: SE DEN! Disney når det er bedst og lidt mere. ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.