Cookie- og Privatlivspolitik

Saving Mr. Banks

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen starter i en gennemgående lys og humoristisk stemning, men efterhånden dukker stadigt flere anspændte og tårevædede scener op, hvor det beskrives, hvordan et barn er påvirket af sin beundrede fars alkoholisme og sygdom. Dette kulminerer navnlig i to sørgelige scener: Én hvor en pige må vade ud i en flod for at forhindre sin mor i at drukne sig, og én hvor pigen siger farvel til sin døde far. Da det hele er beskrevet uden særligt ydre drama, og da de uhyggelige elementer ikke er udpenslede, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
13.03.2014
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Saving Mr. Banks
|

Filmen 'Saving Mr. Banks' foregår i 1961, hvor den britiske forfatterinde, P.L. Travers, rejser til Hollywood for at møde selveste Walt Disney.

Sidstnævnte har i 18 år forsøgt at overtale Travers til at sælge filmrettighederne til hendes populære bog om Mary Poppins, men at hun endelig befinder sig i Disneys studier, betyder ikke, at den snerpede og besværlige dame vil gøre det nemt for filmmogulen.

Den selv ret så excentriske Disney ser sig nu tvunget til at lade Travers være en del af den kreative proces, hvilket viser sig at være en udfordring. Først og fremmest fordi Travers hader alt, hvad Disney står for. Dernæst fordi hun, af personlige årsager, har svært ved at give slip på sin elskede karakter.

Med skuespillere som Emma Thompson og Tom Hanks på rollelisten, samt kulørte karakterer som P.L. Travers og Walt Disney som omdrejningspunkt, mangler ’Saving Mr. Banks’ næppe yderligere argumenter for en tur i biografen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (118 votes)
4.5
4.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en dybt tilfredsstillende dobbeltbiografi med mange lag under overfladen, som det er givtigt at grave efter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et tidsbillede, der er ganske fantastisk beskrevet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Saving Mr. Banks' skal først og fremmest ses for Emma Thompsons skyld." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er god historiefortælling, effektiv branding, den slags, der giver klassikere ekstra fylde og betydning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er, når filmen handler om filmen i filmen, at 'Saving Mr. Banks' er bedst, men her er det også et lille stykke kulørt, smittende mainstreamfilmhistorie." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] alt i alt en interessant og underholdende film om de mørke skygger bag den kønsløse Mary Poppins, der først og fremmest skal ses takket være Emma Thompsons prægtige præstation." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Saving Mr. Banks er først og fremmest en gribende far/datter-film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En meget sød film hvor den starter rigtig godt , men så er det som om at den går desværre lidt i stå, men stadig godt fortalt og godt skuespil.

Heidi

Det her er virkelig en smuk smuk film på flere planer, med mange lag og dybde, og man kan ikke undgå at få sympati for og føle empati for denne dybt problematiske kvinde, Mrs. Travers. Det hele gøres uden det bliver for sentimentalt, som desværre ellers er lidt for typisk ved amerikanske film, men her er balancen virkelig god og man kommer faktisk til at holde helt af Mrs. Travers og hendes kærlighed til hendes bog. Jeg skiftevis grinede og græd igennem filmen.

Filmen er super godt castet, samspillet mellem mageløse Emma Thompson og Tom Hanks er fuldstændig fantastisk, og det samme gælder mellem far og datter - Colin Farrell og den unge Annie Rose Buckley. Flere af birollerne er også super godt castet.

Jeg elsker filmen Mary Poppins, så det at få et "kik" ind bag facaden var helt fantastisk og så er det et stykke historie fra den tid magi var andet end det der nu bliver lavet på en computer.

Nikolaj

Der er rørende, sjov og er alvorlig.

Wayne

Emma Thomson ligner måske ikke P.L Travers af udseende - men hun har uden tvivl ramt hende perfekt som type.

Fint træk af Disney studierne at lave denne film - som uden tvivl er hjerteblod for efterkommerne af Walt Disney. Den beviser samtidig at man stadig savner og ærer skaberen af selskabet.

Det er historien om hvordan to stædige historiefortællere, ender med at få en fælles forståelse - på trods af store forskelle.

Disney ville have Mary Poppins, og han fik hende da han fandt frem til den virkelige historie bag bogen - og fandt Travers bløde punkt.

