Cookie- og Privatlivspolitik

Pompeji

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende grundstemning. Den indeholder talrige voldelige scener - mennesker i nød og kampe med håndvåben, hvor vi både oplever voldsmændene og deres ofre. Bl.a. ser vi et barn, der overværer sine forældre blive hugget ned med sværd, dynger af lig og dræbte hængt op i træer. Vi overværer i et længere forløb, hvordan en central person bliver pisket. Efter mange gladiatorkampe med talrige døde udvikler filmen sig til en katastrofefilm, hvor vi ser mennesker flygte i panik, knuses under sten, drukne eller blive antændt af ild. Skønt filmen udspiller sig fjernt fra nutiden, vurderes det, at den vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
01.05.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pompeii
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 3D, 2D
|

Filmen 'Pompeji' handler om Milo (Kit Harington), der er en tidligere slave fra England, som nu er blevet gladiator i den romerske by Pompeji. Han forelsker sig i den smukke Cassia (Emily Browning), som er datter af en rigmand og ufrivilligt forlovet til en korrupt romersk senator.

Men byen ligger for foden af vulkanen Vesuv, og den går uden varsel i udbrud. Lava, sten og aske begynder at regne ned over byen, og bygninger smuldrer, mens jorden skælver. Milo må kæmpe sig gennem de panikfyldte gader for at redde sin elskede Cassia og få dem væk, inden byen og dens indbyggere bliver begravet levende.

’Pompeji’ genskaber den legendariske naturkatastrofe, som begravede byerne Pompeji og Herculaneum og omkring 16.000 mennesker i år 79. Begivenheden er en oplagt ramme for en katastrofefilm, og det er da også en garvet action-instruktør, der har fået opgaven.

Paul W. S. Anderson har nemlig tidligere skrevet og produceret alle Resident Evil-filmene samt instrueret tre af dem. Hvis du føler, du kender Kit Harrington, der spiller hovedpersonen Milo, er det formentlig som Jon Snow i hit-serien ’Game of Thrones’, hvor den unge skuespiller har opbygget erfaring med sværdkamp. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
3.5
2.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] alt i alt har vi måske at gøre med Paul W. Andersons bedste film. Ikke at det siger så voldsomt meget mere end 'boom', 'crash', 'knæk' og 'bræk'." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Pompeji' er ikke nogen decideret dårlig film. Især første halvdel er rimelig underholdende. Man har bare set det hele før - og bedre." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] det er altså svært at lade være med at grine, mens absurditeterne hober sig op." (Hans Bjerregaard)

 • Politiken

  "[...] 'Pompeji' er et markant skridt opad bakke for den 49-årige englænder Paul W. S Anderson, der imponerende konsekvent har specialiseret sig i effektpumpet action med minimal hjernemotion." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Denne ureflekterede og naive reproduktion af for eksempel floskler om kærlighed og voldsdyrkelse pakket ind i voldskritik bliver faktisk underholdende i al sin dumhed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Dramaet får i hvert fald på alle tænkelige tangenter, så man ikke i mange sekunder ad gangen kan filosofere over de i døden så livagtige skikkelser fra Pompeji." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen skjult dybde i 'Pompeji', men suget sætter i maven, da askeflagerne flyver i 3D." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrin

En fantastisk film. Ser man bort at der har været mange "hårde" szener, så har det været en hel fantastisk film. Dog har været tiden jo så grusomt, at man til gengæld kun kan sige, at filmen giver et godt indblik i det romerske rige og dens foretagen... Desuden imponerende billeder af vulkanudbruddet og en god historie. Anbefales højt. KH. Katrin

JB007

Den ser da rimelig lovende ud

KittensAreGreatuser/1060949

Filmen er god og flot lavet, og har nogle dejlige mavemuskler, men det er ikke en A film. Men er man glad for Kitt, som også er med i GOT, så skal man se den, da han er uber dejlig i den.

Katrine

Det er helt klart en fed action film, med galdiator kampe og en helveds masse fede effekter, men så er det så også kun det.

Effekterne er virkelig fede og rigtig flotte, men så virker det som om at der derimod er sparet lidt på manuskriftet.

Det er helt klart effekterne både i kampene og ved udbrudet som redder filmen, og gør den fangende. Selve historien i filmen er rimelig kedelig.

Sanner

Jeg var inde og se den med min mor og far og kæreste, der var meget delte meninger om film. Min far var meget skuffet over kvaliteten i filmen, som han sagde mega fede effekter men de kommer ikke ordenligt til udtryk i film, min far synes den var gryndet.
Samtid var jeg den eneste der aldrig, havde hørt om Pompeii situationen/eventyret. Og jeg føler dermed at filmen var fantastisk, rent historie mæssigt, mens min familie og kæreste, var meget skuffet. Som min kæreste sagde alt for meget Spatacus og kærlighed og for lidt om selve udbruddet med vulkanen.
Jeg er meget begejstret over film, men jeg vil anbefale dem som kender historien om Pompeii, skal IKKE se filmen, for så bliver man skuffet og måske en smule sur og mangl på detalje.
Jeg vil give den 4 stjerner ud af 5. Min far 2 1/2 stjerne ud af 5. min mor giver den 4 stjerne ud af 5. Min Kæreste giver den 3 1/2 ud af 5.

Jørgenuser/391207

Fantastisk godt lavet film

Mikkel Poulsen

Helt sikkert en film jeg skal smutte forbi biografen og se. Jeg elsker gamle Romerske historier samt byen Pompeji, jeg har selv været der så selvfølgelig skal filmen ses opleves i vaske ægte romerske 3D sandal! ;)

Simone

Det her bliver dejligt for fans af "game of thrones"!

Mikkel Poulsen

Inde på IMDb står der 105 min for Pompeji, så er det 102 eller 105 min filmen spiller ?

Mikkel Poulsen

For Pompeji er 1 t og 42 min! 102 min i det hele, ekslusiv reklamer self! ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.