Cookie- og Privatlivspolitik

The Lunchbox

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
20.03.2014
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dabba
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Lunchbox' modtager Saajan Fernandes en daglig madpakke. En grå mand i sit livs efterår, der sidder fast i et kedeligt kontorarbejde og et ensformigt trummerum.

Hver dag leverer Mumbais verdenskendte leveringsservice (de såkaldte dabbawabbas) omtrent otte millioner madpakker til folk rundt omkring i byen. Pludselig modtager Saajan en madpakke helt ulig den, han er vant til.

Maden er nemlig ikke den industrifremstillede af slagsen, han normalt betaler for, men derimod hjemmelavet med kærlighed. Sajaan ved, at pakken er blevet fejlleveret, men ikke at der står en hjemmegående kvinde i den anden ende.

Snart begynder de at udveksle små beskeder til hinanden gennem madpakkerne, og langsomt udvikles et helt særligt forhold.

Irrfan Khan spiller hovedrollen som Saajan, og hvis du synes, du har set ham før, er det nok som den voksne Pi i ’Life of Pi’ (2012) eller måske som politiinspektøren i ’Slumdog Millionaire’ (2008).

To Oscar-vindende film, der begge har Indien som fællesnævner, men som er instrueret af hhv. en taiwaner og en englænder. Det romantiske drama ’The Lunchbox’ er instrueret af indiske Ritesh Batra, der også har skrevet og produceret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.4
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Billederne fra Mumbai, stemningen omkring madlavningen og den spirende romantik gør 'The Lunchbox' til en oplagt film for kærestepar." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Sød - men ikke noget mesterværk. Dertil er fortællingen for lille." (Birgitte Lorentzen)

 • Filmland P1

  "En skelsættende film er det ikke, men med sin charmerende realistiske magi fortæller den os noget andet om Indien og indere og den understreger at verden er mere kompleks end vi har lyst til at den skal være." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] viser en ganske anden, men ikke mindre indtagende side af det store filmland [Indien]." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en sand lille perle, som dog må ledsages af en advarsel: Man bliver afsindig sulten af at se den!" (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'The Lunchbox' er ingen Bollywoodfilm. [...] Man tænker mere på voksne hverdagskomedier, som f.eks. Ernst Lubitsch lavede dem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
F

Hovedpersonerne kommunikerer gennem en daglig madpakke som de henholdsvis afsender og modtager, alt i mens livets strabadser udfolder sig i deres stressfyldte liv i en indisk by. Selv når skuespillerne ikke siger noget, fortæller deres kropssprog meget om deres følelser og tvivl. Meget velspillet film.

Seraphineuser/293036

Syntes det var en virkelig perle af en film. Man kan virkelig mærke den følelsesmæssige side gennem deres kropssprog og deres mimik.

Martin S

Utrolig vellykket lille perle af en film. Fremragende skuespil , smuk fotografering og et godt manuskript.

Stine

Man skal være mæt, når man ser The Lunchbox, for der bliver godt nok spist meget mad i den film. Min mave rumlede, men det var også hen over frokosttid, da jeg så filmen.

The Lunchbox starter vældig fint. Man bliver hurtigt svøbt ind i det varme forhold mellem Ila og Saajan, og deres forhold er interessant at følge. Filmen taber momentum hen mod slutningen, og selvom man på papiret ikke får en happy end, så er der alligevel lys for enden af tunnelen. Jeg har lidt svært ved at vurdere, om det er troværdigt, at Ila vælger at rejse væk fra sin mor, som nu ikke har nogen til at tage sig af hende efter farens død.

Men ellers en sød film, som får en ned i tempo samtidig med at man bliver sulten efter indisk mad.

Jacob

men også lidt for intetsigende, dertil er fortællingen er for lille. Men den formår alligevel at holde spændingen i salen, selvom historien går meget langsomt. Også sjov til tider

Anne Metteuser/59102

Skøn lille filmperle man smiler og har det godt bagefter :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.