Cookie- og Privatlivspolitik
Sommerens største film

Sommerens største film

Vores bud på de bedst sælgende film med sommerpremiere

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Ifølge kalenderen begynder den varmeste årstid på søndag.

Her er vores bud på de ti premierefilm i juni, juli og august, som vi tror sælger flest billetter i 2014.

Klik på titlen for at læse mere og se traileren.

Sådan træner du din drage 2
I 2010 solgte etteren 254.000 billetter, og det var en imponerende bedrift for en animationsfilm med et ukendt univers (hvis man altså ikke havde læst bøgerne i forvejen). Fortsættelsen er mindst på højde med den første film (læs vores reaktion på filmen i Cannes), og denne gang eksisterer kendskabet til Hiccup og Toothless allerede på forhånd. Seriens liv kan komme til at ligne filmene om Gru. Her solgte Grusomme mig 2 27 % flere billetter end originalen.


Kapgang ©Bjørn Bertheussen
Kapgang
En dansk film af Niels Arden Oplev er som regel et hit. Drømmen og To verdener solgte henholdsvis 408.000 og 312.000 billetter, og hans kommende film, baseret på Morten Kirkskovs roman fra 2010, ligner endnu en succes. Anders W. Berthelsen og Sidse Babett Knudsen er på rollelisten i komediedramaet om ungdom og opvækst i 1970erne.


Transformers: Age of Extinction
Transformers: Age of Extinction
Vi forventer et spring fra 300.000-billetters film som ovennævnte til 3. pladsen, hvor vi har placeret Michael Bays fjerde film om Optimus Prime og hans mekaniske venner. De første tre film solgte mellem 150.000-175.000 billetter, og det ligner et billetsalg på samme niveau. Tilføjelsen af Mark Wahlberg kan måske resultere i en ny dansk Transformers-rekord.


Flyvemaskiner 2
Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen
Den første film var egentlig produceret til hjemmeformater men solgte alligevel 167.000 billetter i biografen. Siden har danske børn taget Dusty og Co. til sig (som det ofte sker med Disney-karakterer), og mon ikke det fortsætter. Særligt når 2014 ikke byder på nogen animationsfilm fra det beslægtede Pixar-studie.


Abernes Planet: Revolutionen
Abernes Planet: Revolutionen
Hypen er vokset gevaldigt, siden første reboot af abeserien fik premiere i 2011. Filmen solgte 108.000 billetter, men vi tror på mere i anden omgang. Alt fra filmen ligner mere eller mindre fantastisk sommerunderholdning af den mørke slags.


Lev stærkt ©Henrik Petit
Lev stærkt
Seriøse danske dramaer til en ung målgruppe har tidligere været populære. Særligt hvis de er gode og instrueret af Christian E. Christiansen. Instruktørens tidligere ungdomsfilm har solgt 110.000 (Råzone) 101.000 billetter (Dig og mig).


The Expendables 3
The Expendables 3
103.000 og 99.000 billetter. Så mange danskere indløste billet til de to første film med Sylvester Stallone og alle de andre afdankede actionstjerner (der slet ikke er så afdankede, når det kommer til stykket). Denne gang er rollelisten endnu større, og vi forventer det samme af eksplosionerne.


Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy
Sommerens største dark horse er udstyret med en afvæbnede, selvironisk trailer. Hvis den afspejler selve filmen, ligner det en markant anderledes Marvel-film end sædvanligt. Indtil videre er vi store fans, men spørgsmålet er om de alternative, og relativt ukendte, superhelte kan sælge billetter.


Cykelmyggen og Minibillen ©Dansk Tegnefilm 2
Cykelmyggen og Minibillen
Animationsfilmen om Cykelmyggen Egon fra 2007 solgte 118.000 billetter. En ganske imponerende bedrift og som sommerens eneste danske tilbud til børn har fortsættelsen en betragtelig målgruppe helt for sig selv.


22 Jump Street
22 Jump Street
Listens syvende fortsættelse genforener Jonah Hill og Channing Tatum efter 21 Jump Street, der i sommeren 2012 solgte 73.000 billetter. I mellemtiden er begge skuespillere blevet endnu større navne, og derfor tror vi på flere billetter til gensynet.

Enig i vores bud? Eller tror du mere på helt andre film?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine-Gurluser/1074860

Hvorfor skulle Kapgang blive nogen stor film, den ser kedelig og intetsigende ud. Og resumeet virker bekendt og som noget vi nogenlunde har set før (Konfirmations tingen får den til at skille lidt ud). Den eneste af filmene jeg helst vil være fri for!
Synes også at danske film virker ens på mange måder, og derfor springer jeg altid over når veninderne spørger om jeg vil med, og så kan jeg huske at jeg var lige ved at falde i søvn under Dømmen....!

KK

der kommer så mange fede film i år at det er en ren fornøjelse for alle filmelskere..
men der er intet jeg ser mere frem til end min yndlinge nemlig Ninja Turtles!! :)

anna-marie

Jeg kan ikke gøre for det,men jeg er altså bare totalt vild med drengerøvsfilm! Og så bliver det Lev stærkt.

