Cookie- og Privatlivspolitik

Edge of Tomorrow

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en intens, actionpræget grundstemning, indeholder en lang række voldsomme kampscener mellem mennesker og særdeles aggressive rumvæsener. Der er tale om lange kampsekvenser med skyderier, eksplosioner og drab, hvor især den første kampscene er voldsom med nærbilleder af døde og døende soldater. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk fremtidsunivers, samt menneskene som dør i filmen overlever alligevel, da historien gentager sig. Udover at filmen rummer mange genkendelige træk fra actionfilmsgenren, har filmen ligeledes genretræk fra computerspilsuniverset, hvor hovedfigurerne har et utal af liv - begge er børn i 11 års alderen fortrolige med. Endvidere forløses filmen til sidst positivt, samt de intense kampscener er ikke blodigt udpenslede. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2014
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edge of Tomorrow
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 3D, 2D
|

Filmen 'Edge of Tomorrow' handler om William Cage, der er officer i hæren, men har aldrig været i krig. Jorden er under invasion fra rummet, og derfor har militæret brug for alle mand for at forsvare planeten.

Den mission han bliver en del af, viser sig at være et bagholdsangreb, og efter blot få minutter på slagmarken bliver Cage dræbt. På uforklarlig vis vågner han op den selvsamme morgen og kastes igen ud i kampen mod rumvæsenerne - kun for at blive dræbt endnu engang.

Cage er havnet i et tidsloop, som tvinger ham til at gennemleve den samme dag igen og igen, altid med døden som følge, men for hver gentagelse bliver han bedre og bedre til at bekæmpe fjenden og potentielt besejre overmagten. 

Bill Murray oplevede den samme dag gang på gang i komedien ’Groundhog Day’ (1994), og udgangspunktet i ’Edge of Tomorrow’ er det samme, blot i en science fiction-kontekst med specielle kampdragter, fremtidsvåben og fæle uhyrer fra rummet. 

Tom Cruise har hovedrollen som en mand, der bestemt ikke er vant til at begå sig på slagmarken, men som via den tidslomme, han befinder sig i, kan lære rumvæsnernes svagheder at kende. 

Han spiller over for Emily Blunt, der før har beskæftiget sig med metafysiske emner i ’The Adjustment Bureau’ (2011) og ’Looper’ (2012). Hun har rollen som Rita Vrataski, en dygtig specialsoldat, der sammen med Cage forhåbentligt kan redde menneskeheden fra undergang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (342 votes)
4.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Vi får alt i alt en frisk variation, af noget vi kender godt, og Tom Cruise får lov til at løbe og svede med mere mening end normalt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Specialeffekter og klip er overmenneskeligt fede. Og som tilskuer kunne man ikke drømme sig til bedre biografunderholdning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er præmissen i 'Edge of Tomorrow' og når den nu ikke engang selv tror på sin præmis, hvordan kan den så forvente, at vi gør det? Kan man leve med det og en lang række forudsigeligheder, er man sikkert ganske glimrende underholdt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Inden længe er den vrøvlgenererede motor så effektiv, at man kun er optaget af at følge med i den sære måde, historien forløber på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Manuskriptet er uden pointeret struktur, bortset fra de trælse repetitioner når afdøde Tom vækkes til live igen. Det meste af tiden går med uoverskuelige skyderier mod de rasende gespenster." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er endda Tom Cruise, der er morsom, tro det eller ej. Med en blanding af ærgerrighed og sarkastisk resignation tager han Cages opgave på sig: Ud at dø - og så på den igen!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Cruise leverer varen, og Blunt er en saglig modspiller. Formatet er action i bredeste mål, og korpsånden er som i Paul Verhoevens 'Starship Troopers' (1997), androgyn og vagt facistisk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steenuser/813800

En rigtig god og underholdende film og med en del humor. Var lidt skuffet over kampscenerne. Monstre ala tremors/matrix, som bare bevæger sig vildt hurtigt. Hverken creepy eller nyskabene.
Når det er sagt syntes jeg stadig filmen holder. Absolut seværdig.

Kim

Synes Tom Cruise er rigtig god til vælge sine roller, det er simpelthen for fedt at se ham som en vaskeægte tøsedreng i starten af filmen.

Fed film, den skal helt sikkert også ses igen når den kommer på dvd.

Susan

I modsætning til MI-filmene er Tom Cruise ikke fra starten superhelten nr. 1, der skal redde hele verdenen og ved, hvordan situationen skal klares.

Derimod ser vi en Cruise blive tvunget til aktiv tjeneste, endda degraderet og stemplet som desertør, før han og de øvrige soldater kastes ud i en D-dag lignende invasion.

