Cookie- og Privatlivspolitik

Warrior

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
| |
Warrior
|

Filmen 'Warrior' har Tom Hardy (Inception) og Joel Edgerton (Animal Kingdom) i hovedrollerne.

Tommy (Hardy) er den yngste søn af en alkoholiseret tidligere bokser (Nick Nolte), som nu træner op til en kamsportturnering. En turnering, der betyder, at han må slås med sin storebror (Edgerton).

'Warrior' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
5.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik

Fed film!

Lukas

Det her er normalt ikke en film for mig, men god dammit jeg nød den, helt ned ril de mindste detaljer uheldigt at jeg kedet mig hen imod slutningen.

Wayne

En gang imellem dummer biograferne sig grusomt. Det skete med Taken - og det skete også med denne.

Man skal ikke fundere alt for meget over sandsynligheder, mens man ser filmen - så mister den nemt sit tag. Men tager man den for den kamp - særligt den familiemæssige, så er der masser af følelser på spil.

Det handler meget om tilgivelse og skyld - og overlevelse.

Tom Hardy er perfekt, som den fåmælte hemmelighedsfulde bror med masser af indre dæmoner - og Nick Nolte havde fortjent en Oscar, for bedste birolle.

Hr. Andersen

Hvis jeg er ved at gå død i træningen så smider jeg den her på og hver gang kommer man i stødet til at ville igang igen.

God og underholdende film og godt trænet op af Hardy!

S. Rico

En film om to meget forskellige brødre, der begge har et talent for at slås i ringen, og som har temmelige mange problemer i bagagen fra deres opvækst og ungdom. Hmm, har vi ikke lige set den film? Nå, ja - The Fighter.

Warrior er dog en helt helt anden film. Ud over at den er ren fiktion, hvor The Fighter var baseret på virklige personer - så er Warrior langt mere rå og actionfyldt.

Warrior er uden tvivl den bedste kampsportsfilm jeg kan mindes at have set. Og det hænger selvfølgelig sammen med de super gode præstationer af især Tom Hardy og Nick Nolte.

Tom Hardy er som skabt til denne rolle. Hov! Det sagde jeg også om hans rolle i Lawless. Måske fordi denne indadvendte rå type bare klæder ham utrolig godt. Tom Hardy er "The Warrior".

Selve kampscenerne i ringen var langt over gennemsnittet for denne type film. Ikke så forudsigelige, som de plejer at være. Den ene semifinale gik i hvert fald ikke som jeg havde regnet med.

Teknik vs. brutal force. Hvad er bedst? Selv om god teknik utvivlsomt er godt at have, så forekommer det lidt for urealistisk, at en næsten utrænet fighter kan klare sig så godt. Det er nok også min eneste anke mod denne fabelagtige film.

YabadabadooOooo

Jeg har harft denne film liggende i en evighed, indtil jeg endelig satte den på.
Vidste den skulle være rigtig god, men troede faktisk at det ville være en klassisk fighter film..
Havde ikke regnet med at det vare en fighter film med en underliggende fantasisk storyline, med noget på hjertet.. Den følger ikke den kitchet storyline som mange fighter film har (sagt med største respekt for kitch).. På det plan minder lidt om Million dollar baby,, også på det dystre amerikanske working class miljø...
Den er super smukt filmet( vinklerne, coloring, klipningen).. It is ace!!

Min favorit scene er uden tvivl, den hjerteskærende scene i hotel værelset.. Nolte spiller eminent!!!
Og den måde Hardy formår at spille rå vrede,, som en ophedet tyr,, er skuespil når det er bedst..
Jeg fristede min mor til at se den,, pga. min ophedet forklaring af filmen, under og bagefter.. Skal lige pointeres at min mor kan ikke lide, hverken Amerikanske film eller kamp film,, ha ha...:..

Lars Michael

En meget stærk film der har det der skal til. godt spillet af Tom Hardy.

Bente

Rigtig god film om to brødres kamp med livet. Skildret i et miljø hvor man kæmper i et bur. Men på trods af det er der mange følelser og rørende øjeblikke. Forstår simpelthen ikke hvorfor den aldrig fik chancen i biografen.

Anonymuser/0

Der er ikke nogen bedre følelse end når man bliver så berørt og medtaget af en film som man ikke havde regnet med ville blæse en omkuld.

Det er ikke længe siden jeg så Warrior for første gang, og blev i princippet kun tiltrukket af at Tom Hardy havde en af hovedrollerne. Filmen havde fået flotte anmeldelser men havde også en del modstandere på IMDB der kaldte den kedelig. Så, for at være helt ærlig... Jeg regnede med at den ville være kedelig. Film der omhandler sport har aldrig sagt mig noget, måske med den ene undtagelse af The Fighter som fik flere Oscar-nomineringer tilbage i 2010, og velfortjent vandt et par stykker.