Mikkel Poulsen

Mine valg er Dawn Of The Planet Of The Apes 2 samt Guardians Of The Galaxy, og helt sikkert Herkules samt Jupiter Ascending!

S. Rico

Selvfølgelig skal man se Guardian of the Galaxy og Planet of the Apes 2 på et store lærred. Disse to har jeg meget store forventninger til.

De andre bliver no go i første omgang.

Men jeg ender nok med at se Expendables 3 og Sådan træner du din drage 2 på DVD.

Resten er jeg ligeglad med. Og det er nærmest chokerende, at der bliver lavet en Planes 2 - og så til biografpremiere! WTF!

dippegalantuser/922792

...at Guardians of the Galaxy er på niveau med X-Men. Så er det et sikkert hit.

Abe 2 ser foruroligende fed ud og hvis den holder niveauet fra etteren, bliver det også et stort hit. Faktisk har flere af mine venner proklameret at den SKAL de se i biografen, netop fordi de har set etteren. På dvd...

Transformers er et stensikkert hit, selvom jeg er meget i tvivl om hvorvidt den rent faktisk bliver værd at se. Jeg afventer andres dom og skal muligvis ikke se den i biografen.

De animerede børnefilm, Kapgang, Lev Stærkt Expendables og Jumpstreet springer jeg helt sikkert over i biografen. Ingen af dem er en hundremand værd for mig alene i biografentréen. Og det er sandsynligvis kun Expendables, Jumpstreet (begge til en drengerøvsaften), samt Kapgang, jeg overhovedet får set på et eller andet tidspunkt.

Ligesom Maria mangler jeg også Edge of Tomorrow på listen. Den har premiere i næste uge og vil sikkert trække en del i biffen. Jeg synes den ser cool ud, også selvom der er visse brugere på dette site, der sammenkæder alt Tom Cruise laver af film med hans tro.

Maleficent mangler også på listen over store film. Jeg skal ikke selv se den i biffen, men kan forestille mig at den nok skal trække i folk, med det reklamebudget den har.

Locke kan også blive et surprise hit. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af den, men traileren er meget interessant.

A Million Ways to Die in the West er slet ikke min stil, men Ted var et kæmpe hit, så det bliver denne nok også.

The Double skal jeg selv se og jeg tror at den har potentiale over en længere periode. Ikke til at blive en kæmpe blockbuster, men til at blive et gedigent hit.

Jupiter Ascending ser ikke vild ud, men det er med Channing Tatum, så alt kan ske.

Hercules ser umanerlig ringe ud i min optik, men den slags film trækker altid et vist publikum i biografen. Og den skal nok tjene penge.

Lucy synes jeg - derimod - ser interessant ud og den er vi en flok, der skal ind og se. Bliver den et hit? Sandsynligvis ikke.

Og endelig, som rosinen i pølseenden, har vi Sin City 2. Den har lige akkurat premiere til sommer, nemlig i slutningen af august. Den kender jeg ingen, der ikke skal ind og se, så den tror jeg bestemt bliver et kæmpe hit!

Maria

Jeg tror ikke på Kapgang desværre - den ser ikke interessant nok ud.

Børnefilmene skal jeg ikke kunne udtale mig om. ;)

Jeg tror at Edge of Tomorrow også er et godt bud på en sommer blockbuster, samt de to boblere A Million Ways to Die in the West og Bad Neighbors.

Lidt tam sommer desværre, men sådan er det når der er VM i fodbold. ;)

dippegalantuser/922792

Listen mangler også Maleficent, Jupiter Ascending, Hercules og Sin City 2. Jeg tror ikke så meget på de tre første, men de skal nok komme til at tjene penge. Den sidste - Sin City 2 - når lige at få premiere i august og den skal nok blive et kæmpe hit.

Maria

Jeg overvejede også at tage Maleficent med, men valgte den fra, fordi den i princippet har premiere i maj, men det er vel i bund og grund en sommerfilm.

Jeg er meget i tvivl med Jupiter Ascending og Hercules. De kommer klart til at tjene penge, men kan måske begge floppe, vi må se hvad det ender med. Jeg skal se dem begge uanset hvad. ;)

Sin City 2 skal nok også klare sig ganske fint.

dippegalantuser/922792

...ser ud til at få budgetter lige under de helt store film, så du har bestemt ret i at de kan floppe. Spørgsmålet er så hvordan man definerer et flop?

Jeg tror nok at de to skal trække en del af popcorn-publikummet (ikke ment nedladende, blot beskrivende) i biografen. Den ene fordi den har Channing Tatum og er et eventyr, den anden fordi den minder om "of the Titans" filmene, der - trods at de var umanerligt ringe - indtjente over 800 millioner dollars til sammen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Grete

Jeg elsker bare Batman, så fed en historie.

1 dag siden
Heine

Tak for deling!

2 dage siden
Jimmy

Endelige en RIGTIG Disneyfilm, og ikke en kopi ala Live Action! Jeg glæder mig til at se den!!

4 dage siden
Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

1 uge siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

1 uge siden

Aktive debatter