Filmens heltinde og badass-soldat, Emily Blunt, er helt unik og leverer en sublim præstation på højde med Cruise.

Alt i alt en god og spændende film der godt kan tåle at blive set igen flere gange.

Henrik

Stor fornøjelse at blive underholdt af Tom Cruise og Emilie Blunt i 2 timer i 3D. Tiden fløj ad sted for undertegnede og mine to teenagere på 15 og 18 år.

Princippet i filmen er set før, men denne film har en fin ekstra facet givet fjendens mulighed for at manipulere samt risici for at mindste evnen. Med undtagelse af den afsluttende scene, som vel ikke kunne skæres anderledes for de to kunne få hinanden til sidst og på bedste Hollywood-stil, er dette en helt igennem fantastisk logisk sammensat film, der leger med tidsdimensipnen på en genial og konsistent måde.

Flotte billeder, imponerende action sekvenser, smukt opbygget kærlighed uden at det bliver for meget og et godt plot. Den bedste action film i meget længe, og uden for meget sci-fi indhold.

Se den nu - du vil ikke blive skuffet. Kan ikke vente til den kommer på blueray...

Mads Frederik

Ikke så god som Oblivion men ok. Især var Emily Blunt en ren fornøjelse at se :)

Daviduser/180501

Actionpræget, overraskende, intelligent og nervepirrende film. Man oplever ikke overflødige actionscener eller repetitioner af at gennemleve det samme. Den fortjener topkarakter.

dippegalantuser/922792

...der uden sødsuppeslutningen og med blot en smule mere udforskning af karaktererne kunne have fået 1 eller 2 stjerner mere. Men det kræver altså noget tæt på et mesterværk og selvom Edge of Tomorrow er en solid og god film med et nyt grafisk udtryk for disse aliens (ret fede koncepter), så er den ikke noget mesterværk.

Jeg ville gerne have set mere til Emily Blunt. Mere til Emily Blunts og Tom Cruises "forhold" sammen. Og jeg ville gerne have set et twist mere af de store i fortællingen.

Filmen er absolut seværdig og ydermere er den så intelligent, at det man...

SPOILER ALERT!!!

...sidder og tænker hele filmen igennem, nemlig hvis det er så svært/umuligt at klare sig gennem invasionen i live - hvorfor tager de så ikke afsted aftenen før, når nu det rent faktisk er muligt, ja, det ender så også med at blive resultatet. Og dermed sidder man og føler sig helt klog som biografgænger og dejligt at se at filmens forfatter dermed har tænkt sig om.

Edge of Tomorrow er mere action end thriller. Mere scifi end eventyr. Mere sjov og ballade end intellektuel og finkulturel. Og den virker...

P.s. Desværre oplevede vi også at filmen var sløret, med slørede undertekster, og vi så den i 2D. Skuffende, ligesom servicen denne gang i BioCity Århus også var skuffende ringe. Det kan de gøre meget bedre...

Daniel

En film, kun med store roser fra min side.
Den har alt lige fra Action til humor, chokscener til scener hvor man sidder og spænder i hele kroppen.
Kærlighed, men dog på en ikke overdrevet romantisk måde.

Den tager en lidt tilbage i tankerne, fra dengang man spillede Starcraft kontra Counter Strike og man føler man er med hele vejen.

En af de bedste film, jeg har set med Tom Cruise.. han fortsætter den suveræne stil fra Oblivian.

6 stjerner herfra, kun positivt at sige.

Kaj

Jeg havde faktisk overhovedet ikke tænkt på at se den her film. Det var min, som foreslog det.
Jeg havde faktisk bare forventet en film med nogle mennesker, som skyder vildt på aliens og et par platte tidsrejser. Men filmen viste sig at være lynende intelligent. Den var sågar nervepirrende et par steder.

Der var dog én ting, der irriterede mig. 3D. Jeg er faktisk ret vild med 3D, men i den her var det bare malplaceret. Det lignede næsten konverteret 3D. Billedet virkede også sløret (jeg går ud fra, det var biografen).

petergabriel.dkuser/544015

Den lineære fortællestil kendetegner klassiske actionfilm, hvor vi følger en helt, der skal gå grueligt meget igennem før det endelige opgør.

I "Edge of Tomorrow" er denne stil gjort troværdig, da helten ikke er nogen helt til at begynde med, men bliver det efterhånden som han genoplever de samme begivenheder om og om igen indtil han med sin akkumulerede viden og træning er blevet rustet til den opgave skæbnen har givet ham; at redde verden fra en udenjordisk invasion af de ækle mimikere (nej, ikke dem med sort tøj og hvid ansigtsmakeup).

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.