Cookie- og Privatlivspolitik
'Løvernes konge' er Disneys bedste film

'Løvernes konge' er Disneys bedste film

Vindere af afstemning og konkurrence er fundet

Stem op!
24
Stem ned!
-2
(reset)

Vinderen er fundet. 6.133 kino.dk-brugere har stemt, og resultatet er klart. 'Løvernes Konge' er den bedste Disney-klassiker! Simba og co. vandt en overbevisende sejr med hele 41% af stemmerne.

Den fulde liste ser således ud.

1 - Løvernes konge
2 - Skønheden og udyret
3 - Frost
4 - Den lille havfrue
5 -Tarzan
6 - Askepot
7 - Aladdin 
8 - Mulan
9 - To på flugt
10 - Peter Pan

Vinderne af vores store Disney-konkurrence er også fundet.

Alle, der skrev en kommentar om, hvad de stemte på og hvorfor, deltog i lodtrækningen om tre bunker af Disney-godter.

De heldige vindere blev Elif, Britta og Mitchi. En stak Disney DVD'er, et soundtrack til 'Frost' og to fribilletter til 'Maleficent' er på vej med posten. Stort tillykke!

Lion King

Resultatet af afstemningen er ikke overraskende. 'Løvernes konge' betragtes af mange som den flotteste håndtegnede film nogensinde. Musikken vandt to Oscars, og plottet er inspireret af en af de største fortællinger nogensinde: Shakespeares 'Hamlet'.

Hvem får ikke kuldegysninger i starten, når solen rejser sig og et afrikansk kor begynder på 'Circle of Life'? Eller når flokken af gnuer vælter ned af skrænten mod lille Simba? Eller under slow motion kampen mod Scar i flammehavet? Eller, eller, eller...

'Løvernes konge' udkom i 1994 og blev verdens bedst sælgende film det år. Til dato har den indtjent 5,4 milliarder kr. og er dermed også den mest indbringende håndtegnede animationsfilm nogensinde.

Disney troede efter sigende slet ikke, at den ville klare sig så godt. De havde satset meget større på 'Pocahontas', som blev tegnet på samme tid af studiets A-hold.

Er du tilfreds med afgørelsen? Hvilke scener fra 'Løvernes Konge' giver dig flest kuldegysninger?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søren

Velfortjent suveræn vinder....say no more...say no more!

Helene

En rigtig god vinder!! :)

Hvis noget skulle have været ændret, så skulle det være placeringen af 2 film. Personlig synes jeg, at Frost og To på flugt burde være byttet om. Jeg synes slet ikke at sangene og historien er bedre end To på flugt, så det undre mig rigtig meget at Frost har fået en 3. plads og To på flugt kun har fået en 9. plads!! Men det jo bare min mening...

Setsu

Det var nok ikke den store overraskelse? Det er kendt blandt alle at Løvernes Konge nok er Disney's mest populære film og en kæmpe del af Disney renæssancen! Det er jo også en helt fantastisk film MEN... Jeg må selv indrømme at den er lidt overvurderet (Flå mig ikke, please).

Ikke sagt at filmen er dårlig! Slet slet ikke!! Det er en fantastisk film, men jeg kan måske godt synes at den får liiiiidt for meget credits en gang imellem og overskygger nogen andre film der godt kunne fortjene noget mere opmærksomhed også.

Selv har jeg nok Klokkeren Fra Notre Dame som favorit Disney film, fordi jeg synes den er virkelig stærk og en af Disney's mere anderledes film fra en tid hvor de ikke var bange for at tage lidt chancer. Også bare de stærke budskab og temaer i filmen, som stadig er meget aktuelle idag, men vi kan jo ikke alle have den samme smag :)

Ann-Britt

Det er sikkert en udenmærket film, men selv havde jeg To på flugt som favorit. Den er sjov lige fra starten af og hele vejen igennem.
Det eneste ved Disney jeg bryder mig mindst om er alt den musik og sang, og det er holdt på et minimum i To på flugt og lagt der, hvor det passer ind i historien.
Bortset fra det, så er det de gamle Disney film, der er mine foretrukne. De er super charmerende, hvad en Disney skal være efter min mening.

Tillykke til de tre vinder. Jeg er .... næsten!! :) ikke misundelig.

Bøvsen!user/15663

Louise ( Lily ) Agerbo

Er helt klart også min favorit :D Derefter kommer Bambi og AristoCats :)

CINEMANDRUP

Løvernes Konge vinder selvfølgelig. Der kan kun være én konge:-)

Christian

Ud af de hid til 53 Walt Disney animerede klassikere der eksisterer (inklusiv den sidste nye, som er "Frozen"), så er "Beauty & the Beast" samt "Aladdin" & "The Lion King" de tre absolut mest mindesværdige og elskede af dem alle. Det utrolige er at de kom lige i rap! De kom som nr. 30-33, i årstallene - 91', 92', & 94. Ret vildt, når man tænker på hvor mange der er :-)

Jeg vil stadig mene at den eneste Disney Film, som har opnået en dissideret EPISK status (og det siger jeg ikke letsindigt) det er og bliver "The Lion King". Temaerne, samt det musikalske soundtrack i filmen er simpelthen så stærkt! Dermed sagt er det ikke nødvendigvis min absolutte yndlings, men den er blandt Top-3 i hvert fald! Behøves jeg nævne hvilke to andre som er på listen?... Godt så.

Maria

Selvfølgelig vinder Løvernes Konge.

Det er gedigen håndværk, både tegnemæssigt, sangmæssigt og historiemæssigt.

Jeg stemte selv på Aladdin, fordi den betyder noget særligt for mig, men Løvernes Konge er på en delt andenplads sammen med Skønheden og Udyret, stærkt efterfulgt af Den lille Havfrue.

Jeg tror altid Disneyfilm med et godt soundtrack har appelleret til mig, og netop disse fire film indeholder det, men især Løvernes Konge, hvor jeg kan sangene udenad, både på dansk og engelsk, med undtagelse af "Be Prepared" som aldrig har sagt mig noget (det gør de færreste skurkesange - undtagelsen er Mit, Mit, Mit fra Pocahontas, men der synger John Smith med, så det tæller ikke).

Cary Grant

Det er sjovt med afstemninger, hvad der er bedst når flere par øjne ser er ikke endegyldigt, men flere af kommentarerne vidner om, at emnet er til debat i hyggestunder. Der er mange gode.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

susanuser/413972
susanuser/413972

Så "Krudttønden" i går med blandede følelser, for på trods af dygtige skuespillere med gode navne, så var det jo en filmatisering af en virkelig hæ

2 timer siden
Shaolin

En ægte Bond-fan må da i det mindste vide at Dr. No er fra 1962...

EDIT: Og at hans CIA-ven hedder Felix Leiter og ikke Leitner.

22 timer siden
Niclas Dalby

Så er det vist på tide at melde sig ind i folkekirken igen; Kun i et univers med en stor, kærlig Gud kan en film som denne eksistere.

1 dag siden
Anna

Pls go easy!!

1 dag siden
Anna

ahhahahaah crapique!

1 dag siden

Aktive debatter