Der er en del grunde til at jeg ikke rigtig har meget til overs for Oscar-uddelingen. Og nu har jeg en ny grund. Warrior burde uden tvivl have vundet i 2011, og fået en del flere nomineringer. Jeg elsker The Fighter, men Warrior er så overlegen en film på mange punkter. Det er en af de mest rørende og enkle film jeg har set i rigtig lang tid. Instruktionen, skuespillet, musikken... Flawless.

Og Warrior har muligvis en af de bedste slutscener jeg nogensinde har set.

For det første er historien, i modsætning til The Fighter, meget straight forward og enkel. Vi følger to brødre, Brendan og Tommy der har hver deres grund til at kæmpe i den hårde MMA-turnering SPARTA. Begge brødre har deres følelsmessige bagage efter en hård barndom med en alkoholiseret far (spillet eminent af Nick Nolte, der fik en velfortjent Oscar-nominering) og deres skyldfølelse og bitterhed over de valg de har taget.

Skuespillet i filmen er fejlfrit, og det er der filmens styrke ligger.

Tom Hardy burde have fået en Oscar for denne rolle. Han var helt fantastisk, især i filmens sidste scene. Tommy var uden tvivl den karakter jeg havde mest medlidenhed med. Det var hårdt at se en person der var så ødelagt af både vrede og bitterhed mod sin far såvel som sin bror, og derudover psykisk påvirket over sine oplevelser i Irak hvor han vidnede næsten alle sine venner blive dræbt. Men det var endnu hårdere at se ham bryde sammen da han møder sin bror i kamp til sidst, og samtidig se ham endelig begynde at give slip på sin vrede mod både sin far og bror i to af filmens bedste scener.

Som sagt før var Nick Nolte også eminent. Muligvis den bedste præsentation i hele hans karriere. Sammenspillet mellem Nolte og Hardy var helt eminent og deres scener sammen var så utrolig stærke.

Joel Edgerton som Brendan var ligeledes fremragende, og selvom han ikke var en ligeså interessant karakter som Tommy, var stadigvæk utrolig sympatisk. Yderst velspillet.

Jennifer Morrison som Brendans kone Tess var skøn. Jeg var virkelig glad for den karakter. ENDELIG en kvinde der reagerede realitistisk men sammentidig var så sympatisk, at man ikke kunne andet end at holde af hende.

Alle resten af filmens karakterer var ligeledes sympatiske og mindeværdige. Især Brendans træner og eleverne fra skolen han er lærer på.

Men det bedste ved Warrior er slutscenen. Den sidste kamp mellem de to brødre er noget af det hårdeste og mest rørende jeg har set i lang tid. Akkompineret af The National's triste men utroligt smukke sang "About Today", og utroligt skuespil fra Edgerton og Hardy fik virkelig tårene til at pible frem. Hardy's karakter der endelig bryder fuldstændig sammen og udtrykkene i de to brødres ansigt da de står face to face, helt forslåede og med tårer ned af kinderne.

Den scene var sådan et hårdt slag i maven. Som en pige der aldrig i hele mit liv har interesseret sig det mindste for sport, har jeg virkelig aldrig været så medrevet af en kamp som i Warrior.

Havde den klichéer? Ja. Var det en lang film som nogen kan finde kedelig? Ja. Men jeg kan ikke anbefale nok at give denne film en chance. Jeg er i hvert falf glad for at jeg gjorde... For nu har min lille gruppe af "Favorite films of all time" et nyt medlem :)

SMOjr

Jeg havde kun hørt meget lidt om Warrior, og derfor havde jeg ingen forventninger til den, da jeg en dag så den hjemme hos en kammerat – jeg var fanget lige fra begyndelsen af! Denne enormt rørende og medrivende historie om 2 brødre, deres forhold til hinanden, deres far og til den ultimative kampsport taler for sig selv. Alt hvad denne film har at byde på fungerer til fulde, og den tager en med storm! Særligt bemærkelsesværdigt er skuespillet og den atmosfære de bærende roller bringer ved deres præstationer, selvom de faktisk sjældent står overfor hinanden. Sublimt spillet af Joel Edgerton, altid fabelagtige Nick Nolte og ikke mindst Tom Hardy – som virkelig får givet os en forsmag på, hvad vi kan forvente af ham som Bane i The Dark Knight Rises. Hvis ikke nogen af jer har fået set dette yderst vellykkede stykke filmkunst, så skynd jer at få det gjort – det kan jeg simpelthen ikke understrege nok – hold fast for en filmoplevelse i særklasse!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.