Cookie- og Privatlivspolitik

Lev stærkt

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en realismepræget og intens grundstemning, rummer flere voldsomme scener med skænderier, biljagter, påkørsler og mennesker, som er massivt trykket af skyld og sorg. I en scene ses en pige pludseligt blive kørt over af en bil ude af kontrol på voldsom vis. I en anden scene trues en kvinde af en mand, der er jaloux og psykisk ude af balance. Scener som disse er dog ikke udpenslede, samt der er også mere rolige passager i filmen med komiske indslag, som har en formildende effekt. Filmen vurderes på den baggrund kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.06.2014
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lev stærkt
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Lev stærkt' handler om Nik og Martin, der er et par bedste venner med benzin i blodet. De elsker at snakke om biler, at fikse biler og køre meget, meget hurtigt i biler. Deres tid som unge drenge får dog en meget brat afslutning, da Martin kommer til at køre en kvinde ihjel, og derfor ryger i fængsel. 

Nik bærer også en stor del af skylden for uheldet, men kan ikke mande sig selv op til at tage ansvaret. I stedet bliver han uforvarende forelsket i Martins kæreste Signe og hun i ham. Nik ved, at han lever på en løgn, men kan ikke få sig selv til at sige sandheden - velvidende at den en dag vil indhente ham. 

Skulle du være i tvivl om, hvilke skuespillere der er på vej frem inden for dansk film, kan du nøjes med at se ’Lev stærkt’. Trekløveret i front består af henholdsvis Cyron Melville, Danica Curcic og norske Jakob Oftebro, som alle spås store og internationale karrierer.

Filmen er 
instrueret af Christian E. Christiansen, der før har gjort sig bemærket med film som ’Råzone’ (2006) og ’The Roommate’ (2011). Midt i hurtige biler og masser af drama, fortæller ’Lev Stærkt’ også en historie om at være fanget i en ond cirkle af skyld, ansvar og løgn. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
4.2
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er bestemt ikke noget i vejen med en frisk og rask ungdomsfilm, men den må godt indeholde lidt flere af livets usandsynligheder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Lidt mere af den streetfølelse ville have givet 'Lev stærkt' et sjette gear, men selv med de fem, den har, styrer den flot i mål." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] man behøver nu hverken være ung eller have benzin i blodet for at få noget med hjem her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[Christian E. Christiansen får virkelig] skabt nogle adrenalinpumpende køreture gennem Københavns gader. Man er på samme tid svimmel over tempoet og bekymret for om ikke det går galt lige om et øjeblik." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Nok må en ungdomsfilm gerne være en lige ud af landevejen-oplevelse, men den må altså også gerne sætte sine bremsespor i hukommelsen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Lev stærkt' er ikke så tosset, men heller ikke rigtig vild i varmen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] en kørefilm i moralsk forklædning, fuld af velafviklede stunts, men kursorisk og flimrende i sin psykologi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Jeg synes filmen var fin. Godt skuespil, god historie. Måske ikke nok ræs, som traileren lover. Men de koster sikkert en del at lave, bilscenerne, og så er det egentlig meget fint at vi får de scener vi gør. :)

Birgituser/227495

mega fed film

JakobLR

Man skal IKKE lade sig nare af traileren. Jeg var også selv skeptisk før jeg skulle ind og se den til premieren men den overraskede mig HELT VILDT og det er nok den bedste danske film jeg har set i år.
Den handler næsten ikke om biler og ræs men mere om de to hovedpersoners venskab og konsekvenserne ved at dræbe et andet menneske.
Jakob Oftebro spiller vildt godt og den er SLET ikke ligesom TFATF
Så gå ind og se den. Det har den fortjent!!!

Jelina

Jeg er ret skeptisk over om den vil være særlig god, jeg synes det er lidt forkert man har sat titlen 'Råzone' over, da man så lidt tænker på det som en fortsættelse af Råzonen... Og selvom Cyron igen er med er det et helt andet koncept den bygger på og ligner for mig mere noget ræs, end det ligner det som man gennem 'Råzonen' kender som en discideret råzone.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.