Cookie- og Privatlivspolitik

Det Gyldne Kompas

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.12.2007
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Golden Compass
|

I 'Det Gyldne Kompas' møder man den 12-årige Lyra Belacqua, der lever en sorgløs tilværelse som elev på et kollegium sammen med sin gode ven, Roger, og sin tro følgesvend, daimonen Pantalaimon. Men Lyras trygge tilværelse trues snart...

Hendes onkel, Lord Asriel (Daniel Craig), er netop taget på en ekspedition til Arktis for at se nærmere på et særligt fænomen, men det magtfulde magistrat der ønsker at opnå kontrol over menneskeheden, gør alt for at stoppe Asriels planer.

Samtidig forsvinder der på mystisk vis børn fra Oxford – og altid fra fattige forældre. En hemmelighedsfuld og smuk videnskabskvinde, Marisa Coulter (Nicole Kidman), dukker pludselig op.

Det går op for Lyra at hun er i besiddelse af et gyldent kompas med magiske kræfter, som kan afsløre folks hemmeligheder og ændre fremtiden. Marisa Coulter er yderst opsat på at få fingre i kompasset, og Lyra mistænker hende for at stå i ledtog med det ondsindede Magistrat.

Lyra vælger derfor at stikke af og rejse i sin onkels fodspor mod det kolde nord for at finde Roger igen - og sætte en altafgørende stopper for magistrat.

På rejsen slår hun følgeskab med heksen Serafina Pekkala og piloten Lee Scoresby, og sammen rejser de mod Arktis, hvor panserbjørnene og heksene hersker. En verden, der hidtil har været utilgængelig for mennesker...

'Det Gyldne Kompas' er et fantastisk eventyr baseret på Philip Pullmans prisbelønnede trilogi af samme navn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (104 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ida

Efter min familie og jeg havde hørt alle tre af bøgerne på at lydbog, da vi havde været på bilferie, ville vi alle gerne se filmen. Men WOW hvor var vi alle skuffet. Vi følte alle at man ikke fik den samme personkarakterisering af Lyra, da det hele gik så hurtigt. BAM, BAM, BAM og så var alle børnene frælst. Jeg synes godt at nogle af de ting der blev beskrevet i bogen, også kunne være beskrevet wn smule bedre i filmen: fx. Hendes forhold til Jorden kollegiet, det at hun skal lære at bruge alektiometeret (og ikke bare kan finde ud af det med det samme, og den måde hun befrier børnene - det var megt bedre i bogen.
Jeg har læst mig til at filmen ikke tjente så mange penge på filmen, og at det var derfor de aldrig lavede en 2'er. Jeg ville selvføgelig gerne se en 2'er af filmen, men jeg håber, at hvis de vil lave en 2'er (på et tidspunkt), at de så også liiige kigger på om de ikle også skal laver den første film om igen, og få flere detaljer fra bogen med i filmem:)

Maggie Smith

Enorm smuk film i sig selv, med rigtig mange gode momenter. Dog havde jeg faktisk håbet, at der ville komme en efterfølger, men kan læse at der ikke er opbakning til det på flere medier. Trist - fordi det er faktisk en film med enormt højt niveau.

Nikolaj

Jeg foretrækker meget hellere bøgerne.

Mikkel Poulsen

Jeg vandt som sagt i 2007 alle 3 bøger i en konkurrence samt 2 fribilletter til den, jeg synes virkelig den er god en rigtig hyggelig eventyr film med masser af spænding samt lidt action. Jeg synes dog det er ærgeligt at der aldrig kom en 2'er Skyggernes Kniv men så er det godt jeg har den som bog, den minder noget i stil om Harry Potter og De Vises Sten!

Line FS

Virkelig dårlig filmatisering af en bog jeg i forvejen ikke kunne lide.. Så det lovede ikke godt. Men synes den var kedelig, kold og uden underholdning... Ideen med at filmatisere den er god, og jeg er sikker på den kunne have blevet rigtig flot og spændende. Dårlige bøger er ikke altid dårlige film.
Ikke en film jeg gider se igen.

Antaeus

Jeg havde gerne set vi fik fortsættelserne.

Jeff

Not good, but the polar bears are cool.

Wayne

Ekstremt dårlig personskildring, gør filmen kedelig og søvndyssende. Ikke mærkeligt at der aldrig blev lavet er fortsættelse. Synd for bogen, som vist skulle være god.

Nicolaiuser/319840

det er en ok film

oskaruser/931038

den var super dårlig. jeg har aldrig set sådan en dårlig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.