Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Hende

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo med en melankolsk grundstemning. Den præges i høj grad af hovedfigurens triste og alvorsfulde sindstilstand, og der er enkelte scener med gråd, konflikt og psykisk smerte. Nogle scener har også et seksuelt indhold, men dette kommer primært til udtryk på lydsiden. Fx har hovedfiguren i én scene telefonsex med en kvinde, og vi hører kvinden stønne længe og højlydt indtil hun får en voldsom orgasme. På grund af filmens triste og alvorsfulde grundstemning, samt det lejlighedsvise seksuelle indhold, vurderes den at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Her
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Hende' handler om den introverte Theodore Twombly, der lever af at skrive kærlighedsbreve for folk, der har svært ved at udtrykke følelser.

Theodore er netop kommet ud af et langt forhold og er både ensom og smådeprimeret. For at komme videre med sin tilværelse køber han et operativsystem, der tilbyder et intuitivt ”væsen”, som er skræddersyet til sin bruger.

Langsomt begynder Theodore at knytte sig til dette underholdende, varme men alligevel kunstige væsen ved navn Samantha, og venskabet udvikler sig til et anderledes kærlighedsforhold.

Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation.) har med ’Hende’ drejet endnu en original historie, der, foruden at handle om kærlighed, udforsker den moderne identitetsfølelse.

Jonzes manuskript vandt en Golden Globe, og derudover har de to hovedrolleindehavere, Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson, høstet stor ros for deres præstationer. Sidstnævntes er vel at mærke udelukkende en stemmepræstation.

Filmen modtog en Oscar for Bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (191 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hende' er en romantisk komedie med kant [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Spike Jonzes noget nær geniale film 'Hende' [...]" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Hende' er bragende godt tænkt og om muligt endnu bedre udført. Jonze har skabt endnu en kommende kultklassiker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ikke siden 'Being John Malkovich' har Jonze været så original, og det siger ikke så lidt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hende' er en topbegavet og ultracool film om den verden, vi er ved at bevæge os ind i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der findes få gode film om kunstig intelligens. 'Hende' er en af de bedste." (Bo Green Jensen)

 • Radio24syv

  "Mine venner og kolleger vil elske denne film, men den efterlod mig fuldstændig kold." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niklas B. Luu

Tænk at jeg tog så lang tid om at skulle se den, men hold da op en oplevelse.
Virkelig rørende handling, og genial skuespil og voice-over fra Scarlett, Vil virkelig anbefale denne film til dem som stadig ikke har set den

Kurt

Jeg havde fået gode anbefalinger fra andre, inden jeg så denne film. Derfor havde jeg temmelig høje forventninger forinden, og dette er ikke den bedste måde at se en ny film på...

For så kan man ikke andet end blive skuffet over resultatet!

Men stik i mod hvad der plejer at ske, så var jeg vildt overrasket over plottet og ikke mindst præstationerne i filmen. Det er bestemt en film der fortjener opmærksomhed, også fordi den stiller skarpt på en problematik, som er yderst relevant i dagens Danmark.

FilmReview.dk

Spike Jonze leverer et flot, æstetisk filmværk hvis historie bygger på en meget original og samfundsrelevant idé. Handlingen formidles på en enestående fin og skrøbelig manér, solidt understøttet af dygtige Joaquin Phoenix, og billedsiden er omsvøbt i tiltalende pastel-farver. Filmens idé synes dog ikke at blive forløst til fulde, hvilket er rigtig ærgerligt.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Flou

Intet mindre end fantastisk! Kunne ikke sige andet end wow da jeg forlod salen. Den giver et skræmmende, men fascinerende bud på en fremtiden hvor teknologien har taget overhånd. Spike Jonze skaber en hel ny verden og det var en fryd at være en del af af det for et par timer. Joaquin Phoenix gør det vanvittig godt.

Klavs

Dette er en film om alt Microsoft gjorde forkert, da de lavede Windows 8, og hvor dejligt det ville være, hvis de havde lavet "OS 1 - Samantha edition" i stedet.

Det er en virkelig god film om et computer-menneske forhold, og det er faktisk ret sjovt meget af tiden, selvom filmen er lige vel lang.

Jeg synes, at filmen lukker lidt for mange døre mod slutningen, og jeg havde foretrukket en meget mere åben slutning. Jeg havde også foretrukket, at Theodore havde haft en meget mere ensom og følelsesmæssigt beskadiget personlighed. Men bortset fra det - så er det en film, der giver stof til eftertanke. Og både Joaquin Phoenix og måske især Scarlett Johansson gør det rigtigt godt.

