Cookie- og Privatlivspolitik

Avatar

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.12.2009
| |
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Avatar 3D
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D - Special Edition (uden undertekster)
|

James Camerons 'Avatar' foregår på den fremmedartede og tryllebindende måne kaldet Pandora, hvor der lever mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Denne fremmede verden er rig på fantasifulde landskaber, væsener og ukendt beplantning. Mennesker kan ikke ånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer.

Jack Sully, en tidligere soldat, kastes i filmen, i skikkelse af sin avatar, ud på dannelsesrejse gennem Pandoras forunderlige verden.

Filmen har været mere end 14 år undervejs, og det er Camerons første fiktionsfilm siden 'Titanic' (1997).

’Avatar’ vandt tre Oscars: Bedste visuelle effekter, Bedste cinematografi og Bedste art direction.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11438 votes)
5.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ikke desto mindre ville man være et gnavent skarn, hvis man ikke lod sig forføre af denne fantastiske film, der underholder os mere storslået, end vi nogensinde er blevet det før." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Cameron vil tilsyneladende gerne invitere hele familien i biografen, alligevel er produktionen ikke nogen familiefilm, dertil er den ganske enkelt for voldelig, og hele filmens slutning forløses i lækre og drabelige krigsscener, der på drengerøvsmaner underminerer filmens opbyggelige budskaber." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Der er scener i denne film, der er så fantastiske, at de får 'Ringens Herre' til at ligne 'Far til Fire på Bornholm'.Med sin økologiske science fiktion film sætter canadiske James Cameron en helt nye standart for digital meddigtning. 'Avatar' sætter helt nye boller på Hollywood suppen!" (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Men trods indvendingerne er ’Avatar’ selvfølgelig en af de film, man skal se. Især hvis man lader være med at tænke for meget over tingene. Eller forventer troværdige karakter. Om ikke andet har Cameron vist, hvor virtuost 3D-formatet kan bruges. Og man kan så blot håbe på, at andre formår at udnytte det til nogle mere originale fortællinger." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "På en måde handler filmen hinsides al sin naivitet, sin virtuositet og sin dobbeltmoral dog mere end noget andet om sig selv, om selve det at befinde sig i biografen. Med planeten Pandora som det håndfaste symbol på en fremmed, magisk verden, som man for en tid kan forsvinde helt ind i - og efterhånden slet ikke har lyst til at forlade igen." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Faktisk ville Camerons ferske blanding af drengebogsromantik og øko-prædiken slet ikke være til at holde ud, hvis ikke det hele altså havde set så fabelagtig godt ud og ikke havde udspillet sig i et tempo, der er konstant højt, men aldrig tomt opgejlet." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Som filmkunst betragtet er Avatar ikke dårlig, men i en kategori for sig selv. Som stumfilm eller kørende forlystelser. Der er slet ingen grund til, at filmen skal vare tre timer og koste halvanden milliard kroner. Det lykkes at blande live action og animation. En hidtil uset dybdevirkning afstedkommes, men det hele kunne være fortalt med enklere midler af et hvilket som helst animationsfirma." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kasper

Det er helt klart den flotteste film jeg nogensinde har set, den vil jeg helt klart anbefalede at se, især i 3D.

Thomas

Mange har sagt, at det ikke behøver at have en original historie for at være en god film, og de har ret. Det, som jeg hader ved filmen er bare, at den giver sig selv ud for at være åh så original. For mig er special effects ikke nok hvis jeg gerne vil blive grebet af en film. Karaktererne er så kedelige og blanke, og skurken er simpelt hen så cliché så det er til at brække sig over. Og så varer filmen alt alt alt for længe. Det der gik mig på nerverne var også den helt latterligt høje ros filmen fik. Folk kaldte det den bedste film nogensinde, og at den fik Ringenes Herre til at ligne noget lavet af en otte-årig. BULL...SHIT!!!
Der var aldrig nogen kemi mellem karaktererne, og jeg kunne se alt komme lige fra starten af.

Star

Gode effekter og godt lavet med flotte farve

Miss Hearts

Det er længe siden jeg var inde og se Avatar i 3d ! Det var en fantastisk flot film med vidunderlige effekter og en okay handling. Man identificerede sig trods alt med disse fantasi-figurer. Vil gerne se den igen engang.

FoodProcessor

Generelt er det en god handling. Det som mest imponerede mig var ikke skuespillet, men de smukke billeder og farver. Måden Na'vi'erne er lavet på blev jeg også fascineret over.

Jeg følte ikke at filmen var langtrukken, så jeg kan sagtens anbefale den! Det er en oplevelse, og den behøves nødvendigvis ikke at ses i 3D.

The Other Account

Efter lang tid på bagen, er Camerons største projekt, endeligt færdigt. Men mon de mange år, har været vente tiden hver? Fra trailerens syns vinkel, og udfra nyheden at filmen kommer i 3D, lyder det som noget man godt kunne se frem til. For James Cameron kan jo sit kram med Blockbustere, der fint involvere publikummet i både overnaturlige og realistiske historier. Og her mener jeg også 'Avatar', for det er en sindsoprivende eventyrfilm, hvor filmkunsten overrasker på utroligt mange måder. F.eks. filmen udspiller sig på en utroligt fiktiv og tankevækkende historie, hvor kombineringen af en lidt Braveheart/Pockahontas-agtige stil fint fungere, og selvom filmen ligner noget vi har set før, så er det overraskende hvordan Cameron hele tiden har fokuseret sig på sin egen film, selvom historien ikke virker nytænkende. Men nu kommer jeg til det allerbedst. Den billedmæssige del, i min anmeldelse. For at opleve denne 100% rene science fiction film i 3D, var virkeligt billetprisen værd. For der er knald på de farvede øjeblikke fra start til slut, der i alt skaber et festfyrværkeri af flotte effekter i alle mulige farver, og oplevelsen f.eks. at få jord sparket i hovedet, var uforglemmeligt og suverænt. Men bag genrens ydre, gæsteoptræder der også andre velfungerende genre, som f.eks. drama, romantik og action, så der er både noget for drenge, piger, kvinder og mænd undervejs. Skuespillerne var også meget gode, specielt Sam Worthington´ præstation som filmens hovedperson Jake Sully, var vældig overaskende. Zoe Saldana var okay som Na'vi kriger prinsessen Neytiri.
Men desværre er 'Avatar' ikke en sekstjernet værdig film, for man skal virkeligt have et stort hjerte for sci-fi genren, før denne film vil kunne sætte sig i det høje hjørne. Til gengæld er det en glimrende sci-fi film, som uden tøving fortjener fire stjerner!

TrinePanuser/878389

En fantastisk film om et spændende univers. Udelukkende en af mine favorit film til dato :)

Mathilde

Fascinerende og fantastiske flotte billeder! En helt igennem gennemført pastiche af Pocahontas.

meee

det er en af de mest igennem lavede film set til dato! men historien kender vi, men det gør heller ikk noget for mit vedkommende

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.