Hanks er selvfølgelig perfekt som Disney.

Præstationerne og kulisserne er perfekte, men historien er måske mest vigtig for Disney's efterkommere.

Maggie Smith

Da jeg besluttede mig for, at se filmen - var det først og fremmest pga af de dygtige skuespillernavne (Emma Thompson og Tom Hanks) men samtidig også traileren, den virkede for mig til at være meget interessant, livlig og meget eventyrlig. Eventyrlig kan man ikke sige, at filmen var - men den rummede noget jeg vil komme nærmere ind på.

Min overskrift er dybt forvirrende, fordi det er meningen. Det meste af tiden tænker man, at filmen ikke var så sørgelig på bekostning af selve filmen, men alle de flashbacks og de ting som kommer frem gør at den et eller andet sted var ret rørende. Der var nogle momenter, som var utrolig rørende og det er dem jeg vil tænke tilbage på.

Samtidig en film fuld af humor, og fantastisk hvor orginal den var lavet når man tænker på at den var fra den tid af. Utrolig flotte kulisser og fremragende skuespil. Ligegyldigt hvad, så er Tom Hanks en af mine favoritter og Emma er bestemt heller ikke dårlig. Hun var et godt valg, men jeg havde også godt kunne se en Maggie Smith i den rolle.

Savnede lidt det eventyrlige, som filmen kom med i traileren - men kan kun anbefale den. En rigtig god-feel film, og klart en oplevelse og sidst men ikke mindst en varm film.

Nikolaj

Jeg har aldrig rigtig kendt til Mary Poppins-universet og vidste derfor heller ikke helt hvad jeg skulle forvente. Ja, jeg kunne ikke engang gennemskue hvorfor den havde fået den titel den havde.

Jeg blev vidne til helt igennem fantastisk skuespil! Emma Thompson gør det ubeskrivelig, som sur dame med en mørk fortid. Hendes rolle bliver endnu bedre når den skal håndtere den fjollede Walt Disney, som livliggøres på en varm og troværdig måde af Tom Hanks

Skuespillet var klart det jeg vil huske denne film for, men også en sød og alvorlig historie, som virkelig fortjener sin plads i biograferne. Jeg har samtidig efter filmen, set "Mary Poppins", som åbnede ekstra op for indholdet i Saving Mr. Banks

Mikkel Poulsen

Er D.17 Juli

Tina

Denne film efterlader en med en dejlig rar følelse efter at have forladt biografens mørke. En sød film, med gode skuespillere og en fin historie.

Emma Thompson kan noget helt specielt med sit skuespil og jeg er overbevist om, at filmen ikke havde været nær så god, hvis det havde været en anden der skulle have haft spillet den rolle.

Thea

Denne film er alt, hvad jeg forventede, den ville være.
Enhver film med Emma Thompson i hovedrollen har altid skabt, men også indfriet, store forventninger. Og hun skuffer heller ikke denne gang. Der bliver sat gang i hele følelsesregistret, og man finder sig selv med et stort smil på læben, når rulleteksterne rammer skærmen.
Alle, der har haft noget meget kær, vil til fulde forstå L. P. Travers ængstelighed ved at give Mary Poppins fra sig og lade hende eventyrisere af Walt Disney. Holder man af eventyret og filmen i forvejen, vil man elske den efter at have set Saving Mr. Banks.
Jeg kan ikke undgå at føle mig flov over at have elsket Mary Poppins så længe, men aldrig sat mig ind i, hvem der stod bag. Dette skal der rettes op på inden for nærmest fremtid.

Gør jer selv den tjeneste at blive siddende til rulleteksterne er forbi. Er man i tvivl om, hvorvidt Emma Thompson skruer bissen lidt for meget på i rollen, får man da lov til at "møde" den rigtige L. P. Travers.

Scarecrow

Må skamfuldt indrømme at jeg ikke har set Marry Poppins... MEN jeg har bestemt fået lyst til det efter denne film.
Emma Thompson er simpelthen genial.. og Tom Hanks som Walt Disney jamen...
Der er alt fra ren disney magi til rørende øjeblikke hvor man næsten kniber en tåre.
Jeg vil varmt anbefale denne film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.