Marlene

I starten da jeg læste om den, tænkte jeg -knock-off. Noget jeg helt sikkert har set før!
Heldigvis blev jeg positivt overrasket!
Der går ikke lang tid, før man forstår hovedpersonen!
Filmen er simpelthen et mesterværk, og har man ikke set filmen endnu, så sæt i gang!
Den har i hvert fald mine bedste anbefalinger.

Louise M.user/521838

"Her" er en fin lille perle af en film. Joaquin Phoenix er, som altid, suveræn i sin rolle, og Scarlett Johansson (hvis rolle må have været en kæmpe udfordring) klarer den også til UG. Miljøet i filmen kan beskrives som "70'er kitsch møder fremtiden", og dette synes jeg fungerer super godt! Filmen kan klart anbefales, både pga. historien og skuespillet, men også pga. dens samfunds-relevans.

Helleuser/291661

Ja, jeg ved min overskrift er en kliché. Men det synes jeg desværre også, formlen for Hende er. Vi har set samme opskrift på opbygning og plot før. Men når det så er sagt, er resten af filmen meget original. Stemningen, atmosfæren og alt dét, der skaber et spændende univers. Og skuespillet er flot!!

Marta

En af de bedste film, jeg nogensinde har set. Bitter-sweet, med en kæmpe præstation af Joaquin Phoenix og en fantastisk rolle af Scarlett Johansson. Selve Amy Adams magter¨opgaven og er faktisk ret god i sin rolle ;) Kan varmt anbefales til alle, vores fremtid kommer jo til at se sådan ud ;)

Thomas

Jeg var nervøs, da jeg skulle ind og se Hende. Det er film jeg har ventet med enorm spænding. alene at jeg skulle vente 3 måneder i forhold til USA var træls, men rygter om at den ikke kom i danske biografer og hvis den gjorde, kun i få udvalgte. til min store forfærdelse var den ikke på programmet i Odense på præmieredagen og jeg forbandede byens biografter langt ind i helvede. men et lille lys i mørket blev tændt da Biocity alligevel fik den på ugen efter, men kun 1 forestilling om dagen og kun kl. 11.30 :S men i dag skulle så endelig være dagen, hvor jeg fik at se om den kunne leve op til forventningerne. svaret er et rungende JA!!!

jeg kan ikke anmelde denne film uden at gøre et par ting klart først. Jeg har 2 lister når det kommer til bedste film nogensinde. en er til action/scifi/fantasy/superhelte/gyser. den anden er drama/thriller/komedier/dokumentarer.

Selvom Hende foregår i en ikke nærmere bestemt fremtid, hvor teknologien er en del længere fremme end nu, så hører den stadig til i kategori 2. der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at vi snart vil få styresystemer vi kan tale og interagere med. Her tager filmen et skridt længere og giver os et AI der kan lære og FORSTÅR menneskelige følelser. Vores hovedperson Theodore er en knækket mand der er ved at gå til grunde i ruinerne af hans forliste ægteskab. T lever af at skrive personlige breve for andre mennesker(vi har åbenbart ikke tid til følelser i fremtiden) mens T er mester i at formidle andres følelser, så er han ikke god til at ytre signe egne. En da ser den nu mere og mere ensomme T en reklame for at nyt AI styresystem og beslutter sig at købe et. AI'et er lige fra installationen det friske pust T havde brug for. AI'et navngiver sig selv Samantha og er fra første ord glad og lærelysten. T's daglige interaktion med S får ham til at live op og rydde op i hans liv og en spirende kærlighed opstår mellem de 2, men er det overhovedet muligt at elske noget der ikke eksistere fysisk? se filmen og dan jeres eget svar.

Jeg elsker denne film og faldt selv pladask for Samantha(stemme af Scarlett Johansson) den varme, nysgerrighed og levelyst hun ligger for dagen kan man kun blive betaget af. Theodore(spillet af Joaquin Phoenix) spiller mesterligt den ensomme nedbrudte mand. jeg ser meget af mig selv i hans karakter og ville sikkert vælge nøjagtigt som han gør i filmen.

Hvis vi alle kunne skabe vores perfekte partner i cyberspace ville vi så overhovet have brug for virkelige relationer? kan vi undvære den fysiske menneskelige kontakt? mit svar er hellere et AI end total ensomhed, men helst et IRL forhold med alle de fejl, konflikter og ikke mindst fysiske kontakt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.